Nylon Jail slaví deset let a nahrávají novou desku

Nylon Jail slaví deset let a nahrávají novou desku

Tisk

Nylon Jail 200Kapela Nylon Jail se chystá k desátému výročí vydat nové album. Skladby pro novou desku kapela natáčí od konce loňského roku ve studiu Jámor u Ondřeje Ježka.

 

 

Autorem hudby a textů je kytarista Roman Vičík, kterého doplňuje extrovertní zpěvák s mimořádným rozsahem Jiřin Jirák. "Balancování mezi songy nesenými v duchu elektro-country, emotivními baladami a psychedelickými motivy nyní doplňují jazzověji znějící basou, kterou hýčká Jakub Vejnar. Rytmus ve studiu drží pevně ve svých rukách špičkový bubeník Roman Vícha," komentuje za celou skupinu Jan Lauro. Sestavu doplňuje Tony Dlapa, který sekunduje na kytaru Romanu Vičíkovi. Členové kapely jsou známi i ze spolupráce s jinými hudebníky - basista Jakub Vejnar hraje například s Anetou Langerovou, Hudbou Praha a November 2nd, bubeník Roman Vícha zase spolupracoval s Lenkou Dusilovou, Janou Kirschner, Richardem Müllerem nebo Ivanem Králem. Tony Dlapa hraje v pražské hip-hopové skupině Prago Union.

Kampaň k vydání nové desky skupina Nylon Jail odstartovala na začátku října koncertem v Cargo Gallery. Současně spustila také crowdfundingovou kampaň na platformě Hithit.cz, kde na fanoušky čeká celá řada zajímavých odměn. Nechybí mezi nimi například plakát, lístky na koncert, ale i pobyt v backstage při křtu desky, návštěva studia Jámor, kde deska vzniká, vystoupení na party či přespání ve věži na hradě Helfštýně. Cílem je vybrat do 26. listopadu 218 000 korun.

Nylon Jail2

Výtěžek pokryje nejen náklady spojené s provozem studia Jámor, ale i zvukaře či osvětlovače, kteří skupině pomohou následné koncerty a festivaly realizovat. "Na první desku prodal ledvinu Roman, na druhou Jiřin, ale žádnou další už navíc nemáme, proto potřebujeme vaši pomoc," komentují kampaň s nadsázkou členové skupiny na sociálních sítích.
Nylon Jail založil Vičík s Jirákem v Olomouci na podzim 2011, jejich první koncert se uskutečnil v květnu 2012 v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Základní myšlenka na čistě elektronický projekt se postupně rozvinula směrem k rocku a country. V roce 2013 vydali debutové album nazvané My Heart Soars Like a Hawk, za které obdrželi hudební cenu Vinyla a byli nominováni na cenu Anděl. Po pauze se skupina pustila do natáčení druhého alba s názvem Irreversible Changes, na které hudebníci přizvali další zkušené muzikanty z kapel OTK, Priessnitz nebo Muff a také dívčí sbor.

Nylon jail 1

Zdroj foto: Letoslav Chromek

Více informací: https://hithit.com/cs/project/11479/nakopni-nylon-jail-k-vydani-treti-desky


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je důležitá pro každého z nás, jen tomu občas nedáváme takovou váhu

archiv Markéta Fassati 5„Patřím k těm šťastným lidem na světě, pro které je práce zábavou i posláním,“ přiznává sopranista Markéta Fassati, která zpívala na mnoha světových pódiích snad ve všech evropských jazycích a ráda zpívá široký hudební...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Antonia a její dcery

Antonia a její dceryAutorka knihy Tisíc dnů v Toskánsku (2005) Marlena de Blasi tentokrát popsiuje silný příběh Antonie a další osudy žen následujících čtyř generací. Nechybí podmanivé...

Divadlo

Tvořit! Ale za jakou cenu?

Leni200

Umělci jsou zvláštní sorta lidí. V jejich konání je pohání nespecifikovatelná síla, která je udržuje v činorodosti, a nutí je tak neustále něco tvořit. Protože pokud herec, zpěvák, malíř či jinak umělecky nadaný člověk...

Film

Úspěšný film Fotograf je novinkou na DVD

foto 200Křest novinky na DVD filmu Fotograf proběhl 12. 5 v pražské galerii Goap za účasti fotografa Jana Saudka, režisérky filmu Ireny Pavláskové, představitelky hlavní ženské role Marie Málkové a herečky Zu...