Leona Machálková pojede podzimní turné, kde zazpívají i Marian Vojtko nebo Radim Schwab

Leona Machálková pojede podzimní turné, kde zazpívají i Marian Vojtko nebo Radim Schwab

Tisk

leona perex

Pěvecká stálice a hvězda muzikálové scény Leona Machálková připravila na letošní podzim pro fanoušky tohoto hudebně dramatického žánru sólový koncertní program s názvem Muzikál – moje láska. Program přinese jako třešničky na dortu slavné písně z českých i světových muzikálů, ve kterých v minulých létech účinkovala či které nazpívala a zařadila na svá muzikálová alba, která natočila v produkci hudebního skladatele Karla Svobody.

West Side Story, Jesus Christ SuperStar, Dracula, Monte Cristo, Bídníci, Angelika, Hamlet, Evita, Cats, Elizabeth nebo Mamma Mia! - to jsou tituly, které o sobě daly znát, že se hned tak nevyčerpají, neoposlouchají a především svou krásou jsou opravdovou hodnotou. Na koncerty přizvala ke spolupráci kolegu Mariana Vojtka nebo také Radima Schwaba, kteří s Leonou zpívají duety, ale také sólové písně. Společně je doprovází sedmičlenná skupina renomovaných hudebníků...

Na scéně populární hudby a muzikálové scény se Leona Machálková (ročník 1967) pohybuje přibližně třicet let. I když absolvovala v Olomouci Filozofickou fakultu Univerzity Palackého obor český jazyk-dějepis, láska k hudbě a zpěvu byla přece jenom silnější.

leona 1

Už během studií se věnovala recitaci poezie, hrála v Malém S-divadle, ale také zpívala se dvěma amatérskými kapelami – s folkovým Damijánem a jazzovým Znamením dechu, se kterými se objevovala na celostátních kolech soutěží a přehlídek typu Rockfest, Porta, Moravské folkové léto, Wolkerův Prostějov, Šrámkův Písek, Šrámkova Sobotka, Vokalíza apod.

Profesionální kariéru zahájila začátkem 90. let v pražském divadle Semafor (Kytice, Nižní Novgorod, Poslední štace, Šest žen, Kapitáne, kam s tou revue?, Sukně smutnou jehlou spíchnutá a další), vedle toho moderovala na rádiu Evropa 2, v České televizi uváděla hudební pořad Telerezonance a zpívala s jazzrockovou skupinou Znamení dechu.

leona 2

Od roku 1993 účinkovala v pražských muzikálových inscenacích – ve West Side Story (Anita), v Jesus Christ Superstar (Máří Magdaléna), v Draculovi (Adriana, Lorraine),v Misi (Norma), Monte Cristu (Mercedes), v Les Miserables /(Eponine),v Jekyll a Hyde (Lucy), v Angelice (Angelika), v Jacku Rozparovačovi (Glorie), v Robinu Hoodovi (Čarodějnice)/,v Hamletovi (Gertruda), v Romeo a Julie (Capuletová) a v Mamma Mia! (Donna/).
Zpívala a tančila také se skupinou UNO Dancers v show Nikita a Šachmat a v letech 2011 a 2012 jela turné s megaúspěšným Muzikálem Na Ledě Popelka. Momentálně ztvárňuje hlavní ženskou roli Lorraine ve znovuobnovené verzi muzikálu Dracula, kterou uvádí Hudební divadlo Karlín a také Čarodějnici v Robinu Hoodovi v divadle Kalich.

V letech 2006 – 2007 spolupracovala s Jaroslavem Svěceným a Jiřím Škorpíkem na projektu Concerto Grosso, ve kterém rozvíjela své schopnosti také jako instrumentální vokalistka. Vydala několik sólových alb, za které obdržela zlaté I platinové desky – Leona (1996), Film a muzikál (1998/) Film a muzikál II (1999), Blízká setkání (200)/, Jsem to já (200)/, album swingové a lounge music Voda divoká (2005) , Největší hity s řadou nových remixů a nových snímků největších hitů (2009 a 2013) a album Duety (2017).

leona 3

Aktivně koncertuje s rock-popovým, přednesovým i jazzovým repertoárem se svojí kapelou. Pravidelně spolupracuje s mnoha špičkovými hudebními tělesy, např. s Big Bandem Felixe Slováčka, s Boom Bandem, s Pájky Pájk Martina Kumžáka, s Orchestrem Státní opery Praha, se Zlínskou a Královéhradeckou filharmonií a dalšími.

Na jaře 2014 jela se Zdeňkem Podhůrským a kapelou turné charitativních koncertů Číslo na boha a společně tak pomohli dětem z regionu v daných městech. V letech 2013 až 2015 vyučovala interpretaci na popovém oddělení Pražské konzervatoře. V roce 2015 účinkovala v prestižní taneční soutěži České televize StarDance a v roce 2017 v televizi Nova v zábavné soutěži Tvoje tvář má známý hlas. Aktivně spolupracuje s médii a mnohými nadacemi při charitativních projektech.

Podzimní turné MUZIKÁL – MOJE LÁSKA proběhne v několika městech v říjnu až prosinci. Spolu s Leonou Machálkovou zazpívají Marian Vojtko nebo Radim Schwab.

leona 4

MUZIKÁL – MOJE LÁSKA Tour 2021

7. 10. Kroměříž
15. 10. Rokytnice v Orlických horách
22. 10. Rousínov
3. 11. Teplice
5. 11. Dolní Benešov
9. 11. Jičín
8. 12. Český Krumlov
10. 12. Fulnek

Foto archiv


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

První myšlenka na psaní přišla v okamžiku, kdy jsem si přečetl Harryho Pottera

Aleš NovotnýAleš Novotný je mladý spisovatel, který se hodně zaměřuje na psaní pro mladé. Jak sám uvádí, je to zřejmě proto, že sám psal už od třinácti let a spousta jeho prvních spisovatelských pokusů vzniklo právě v období jeho vlastního dospívání. Přečtět...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Geniální příručka do přírody: Atlas živočichů - 1000 živočichů střední Evropy

 atlas zivocichu200Knižní klub nás na podzim vyzbrojil výborným průvodcem do přírody, jenž nese název Atlas živočichů, s všeříkajícím podtitulem 1000 živočichů střední Evropy. Těšit se můžeme jak na vyčerpávající popisky, tak na nádherné barevné fotog...

Divadlo

Hrabě Monte Carlo byl fascinující

HrabeMC perexMěstské divadlo Zlín přeneslo své návštěvníky do město hazardu – Monte Carla, kde se na malém zapadlém náměstíčku rozjela napínavá komedie plná lásky.

...

Film

Čtyřlístek ve službách krále aneb Fifinka, Myšpulín, Piňďa a Bobík poprvé filmovými hvězdami!

ctyrlistek ve sluzbach kralePopulární komiksový seriál Čtyřlístek letos oslavil už 40 let od svého prvního vydání kresleného příběhu autora a výtvarníka Jaroslava Němečka. Pos...