Metalové okénko září

Metalové okénko září

Tisk

mo 200Začal podzim a jako houby po dešti se nám vyrojili videoklipy od nejrůznějších hudebních uskupení. Tak vybírejte, hledejte a zkoušejte – a že je z čeho!

 

 

Hned na úvod tu máme rockového mohykána Roba Zombieho s jeho stejnojmennou skupinou, kteří do éteru vypustili video k písničce Shadow Of The Cemetery Man, kterou můžete najít na jejich poslední desce s šíleným názvem The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy, jež vyšla v březnu loňského roku.

Pak tu máme pohodovku od amerických rockerů Papa Roach, kteří se – žel – poslední dobou snaží znít moderně a radio friendly. Nabízí klip k songu Kill The Noise z jejich nadcházející desky:

Švédská industriální kapela Hypocrisy plánuje vydat 26. listopadu desku Worship, na které najdeme 11 nových fláků. Připomínám, že jejich poslední fošnou je End Of Disclosure z roku 2013, takže si fakt dali na čas! Jako ochutnávku tu máme videoklip k písni Chemical Whore:

Suffocation považuju za jednu z nejlepších death metalových počinů naživo, takže mě vůbec nepřekvapuje, že 12. listopadu vydávají živák s názvem Live In North America. Na desce najdeme 13 skladeb a mezi nimi i Funeral Inception, jež si můžete poslechnout a udělat si obrázek sami:

A naopak, pokud vás řízný a rázný death metal nezajímá a dáváte přednost melodické pohodičce, tak by se vám mohla líbit třeba americká kapela Adema. Tu si můžete pamatovat z období nu metalu, ale od té doby uteklo hodně vody a teď nám servírují spíš osvěžující fúzi rocku a metalu. V plánu mají vydat album 360 Degrees Of Separation a chtějí nás zásobovat klípky. Prvním je Ready To Die:

Po delší době je slyšet o americké bandě Every Time I Die – a to v souvislosti s novým albem, které ponese název Radical, a vyjde 22. října. Půjde o jejich devátou studiovku, najdeme zde 16 písniček a k poslechu tu je vlaštovka s názvem Planet Shit:

Britští metláci Cradle Of Filth vydají taktéž 22. října své novinkové, v pořadí již 13. studiové, album. Deska Existence Is Futile bude mít 12 nových skladeb a hrací čas 54 minut a co od ní čekat? Pokud máte rádi melodický metal, zkuste mrknout na klip k písni Necromantic Fantasies:

Britští extrémní harcovníci Carcass vydali 17. září svou sedmou studiovku Torn Arteries a z ní nás potěší videoklipem k singlu The Scythe's Remorseless Swing:

Zástupci moderního metalu Whitechapel vydají 29. října novinku Kin a zatím nás lákají na video k písni A Bloodsoaked Symphony:

A u moderního pojetí metalu zůstaneme a setrváme i v Americe – a to u kapely As I Lay Dying, která nám vydala novou písničku Roots Below:

Pokračujeme na podobné notě, akorát u kapely Killswitch Engage. Ta představuje klip k písničce Us Against The World z jejich zatím poslední desky Atonement z roku 2019. Video je ze srpna, kdy kapela streamovala koncert z The Palladium in Worcester v Massachusetts.

O slovo se hlásí i kapela Emigrate, což je vedlejšák Richarda Z. Kruspeho, tedy kytaristy Rammstein. Emigrate vydá 5. listopadu své čtvrté album, jenž ponese název The Persistence Of Memory a bude sestávat z devíti skladeb. Druhým singlem je song You Can't Run Away:

Na závěr tu máme překvapení v podobě nové hudby americké bandy Limp Bizkit. Ta naposled vydala studiovku v roce 2011, a to Gold Cobra. Od té doby nahrávají, tvoří, ale nevydávají. Teď ale pustili do éteru písničku Dad Vibes:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pro herce je největší trest, když nehraje, anebo hraje málo a malé role, říká Naděžda Chroboková-Tomicová

nadezda perexFilmové, respektive televizní publikum, si ji může pamatovat z filmu Nuda v Brně nebo nejnověji ze snímku Rudý kapitán, ze seriálů Strážci duší a Ordinace v Růžové zahradě. Avšak mnohem výrazněji na sebe Naděžda Chroboková-Tomicová upozornila nejednoznačnou pos...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Hororový román Historie děsu

historie desu200V říjnu vydalo nakladatelství Laser debutovou knihu, psychologický hororový román, Američana Graysona Hale Historie děsu. Vydejte se na výpravu do lidské psychiky a objevíte neskutečné vyprávění.

 

...

Divadlo

Festival Lávka River Stage plave po Vltavě!

lavka river stage provazochodkyneV úterý 31. srpna proběhla vyprodaná premiéra festivalu Lávka River Stage, kterou sledovali z bezprostřední blízkosti návštěvníci klubu Lávka i stovky turistů přímo z Karlova mostu!<...

Film

Camino na kolečkách

camino1Přijala jsem pozvání na novinářskou projekci dokumentárního filmu Camino na kolečkách. Šla jsem tam částí ze zvědavosti a částí z úcty k lidem, kteří dokážou cokoli navzdory svému handicapu. Věděla jsem jen, že hlavní hrdina trpí roztroušenou sklerózou (znám několik lidí s to...