Cermaque přeje Všechno nejlepší

Cermaque přeje Všechno nejlepší

Tisk

cermaque 200Písničkář Jakub Čermák, vystupující jako Cermaque, přichází s deskou o možnostech a podobách lásky na pozadí tříštícího se světa. Jedenáct písní na svém jedenáctém studiovém albu "Všechno nejlepší" nahrál společně s kapelou, která ho obklopovala poslední čtyři roky. Album navazuje na předchozí EP Zastávka v čase, či CD Teorie dospělosti, intimní motivy tu ale prokrvuje a násobí mnohovrstevnaté kapelní aranžmá.

„Po každém koncertě jsem slýchal: Jakube, na který desce hrajete v týhle sestavě? Oni jsou skvělí!' A musel jsem dokola omluvně odpovídat: Na žádný,'" popisuje motivaci ke vzniku desky Čermák.

„Když náš bubeník Martin v zimě přišel s tím, že dostal práci v New Yorku a že tudíž na čas budeme muset kapelu nechat hibernovat, rozhodli jsme se stávající kapelní synergii zaznamenat alespoň na krátkém EP ve studiu JáMOR u legendárního mistra zvuku a kamaráda Ondry Ježka," pokračuje.

Ale čekání na víza se protahovalo, nahrávacích dopolední přibývalo – a stejně tak i nových písní, do kterých se promítla i eskalující válečná situace v Evropě. Takže nakonec vzniklo další řadové album, které díky podpoře přispěvatelů na Donio.cz, vychází i na pestrobarevném vinylu.

cermaque obalka

„Náš nezdolný vydavatel Milan Páleš z Indies Scope si mě před rokem odchytil na oslavě svých šedesátin na Hradeckém slunovratu, řka: ,Jakube, ještě jsi jakž takž mladý, to příští album natoč o lásce!' Něco jsem mu odseknul, protože lásku možná pokládám za základní hybnou sílu a jedinou univerzálií společnou světu před oponou i za ní, ale co se milostných vztahů týče, jsem spíš namnoze macerovaný utopenec," směje se Čermák. "Když jsme pak ale desku v létě míchali, překvapeně jsem shledal, že slovo láska se objevuje skoro ve všech písních, které se na album dostaly. Jako by se do něj samovolně otiskl nejen hudební um mých virtuózních muzikantských souputníků a jejich vzájemný kvas, prověřený nejedním pódiem, ale i prostý neprostý fakt, že se máme rádi."

Album Všechno nejlepší nahrál Jakub Čermák společně s přáteli a hudebními kolegy Martinem Barincem, Julií Goetzovou, Zuzanou Barincovou a hostujícím Ondřejem Ježkem, který se kromě zvukového dozoru na albu podílel i producentsky.

cermaque1

Umělec: Cermaque
Album: Všechno nejlepší
Datum vydání: 7.10.2022

Více informací: https://bit.ly/cermaque22TUNE


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, U Mokřinky

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

I výjimeční lidé dělají chyby

VyjimecniLide 200Román Výjimeční lidé je prvním dílem nové série s názvem Akta Enzo. Autorem není nikdo jiný, než Peter May, proslavený nejen u nás trilogií z ostrova Lewis. Stejně jako předchozí tituly, vycházejí i Výjimeční lidé u nakladatelství HOST...

Divadlo

Divadlo v Řeznické do toho v červnu řízne českou premiérou Jeden německý život

reznicka 200Ani my v Řeznické nezahálíme, a mimo premiéry, připravujeme pro diváky program na letní scény. Věříme, že nám všechny naše plány vyjdou a stráví už letní večery v naší společnosti. V tuto chvíli prozradíme, že 25. a 26. června se můžeme potkat...

Film

Kniha o pozapomenutém proklatci nové vlny

nemec perexJan Bernard patří k význačným filmovým badatelům, spojeným zejména s pražskou FAMU, kde byl během 90. let děkanem. Zabývá se jak teoretickými otázkami, tak zkoumáním tvorby významných režisérů (Pier Paolo Pasolin...