Gaia Mesiah hlásí nové album a jarní koncerty, které budou „trhat střechy“

Gaia Mesiah hlásí nové album a jarní koncerty, které budou „trhat střechy“

Tisk

gaia mesiah 200Divoká rocková partička Gaia Mesiah vydá v březnu příštího roku nové album VLN∞BYTÍ, které podpoří jarním turné po České republice a Slovensku a koncertními křty v pražském klubu Roxy a na brněnské Flédě. Svým fanouškům navíc na webu nabízí předprodejní balíček, jehož součástí bude limitovaná edice novinkového alba se speciálními bonusy a kniha mapující dvacetiletou dráhu této nekonformní a ze tří čtvrtin dámské kapely.

„Na novém albu se vracíme ke kořenům naší tvorby a k muzice, která nás vždy ovlivňovala a stále ovlivňuje,“ říká kytaristka Katka Morella a baskytarista Josh Stewart ji doplňuje: „Je tam vše, čím je Gaia pověstná. Charakteristické kytarové riffy a basové groovy, emotivní bicí a úžasný zpěv Marky Rybin, která umí být sladká i hrozivá zároveň.“ Současnou konstelaci uvnitř kapely, která se v roce 2019 po dlouhé odmlce vrátila na scénu s albem Excellent Mistake, neváhá Katka Morella označit za radostnou. „Taková kombinace energie a lidského porozumění mezi námi snad nikdy nebyla,“ říká Morella a zpěvačka Marka Rybin ji doplňuje: „To, co teď tvoříme s Gaiou, mi dává naději, že aspoň tady je svět v pořádku!“

První ochutnávku z nového alba VLN∞BYTÍ kapela nabídla už na podzim na singlu NeNe, který doprovodil i klip.

Masteringu nahrávky se ujal australský producent a držitel ceny Grammy William „King Willy“ Bowden. Vydání singlu Gaia Mesiah spojila s podzimním turné, jež obsáhlo koncerty ve dvou desítkách měst. „Byl to úžasný zážitek, zvlášť po zmatcích posledních několika let. Můžeme slíbit, že na jarním turné k albu VLNO∞BYTÍ přepneme na ještě vyšší úroveň a dáme do hraní energii, která bude trhat střechy!“ slibuje Josh Stewart.

Nové album Gaia Mesiah představí naživo například 10. 3. v klubu Náplavka v Hradci Králové, 30. 3. v Barráku v Ostravě, 7. 4. v Lidovém domě v Karlových Varech, 12. 4. v pražském Roxy (křest alba), 21. 4. v klubu Žlutý pes v Pardubicích nebo 27. 4. v klubu Fléda v Brně (2. křest alba).

Gaia Mesiah 1

Gaia Mesiah vznikla v roce 2000 a záhy si vysloužila pověst nespoutané a nadupané crossoverové kapely, jejíž největší předností jsou strhující koncertní show, vyznačující se stoprocentní sehraností a naprostým odevzdáním se publiku. Charizmatickou frontwoman Marku Rybin, jejíž vokální technika včetně blackmetalového screamingu v Česku těžko hledá konkurenci, od začátku skvěle doplňovaly kytaristka Katka Morella a bubenice Misha, na basu pak tvrdil muziku Australan Josh Stewart. Po stovkách úspěšných koncertů a studiových albech Ocean (2005) a Alpha Female (2007) se Gaia Mesiah na deset let odmlčela. Velkolepý comeback v původním složení korunovalo v roce 2019 album Excellent Mistake a návrat dravé koncertní čtveřice zdokumentovalo o rok později atypické živé album Refresh In Golden Hive Live, dokládající, že skupina ani po dvou desítkách let od prvních koncertů rozhodně nevyměkla – spíš naopak.

GAIA MESIAH - VLN∞BYTÍ TOUR 2023

11/2 PEC POD SNĚŽKOU / Kandák na KlonDike
10/3 HRADEC KRÁLOVÉ / Náplavka
11/3 BEROUN / Rock Club Prdel
17/3 JABLONEC N/N / Na rampě
18/3 TEPLICE / Knak
24/3 VÍTKOV / kulturní dům
25/3 VYSOKÉ MÝTO / M Klub
30/3 OSTRAVA / Barrák
31/3 FRÝDEK MÍSTEK / Stoun
01/4 VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ / M klub
06/4 VROUTEK / zkušebna
07/4 KARLOVY VARY / Lidový dům
08/4 TANNA /D/ / Kunsthalle
12/4 PRAHA / Roxy
21/4 PARDUBICE / Žlutý pes
26/4 BRATISLAVA / Randal
27/4 BRNO / Fléda
28/4 UHERSKÉ HRADIŠTĚ / Klub Mír
29/4 VSETÍN / Tři Opice
12/5 KLATOVY / Bistro Vlaštovka
13/5 KLADNO / Auto Da Fé

Všechny termíny a předprodej vstupenek jsou k dispozici na www.gaiamesiah.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Božská Sarah“ míří do Divadla Kalich

janzu200Herečka Iva Janžurová a režisérka Alice Nellis se opět scházejí nad novou inscenací.  V ní se naše herecká legenda opět promění ve významnou světovou osobnost, tentokrát v divadelní ikonu přelomu 19. a 20. století Sarah Bernhardt.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Motýlí chlapec – co skrývají motýli za svými křídly?

motyli chlapecCelý příběh začíná poněkud zvláštně. Mladý pár zanechá v lese své první dítě v kolonii motýlů. Proč zrovna v kolonii motýlů, není jasné, ovšem jde poznat, že mladý pár tohle dělá za nějakým účelem, až bych řekla ...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede Klec bláznů, jiskřivou francouzskou komedii o lásce, partnerství a kráse být sám sebou

Klec bláznů200Klec bláznů, kultovní francouzskou komedii Jeana Poireta vyprávějící o lásce milujících rodičů, o vztahu dlouholetých partnerů i o kráse být sám sebou, chystá v režii Daniela Hrbka Švandovo divadlo v Praze. Hru známou českému publiku i díky ...

Film

Jaká je autenticita vjemu?

aute 200Ačkoli obě nyní hodnocené knihy, jak Holubcovo Ještě nejsme za vodou, tak Malaníkové Autenticita ve světě médií, jsou maximálně rozdílné, spojuje je důraz na prozkoumávání vnějškově doložitelných faktů a hodnověrnost následné percepce. Není pak rozhodu...