Kuchaski mají nahrávku Beze jména

Kuchaski mají nahrávku Beze jména

Tisk

beze-jmena 200Rytmicky a zvukově pestrý rockový kabátek ušili básním Jiřího Kucharského na druhém albu neotřelí klasici alternativy. Pod vedením nezaměnitelného zpěváka (Fru Fru, ex Pluto atd.) připravila třebíčská kapela Kucharski nahrávku „Beze jména“. Oproti debutu „Láska co bezhlavě bolí“, se současné skladby vyznačují košatějším zvukem a písničkovými formami.

 

Název „Beze jména“, které dostalo album podle jedné z písní na nahrávce, neplyne z nedostatku invence pro nalezení správného titulu. „Název odkazuje na to, co v každém z nás žije, umírá, miluje, tiká a nemá jméno ani pohlaví,“ vysvětluje leader kapely, Václav Bartoš. „Obal alba tuto myšlenku podtrhuje. Portrét – koláž je známá antropologická rekonstrukce prvního lidského mláděte, které také nemá jméno. A tohoto prehistorického, nevinného a radostného člověka má každý z nás v sobě.“ Kapela i nadále pracuje s texty a melodickým základem z dílny Jiřího Kucharského. Na novince zůstává i ověřená produkce v režii Václava Bartoše a Vladimíra Dudka.

Shodnou muzikantskou sestavu z prvního alba doplňuje smyčcové kvarteto BOSS4, se kterým by kapela ráda spolupracovala i na dalším chystaném albu. Na obrazovou koláž na skladbu „Moji malí lidé“ z prvního alba, kapela chtěla navázat řadou dalších klipů. Realizaci ale poněkud zpomalila současná situace a proti covidová opatření. Přesto se fanoušci mohou těšit na řadu koncertů a klipů, která kapela připravuje na letošní podzim.

Vytříbený zvuk posvěcený studiem SONO dodává punc originální nahrávce, která míchá rockový sound, folkovou alternativu i lyricky útočné texty v podání signifikatního zpěvu Václava Bartoše. Lahůdková hudební poezie s našlehanou alternativou, to jsou Kucharski na albu „Beze jména“.




beze jmena 2 Kucharski

Hudební skupina Kucharski vznikla v roce 2018 na popud básníka, výtvarníka a lékaře doktora Kucharského, který pro kapelu píše texty a zároveň se s kapelou zúčastňuje i na tvorbě hudby, přestože v kapele sám aktivně neúčinkuje. Domovské město kapely je Třebíč a velká část členů se již dříve setkala v hudebním tělese Fru Fru. Skupina Kucharski v květnu 2019 vydala své debutové album "Láska co bezhlavě bolí".

Václav Bartoš, zpěv
Víťa Košíček, klávesy
Vítězslav Patočka, bicí
Adam Kotrba, basa
Vladimír Dudek, kytary 

beze-jmena prebal

Umělec: Kucharski
Album: Beze jména
Datum vydání 16.4.2021
Label: Indies Scope

Zdroj foto: Ludek Cigánek

https://www.indies.eu/alba/5433/beze-jmena/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadlo je moje celoživotní láska, říká operní pěvec Radek Krejčí

radek krejci perexI když to neměl v životě vždy jednoduché, štěstí, píle a talent ho dovedly k vysněné profesi. Během let se vypracoval a svůj život si už bez jeviště nedokáže ani představit. Sólista opery Severočeského divadla v Ústí nad Labem Ra...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Usain Bolt – Rychlejší než blesk

Bolt 200„Tak jsem se pořádně chytil volantu, a pak se to BMW M3 převrátilo jednou, podruhé, potřetí; odrazilo se po střeše od mokré silnice a rovnou do příkopu. Čelní sklo se rozprsklo, airbagy vylétly. Křup! Jak kapota narazila do země, zkrabatila se hlasitým z...

Divadlo

Mohou se ženy vyrovnat s následky války?

Trojanky perexTrójské ženy žily deset let uvězněny ve zdech opevněného města. Pak jsou hradby zbořeny. Ony ale svobodu nezískají, místo ní přichází nové vězení – jsou vytrženy ze svých domovů a vrženy do kultury, jejímž jazykem nemluví.

Film

Ztraceni v Mnichově se ve vaší domácí filmotéce rozhodně neztratí

mnichov 200K nejvýraznějším a kriticky nejoceňovanějším tuzemským snímkům loňského roku patřila absurdní komedie Ztraceni v Mnichově. S ní se po sedmi letech vrátil na plátna kin Petr Zelenka (mystifikační komedie Rok ďábla, Karamazovi nebo Příběhy obyčejnéh...