Metalové okénko březen

Metalové okénko březen

Tisk

mo 200Ani v březnu hudební průmysl nezahálí, ba právě naopak, zahlcuje nás novinkami ze všech stran. Nechybí aktuální informace o vydání nového materiálu ani pořádná porce klipů. Tak si to užijte!

 

 

Je to k neuvěření, ale Foo Fighters letos slaví 25 let existence! Na oslavu plánují mimo jiné vydat dokument s názvem What Drives Us, který bude mapovat několikaměsíční turné po Americe v malé dodávce.

Polská death metalová legenda Vader vydá 1. května svou už šestnáctou studiovou desku! Solitude In Madness bude obsahovat 11 skladeb a určitě bude stát za to.

 mo vader

Švédští metláci Soilwork vypustili do světa zbrusu novou písničku Desperado a rovnou k ní přidali i videoklip:

Švédští klasici Triptykon vydají v půli května Requiem (Live At Roadburn 2019), kde se podíváme na zoubek historii jak Celtic Frost, tak Triptykon – a to i s instrumentální částí od Dutch Metropole Orkest. Requiem" (46:00 min.) je složen ze tří částí: 1. Rex Irae, který se poprvé objevil v roce 1987 na desce Into The Pandemonium od Celtic Frost, 2. Grave Eternal (32:28 min.), což je nově napsaná střední část a konečně 3. Winter (06:54 min.), který je z desky Monotheist od Celtic Frost z roku 2006.

mo triptykon

Těšit se můžeme hned na několik formátů a speciálních edic a je jasné, že i výtvarná stránka bude na velmi vysoké úrovni, jak je tomu u téhle kapely zvykem. Pokud nevíte, co čekat, můžete si pustit trailer:

Americká banda The Black Dahlia Murder vydá 17. dubna novinku Vermunous a už nyní z ní prezentuje velmi vydařenou píseň a klip k písničce Child Of Night. No, jejich hudba zraje jako víno!

Korn vydali v září album The Nothing a z ní se můžeme podívat na videoklip ke skladbě Can You Hear Me:

Heaven Shall Burn vydali 20. března desku Of Truth And Sacrifice s asi 100 minutami nové muziky a teď nás pořádně zásobují videoklipy. Tím nejnovějším je poněkud překvapivý Übermacht:

Hatebreed odkládají vydání nového alba, které mělo vyjít ještě tento rok, na neurčito. Důvod je jasný – koronavirus.

Moderní metal v podání ukrajinských Jinjer je teď na vzestupu a není se co divit, kapela do toho dává všechno! Ostatně, můžete se podívat sami na klip Pit Of Consciousness z desky Macro, je to živák z jejich loňského vystoupení v Kyjevě:

Kalifornští metalisté As I Lay Dying zrušili kvůli nynější situaci světové turné, ale pustili do éteru píseň Destruction Or Strength, která se nedostala na desku Shaped By Fire. Líbí se vám? Mně ano!

Thrash metaloví veteráni Kreator z Německa překvapili, když vydali nový singl a rovnou i videoklip k písni 666 – World Divided:

Ill Nino vypustili do světa singl Sangre a je až s podivem, že jde o první novinkovou věc kapely za posledních pět let! Kapela se rozhádala, takže důvodů proč tomu tak je, je zřejmě víc. Ale posuďte sami, jak to kapele sluší s novým zpěvákem.

A když jsme u Ill nino, můžeme zavzpomínat i na jejich původního zpěváka, Cristiana Machado. Ten z kapely oficiálně odešel, nakonec se domluvili a on plánuje na podzim vydat sólové album. To ponese název Hollywood Y Sycamore a zaměří se na latino rytmy. Tak uvidíme, co z toho vyleze…

Činí se i industriální bohové Ministry, kteří zalezli do studia, aby makali na následovníkovi desky AmeriKKKant z roku 2018.

Vydavatelství Relapse Records má v plánu vydat živou hudbu legendární kapely Death. Živáky ponesou název Death: Non Analog - On Stage Series a myslím, že se máme na co těšit!

mo death

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Těším se na Prahu!“ řekl v rozhovoru leader maďarské kapely OMEGA Jánoš Kobór

oMEGA 200O: Jánoši, v prosinci připravujete velký koncert v Lucerně. Budete zde oslavovat hned dvě číslice. Jaké? 

Přesně v prosinci narozeniny nemáme, ale rok 2012 je rokem, ve kterém naše padesáté jub...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Něco neodolatelného číhá na každém rohu

neodolatelne 200V nakladatelství HOST vyšla populárně naučná kniha o marketingu, a především moderních technologiích s názvem Neodolatelné a podtitulem Vzestup návykových technologií a byznys se závislostí. Obsahuje spoustu zajímavých i alarmujících s...

Divadlo

RADIO TYGR odvysílá živě rozhlasové hry, rozhovory i koncert kapely DebbiLove

RADIO TYGR 200Divadelní soubor Tygr v tísni připravuje další živé vysílání online RADIA TYGR z Divadla VILA Štvanice. V sobotu 30. 1. mezi polednem a půlnocí nabídne poslouchačům atraktivní rozhlasový program pro dospělé i pro děti. Těšit se mohou na aut...

Film

Kult hákového kříže: herecký koncert Edwarda Nortona

kult hakoveho krize dvdFilm Kult hákového kříže (1998) je velmi dlouhý a plný rozporuplných osudů. Už od svého vzniku je označován jako nejlepší svého druhu. Ukazují se v něm stále aktuální nejniternější příčiny všech problémů...