Metalové okénko září

Metalové okénko září

Tisk

mo 200Září je nabité výbornými deskami, lákavými klipy i zajímavými informacemi. Kapely se snaží využít čas v době koronavirové k psaní nového materiálu a udržet se nad vodou pořádáním online koncertů. Společnost nemůže fungovat bez kultury a ta metalová je opravdu silná!

 

 

Britové Napalm Death se pěkně opřeli do propagace novinky Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism, která vyšla 18. září. Potěší nás 12 skladeb, z nichž k A Bellyful of Salt and Spleen vám přináší videoklip:

Supergrupa Killer Be Killed složená z Maxe Cavalery (Soulfly), Troyr Sandersr (Mastodon), Grega Puciata (The Dillinger Escape Plan) a bubeníka Bena Kollera (Converge) vydala eponymní debutové album v roce 2014 a nyní hlásí, že 20. listopadu dodá album druhé, Reluctant Hero. Pokud si chcete udělat obrázek o tom, jaký styl hrají, poslechněte si singl Deconstructing Self-Destruction:

Zástupci moderního metalu Jinjer vydají 20. listopadu audio záznam z jejich koncertu v Austrálii, který se odehrál 5. března tohoto roku. V Alive in Melbourne se můžete těšit na 17 písniček a jejich unikátní energii!

V listopadu, konkrétně 27., vyjde i studiovka Hatebreed s názvem Weight Of The False Self. Stejnojmennou písničku si můžete poslechnout už teď:

Německá thrash legenda Kreator pracuje na materiálu pro novou desku, který by měla vyjít někdy příští rok.

Marilyn Manson vydal jedenáctou studiovku s názvem We Are Chaos 11. září a rovnou k ní přibalil videoklip k písni Don't Chase The Dead:

(HED) P.E. vydali dvanáctou studiovku 21. srpna a Class of 2020 je určitým návratem ke starší tvorbě, jak ostatně můžete posoudit sami při videoklipu k First Blood:

Industriální banda Powerman 5000 před nedávnem vydala desku The Noble Rot a vy máte možnost omrknout podivný videoklip k pohodovce Strange People Doing Strange Things:

Devátou studiovku vydala koncem září skupina Deftones a pokud máte rádi jejich zvuk a energii, rozhodně nebudete zklamáni. Album Ohms se nese na vlně jejich předešlých nahrávek a po videoklipu k Ohms tu máme klip k písni Genesis:

Britská legenda Benediction připravuje na 16. října vydání desky Scriptures s 12 novými skladbami. Čekání si můžete zkrátit videoklipem ke skladbě Stormcrow:

Stillwell, kapela složená z basáka Fieldyho Arvizu (Korn), zpěváka a kytaristy Q-Unique Quilese a bubeníka Noaha Bernarda (P.O.D.), vydala po Dirtbag (2011) a Raise It Up (2015) třetí desku. Supernatural Miracle přináší i první klip k písničce Gasoline:

Vždy okouzlující Static X vydali sedmou studiovku Project Regeneration Vol. 1 a makají na její propagaci, máme tady klip k Dead Souls:

Na zviditelnění nového matroše dělají i Devildriver, kterým Dealing With Demons I vyjde 9. října. Zatím tu máme druhý videoklip zvláštní písničky Wishing:

Citátem Friedricha Nietzsche „Bez hudby by byl život chybou“ začíná videoklip kanadské kapely Kataklysm, který 25. září vydala další vynikající album. Čilou desku Unconquered jsem si ihned oblíbila a můžete i vy, kukněte na klip k Cut Me Down:

Zpěvák Burton C. Bell odchází z kapely Fear Factory! A nadále bude fungovat pouze v kapele Ascension Of The Watchers.

Six Feet Under mě nikdy nepřestanou překvapovat a nejinak tomu je i u alba (13. v pořadí!), které vychází 2. října, jmenuje se Nightmares Of The Decomposed a obsahuje 12 pecek. Jednou z nich je i vysoce návyková a chytlavá skladba Blood Of The Zombie:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Daniel Čech: „Já zcela nepatrioticky na české filmy vůbec nechodím. Přijde mi to všechno na jedno brdo a pořád s těmi stejnými herci.“

daniel-cech 200Daniel Čech je na českém uměleckém poli jako doma. Nejvíce vešel do podvědomí televizních diváků v zábavném pořadu Na stojáka. Jeho stand-upy jsou nezapomenutelnými zážitky každého návštěvníka. Kromě toho se věnuje i film...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Neštěkejte na sebe, přečtěte si Hafni a jiné povídky

200litPovídkový soubor Hafni! a jiné povídky je prozaickým debutem absolventky tvůrčího psaní na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze, Moniky Petrlové. Kniha obsahuje dvanáct povídek. Mohlo by se tedy zdát, že kopíruje systém kalendářního roku. Pravd...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Hotel – když nedokážete žít sami se sebou

hotel uvodkaŠtěstí, to je krásná věc, ale ani snaha a pečlivé plánování ho v životě nezajistí. O tom, se přesvědčí i hlavní hrdinka švédsko-dánského dramatu Hotel. Skandinávský dům ve spolupráci s Komorním kinem Evald v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky ...