Hanka Křížková konečně oslavila svá dvě jubilea velkolepým koncertem. Po třech operacích stála dvě hodiny na jevišti

Hanka Křížková konečně oslavila svá dvě jubilea velkolepým koncertem. Po třech operacích stála dvě hodiny na jevišti

Tisk

Hana Krizkova200Zpěvačka a herečka Hanka Křížková oslavila loni dvě výročí - 40 let na scéně a 65. narozeniny. Protože však prodělala tři operace endoprotézy během dvou měsíců, musela plánované akce spojené s oslavami odložit. Nyní se v pražském Divadle Hybernia uskutečnil její koncert, na němž ji doprovodil prestižní band Martina Kumžáka.

 

„Pánové, víte, že i my máme spolu výročí? Vystupujeme spolu 25 let a já jsem za to moc ráda. Je mi ctí," pronesla Hanka Křížková směrem k devíti muzikantům v čele s Martinem Kumžákem.

Hana Krizkova0

Směsice smutných i veselých šansonů, včetně některých novinek, které se objevily i na nedávno vydaném výročním CD Nic nechci vrátit, které vydal Radioservis spolu s Českým rozhlasem, dostala plný sál Hybernie do správné nálady.

„Poplakali jsme si, ale taky jsem se s mým partnerem Petrem a přáteli zasmáli. Hanka je úžasná a je neskutečné, jak dokázala dvě hodiny stát na jevišti a sázela jednu krásnější melodii za druhou," ocenil hudební zážitek cukrář Josef Maršálek, který si před dvěma lety vybral zpěvačku jako jednu z kmoter své knihy. Ona na oplátku nyní požádala o kmotrovství jeho a před týdnem tak spatřila světlo světa i reedice kuchařky U stolu s Hankou Křížkovou, kterou vydalo nakladatelství Euromedia.

 Hana Krizkova1

„Bylo to moc krásné, Hanička je úžasná. Krásně to procítila, odzpívala. I slzu jsem zamáčkla," prozradila Hančina kamarádka a herečka Naďa Konvalinová, s níž hraje i v muzikálu Láska nebeská v divadle Broadway.

V sále kromě jiných hostí seděla také další kamarádka, herečka a malířka Iva Hüttnerová, bývalá kuchařka prezidenta Havla Čirina Košíková nebo režisér muzikálů na ledě a producent Jindřich Šimek i se svou manželkou, mistryní světa v krasobruslení Radkou Kovaříkovou. Přišly i zpěvačka Magda Malá a herečka Bára Fišerová. Nechyběl ani dvorní textař Hanky Křížkové, kamarád, herec a dabér Rudolf Kubík, nebo moderátoři Alexander Hemala s manželkou a životní partneři Aleš Cibulka a Michal Jagelka.

Hana Krizkova4

Po dvouhodinovém koncertě se zpěvačka ještě skoro hodinu podepisovala. „Jsem unavená jako kotě, ale užila jsem si to! Bylo to krásné a jsem šťastná, že fanoušci a přátelé přišli. Tolik jsem se těšila, až tohle znovu prožiji. A jsem ráda, že ten těžký loňský rok je za mnou. Věřím, že ten letošní přinese mnohem hezčí věci," dodala Hanka Křížková.

Hana Krizkova3

Zdroj foto: Jaroslav Hauer


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Každá žena na hlavě nosí neviditelnou korunku, říká Miss Czech Republic Karolína Kopíncová

karolina kopincova6 (2)Když zahlédnete Miss Czech Republic 2020, Karolínu Kopíncovou, máte pocit, že vidíte spanilou princeznu. Tato nádherná tmavooká hnědovláska svým půvabem bere každému dech, a to bez nadsázky. J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Šílenství davů a obrana svobody slova

silenstvi davu perex"Naše doba propadla masovému šílenství... Něco se pokazilo a je nejvyšší čas, abychom se zamysleli nad hlubšími příčinami... Aktivisté politické korektnosti ná...

Divadlo

Nemusí to znamenat nic, ale mohlo by!
ImageKlidné vody vyšetřovací stanice rozčeří krátký telefonát oznamující záhadnou vraždu u Betlémáku. Parta z kriminálky Aneňák jde do akce! Divadlo Na zábradlí uvedlo poblázněnou krimi-komedii autora Egona Tobiáše...

Film

Exkluzivní retrospektiva na dafilms.cz: FILMOVÉ SNY JANA ŠVANKMAJERA

Svankmajer200Streamovací portál DAFilms uvede v dubnu exkluzivní retrospektivu Jana Švankmajera. Diváci se mohou těšit na jeho slavné celovečerní filmy i méně známé krátké filmy. Kurátoři DAFilms získali unikátní soubor filmů, díky nimž mohou diváci poznat ...