Metalové okénko leden

Metalové okénko leden

Tisk

mo 200I v lednu vás vítáme u Metalového okénka! Tentokráte tu máme pouze pár videoklipů, seřazených víceméně od toho nejměkčího k něčemu tvrdšímu a záleží jen na všem vkusu a náladě, co se vám zalíbí. Pevně věřím, že vás něco překvapí a zaujme.

 

 

Italští moderní rockeři Maneskin vyšli s kůží na trh, když jim 20. ledna vyšla deska Rush! Na ní najdeme mimo jiné i skladbu Gossip, kde si zahrál i sám věhlasný Tom Morello (kytarista Rage Against the Machine). Co na to říkáte?

Clint Lowery, známý jako spoluzakladatel, kytarista a zpěvák kapely Sevendust, plánuje v únoru vydat sólové EP Ghostwriter. Připomínám, že jeho sólové debutové album vyšlo před třemi lety a neslo název God Bless The Renegades. Abychom si udělali obrázek, co od něj můžeme čekat, nabízí nám videoklip k písničce Devil Leather:

Hlas a tvář kapely HIM, Ville Valo, vydává debutové sólové album s názvem Neon Noir. Pokud máte rádi měkčí hudbu, pak se vám může zalíbit. Ostatně, posuďte sami při zhlédnutí videoklipu k titulní písni:

Elektrometalová kapelka Dope vydává 24. února desku Blood Money Part Zer0 a už nějakou dobu nás pravidelně zásobuje videoklipama. Takže není překvapivé, že teď tu máme pokoukání k písničce Dive:

Trošku přitvrdíme, a to díky klípku Meet Your Maker od švédských melodiků In Flames. Ti 10. února vydávají čtrnáctou studiovku pod názvem Foregone a takto se nás snaží zaháčkovat:

A o měsíc později vychází novinka Remember...You Must Die, konkrétně sedmé studiové album, kalifornské deathcoreové kapele Suicide Silence. Klip je k písničce Alter Of Self:

Američani Unearth se chystají na vydání nového alba, ale než ta doba nastane, nachystali si pro nás singl s názvem The Wretched; The Ruinous:

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Redaktorka a autorka italské kuchařky Alice Rossi: „Ital by nikdy nezasedl s jídlem před televizi!“

Inspirato 200Redaktorka, PR manažerka, milovnice Itálie a maminka dcery Adiny – to je Alice Rossi. Sympatická světoběžnice má kromě jiného na svém kontě také kuchařku italských receptů. Publikace se jmenuje Ispirato da Italia a v roce 2014 ji vydalo nak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Sníh nebo popel aneb fantasy ve stylu Skleněného trůnu

snih nebo popel200Fantasy svět už dávno není pouze doménou mužů. I řada žen dokáže vytvořit příběh, který snese srovnání s tvorbou mužských konkurentů. Jendou z nich je Sara Raasch.

 

Divadlo

Koně se také střílejí – zlínské divadlo představí taneční maraton na život a na smrt

Kone se take strileji Plakat 200Šest hereckých párů tančících na jevišti Velkého sálu za doprovodu živé kapely. Nekonečný taneční maraton, při kterém by člověk vypustil duši. Ale právě tento tanec možná pomůže přežít čas hospodářské krize. ...

Film

7 dní v Havaně aneb jak její obyvatelé žít umějí

7 dni v havane„Film 7 dní v Havaně“ je velmi netradičním filmem, který se bude promítat v našich kinech. Zaujme nás zejména svým poutavým pohledem na Havanu  roku 2011.  Pokud jste ještě v Havaně nebyli, anebo jste mě...