Metalové okénko únor

Metalové okénko únor

Tisk

okno200Nejkratší měsíc roku utekl jako voda a my tu máme ohlédnutí za tím, co se událo ve světě metalových hvězd. Rok se nám parádně rozjíždí, máme možnost sledovat kapely, které se připravují vydat novinkový materiál, ale dovídáme se i novinky z festivalů – tedy které kapely tento rok naši zemi neminou.


Kapela Ministry už několikráte oznamovala svůj zánik, nicméně ji letos budeme moci vidět třeba na festivalu Brutal Assault. Její frontman Al Jourgensen taky pořád něco kutí – v půlce dubna má jeho novému projektu nazvanému Surgical Meth Machine, vyjít debutová deska.
Co se týká debutů, máme tu ještě jeden – je jím nová kalifornská kapela Westfield Massacre. Fošna má vyjít někdy na jaře, přesné informace ještě nejsou známy. Kapelu vede a zpívá v ní Tommy Vext, bývalý zpěvák Divine Heresy a Snot a podle všeho má jít o všehochuť metalu, metalcoreu a nebude chybět ani melodika.
Otep, kalifornská kapela se zpěvačkou v hlavní roli, již také několikrát oznamovala svůj zánik. Nicméně v půlce dubna se dočkáme již sedmé studiové desky. Ta ponese název Generation Doom a bude obsahovat 12 nových skladeb.
Frontman polských Behemoth, Adam Nergal Darski, se činí – dokončuje svůj projekt, který nebude metalový, ale půjde o kombinaci blues, country a folku. A já se nemůžu dočkat, jak to bude znít!
Němečtí thrash metaloví veteráni Destruction, kteří toho ale mají stále co říci, vydají 13. dubna album Under Attack. Pokud dobře počítám, půjde o jejich čtrnáctou studiovku!
Belgická mašinérie Aborted nedávno vydala EP Termination Redux, aby tak oslavila dvacáté výročí své existence. Laťku nastavili pořádně vysoko a to se v dubnu dočkáme regulérního, v pořadí již devátého alba této bandy. Deska ponese slušivé jméno Retrogore.

okno7


Moderní metalová banda Carnifex z Kalifornie, která se v naší zemi těší oblibě, brzy vstoupí do studia, aby započala nahrávání již šestého studiového alba. Půjde o nástupce desky Die Without Hope z roku 2014.
Metalisté Death Angel jsou velmi pilní – v létě vydali DVD A Trashumentary a koncem května nám naservírují novinkové CD s názvem The Evil Divide.
Na závěr potěšte své uši i oči videoklipem od německých Caliban. Ti vydají koncem března desku Gravity a už teď nám z ní nabízejí klip s názvem Paralyzed.


Začátkem února vyšlo texaským rockerům Drowning Pool album Hellelujuah a jako ochutnávku jejich nejnovější tvorby vyzkoušejte videoklip ke skladbě By The Blood.


Zdroj: blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lenka Klestilová: Babička by na mě byla pyšná!

Lenka Klestilova perexVestec – Už je to déle než rok, co přišla paní Lenka Klestilová s úplnou novinkou pro Prahu a Středočeský kraj. Za obrovské podpory Obecního úřadu ve Vestci, v čele s panem starostou, se rozhodla pomáhat druhým i přesto, že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Fyzika je všude kolem nás

neviditelna fyzika 200Z fyziky jsem maturovala, a to hned ze dvou předmětů (kromě teoretické i praktické části), a proto jsem zbystřila, když jsem viděla informace o novince nakladatelství Grada nazvané Neviditelná fyzika. Kniha má podtitul skry...

Divadlo

Zdenek Merta oslaví 70. narozeniny!

Zdenek Merta 200Respektovaný skladatel a producent hudebního divadla Zdenek Merta se narodil v Hranicích na Moravě a své dětství trávil například u své tety ve Veselíčku u Lipníka nad Bečvou, prožil ale také čtyři roky v Bejrútu, kde byl jeho otec dipl...

Film

Ženy v příliš velkých pánských košilích

sfz 200Dalším z filmů, které je možné zhlédnout na festivalu Severská filmová zima je norský film se zvláštním názvem Ženy v příliš velkých pánských košilích. Film v sobě spojuje osudy tří žen, které se proplétají navzájem v norském městě Trondheim. Na diváky ta...