Výborná výběrová kolekce Největší hity Václava Neckáře od Supraphonu

Výborná výběrová kolekce Největší hity Václava Neckáře od Supraphonu

Tisk

neckarhity perexHudební kariéra Václava Neckáře je skutečně velmi dlouhá a úspěšná. Mezi lety 1965  a 2013 nazpíval nespočet písní, z nichž bylo vybráno třadvacet největších hitů a zrodilo se cédéčko nejen pro skalní fanoušky tohoto populárního interpreta. 

 

 

Vyjmenuji-li prvních šest písní ze seznamu, bude vám hned jasné, že v Supraphonu rozhodně nesáhli vedle: Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Lékořice, Stín katedrál, Ša-la-la-la-li, Miluju a maluju, Znám jednu krásnou zahradu. Poslední dvě zmíněné jistě správně zařadíte do pohádky Šíleně smutná princezna. 

Chronologický je systém řazení hitů – rokem 1965 počínaje a 2013 konče. Kromě již výše uvedených titulů, jejichž vznik se datuje do raného období Neckářovy profesní kariéry mezi léta 1965 -1967 a na kterých se podíleli takoví autoři, ať již hudby nebo textu, jako jsou Vratislav Blažek, Jiří Bažant, Karel Svoboda, Ivo Fischer, Jaromír Vomáčka a Jan Hammer, jsou dále na řadě Jak ten čas letí, Massachutses, Dobrá zpráva a Láska má. Tím se dostáváme do roku 1970 a to znamená přechod do období, kdy pro Václava Neckáře začíná skládat i jeho bratr Jan a na scéně se objevuje skupina Bacily. Písně Dr. Dam di Dam, Kdo vchází do tvých snů (má lásko), Potulný hráč, Mademoiselle Giselle, Tvým dlouhým vlasům a Lásko ztracená otextoval Zdeněk Rytíř, Chci tě líbat, Mýdlový princ, Se svou Mášou a My to spolu táhnem dál pak Eduard Krečmar. Ale to už byla léta osmdesátá… Láska ztracená uzavírá na tomto CD pro Neckáře nejplodnější a profesně nejpříznivější období, které bylo vystřídáno pauzou způsobenou, kromě jiného, i jeho vážnými zdravotními problémy. 

Velkolepý návrat Václava Neckáře se odehrál po odvysílání filmu Alois Nebel (natočeného v režii Tomáše Luňáka podle komiksu Jaromíra99 a Jaroslava Rudiše), ve kterém zazněla Půlnoční – píseň, kterou mu věnovali Honza Muchow, Jaromír Švejdlík (alias Jaromír99) a Dušan Neuwerth, prostřednictvím bratra Jana. Ta sice ležela dva roky v šuplíku, ale její čas dozrál a v roce 2011 získala konečnou podobu v nahrávacím studiu a posluchači ji zaznamenají i na tomto výběrovém CD Nejlepší hity 1965-2013

Pro Neckáře nastaly znovu Dobré časy, které daly jméno novému, úspěšnému albu. Novinka s mohoznačným názvem Podzim, od autorů Jaroslava99 a Dušana Neuwertha, natočená 20. září 2013, tvoří pomyslnou tečku v kompletním seznamu kolekce největších hitů a byla dárkem ke zpěvákovu říjnovému životnímu jubileu. 

Součástí nosiče je booklet obsahující informace o jednotlivých hitech včetně uvedení jmen autorů, interpretů, hudebníků, dat nahrávky. Následuje krátká rekapitulace úspěšnosti písní v dobových hitparádách a v závěru glosy Václava Neckáře k samotným písničkám a nechybí samozřejmě ani pár fotografií usměvavého zpěváka s veselýma očima a šibalským pohledem. A to mu zůstalo dodnes!

Václav Neckář, Největší hity 1965-2013

neckarhity

2013, Supraphon a.s.

Seznam písní:

1.    Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě    00:03:29
2.    Lékořice    00:02:56
3.    Stín katedrál    00:03:23
4.    Ša-la-la-la-li (Sha-la-la-la-lee)    00:03:17
5.    Miluju a maluju    00:01:41
6.    Znám jednu krásnou zahradu    00:02:19
7.    Jak ten čas letí    00:02:49
8.    Massachusetts    00:02:12
9.    Dobrá zpráva    00:02:32
10.    Láska má    00:03:17
11.    Dr. Dam di Dam    00:02:28
12.    Kdo vchází do tvých snů /má lásko/ (Where Do You Go To /My Lovely/)    00:05:23
13.    Potulný hráč    00:04:00
14.    Chci tě líbat (When I Need You)    00:04:29
15.    Mademoiselle Giselle    00:02:58
16.    Mýdlový princ (Needles And Pins)    00:02:37
17.    Tvým dlouhým vlasům    00:03:57
18.    Se svou Mášou    00:03:06
19.    Je ráno, Anno    00:04:15
20.    My to spolu táhnem dál    00:03:36
21.    Lásko ztracená    00:03:05
22.    Půlnoční    00:05:02
23.    Podzim    00:03:04

Více informací o interpretovi: http://www.supraphon.cz/cs/umelci/?item=36

Zdroj: www.supraphon.cz

( 0 hlasů )

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor Barbora Mochowa: Chci dosáhnout hutnějšího zvuku

BarboraMochowa-2aBarbora Mochowa upoutává posluchače svých koncertů éterickým hlasem a zasněnými písničkami, které se pohybují na pomezí populární a vážné hudby. Na koncertech se doprovází na klavír, někdy ji doplňují hudebníci ze smyčcového U...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Druhý MANDEL SONETŮ – Miloň Čepelka

druhy mandel sonetu 200Druhý Mandel sonetů. Dvacettři stran poezie a to i s doslovem. Šestnáct básní, čtrnáct řádků, nic víc a nic míň. V těch čtrnácti verších je bravurně popsaná podstata jednotlivých básní. Jakoby básník viděl...

Divadlo

Talentovaní ochotníci si dali dostaveníčko na kroměřížském divadelním festivalu

divadlo200Celkem sedm inscenací se představilo ve dnech 18. - 21. května v rámci 16. ročníku Divadelního festivalu Ludmily Cápkové v Kroměříži. Vedle toho proběhlo pár doprovodných akcí – křest knižní publikace 70 let divadelního spolku v Kroměříži, koncert sk...

Film

Jak se hudební aktivity stávaly součástí literární i filmové tvorby

Kapitoly z filosofie nove hudby perexNová kniha, kterou vydala Univerzita Karlova v nakladatelství Karolinum, nese trochu odstrašující název KAPITOLY Z FILOSOFIE NOVÉ HUDBY. Ale naštěstí nevyžaduje ani odbornou hudební průpravu, ba...