V pátek začíná festival Brod 1995, vystoupí Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa nebo PSH

V pátek začíná festival Brod 1995, vystoupí Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa nebo PSH

Tisk

 

brod 200Mimořádný dvoudenní ročník festivalu Brod 1995 se blíží. Už tento pátek a sobotu zamíří do Českého Brodu slovenští matadoři Horkýže Slíže, nespoutaná Gaia Mesiah, Vypsaná fiXa, PSH, Cocotte Minute, United flavour Sundsystem, Krausberry nebo místní oblíbenci Medvěd 009 a řada dalších. Festival Brod 1995 vznikl před šesti lety jako vzpomínka na místo a atmosféru, kde odstartoval festival Rock for People. Fanoušci, kteří letos o Rock for People přišli, tak mohou oslavit narozeniny jednoho z nejstarších festivalů alespoň v komornější verzi na Brodě.

Kvůli trvajícím omezujícím opatřením kapacity 1000 návštěvníků na den se pořadatelé rozhodli program rozložit do dvou dnů. Vedle koncertů na hlavní stagei se mohou těšit návštěvníci i na Live Jukebox v podobě stylového autíčka, ve kterém k tanci a poslechu bude hrát na přání skupina W band známá z Kryštof Kempů. Až slunce zapadne, vypukne pak oba dny oblíbená sluchátková Silen Párty. O pitný režim se na festivalu mj. postará nekorunovaný král motorových vozidel Jack Daniel's TRUCK a pivovar Staropramen. Levnější vstupenky v předprodeji budou pouze do čtvrtka 20. srpna. Pořadatelé nabízejí i zvýhodněné vstupné na oba festivalové dny.

„Mám obrovskou radost, že se nám letošní ročník v určité, i když změněné, podobě podařilo zachovat." říká organizátor Petr Fořt a dodává: „Pevně věřím, že se srpnu potkáme plní energie a zachováme tak společně jedinečnou atmosféru brodského festivalu.“ Festival se letos mimořádně uskuteční před atletickým stadionem na bývalém koupališti v Českém Brodě. O původní letošní line up fanoušci nepřijdou, program se kompletně přesouvá na rok 2021.

brod fixa

Festival Brod 1995 vznikl před šesti lety jako vzpomínka na místo a atmosféru, odkud vzešel festival Rock for People. Zakladatel obou festivalů Petr Fořt se této ideje ujal a založil novou tradici, která umožňuje zažít festivalovou atmosféru v průběhu jednoho dne s kvalitní dramaturgií, plným komfortním servisem v přívětivé atmosféře i těm, kteří nemohou nebo nechtějí absolvovat několikadenní hudební maratóny, typické pro velké festivaly. Vytříbená česko-slovenská dramaturgie vytváří ucelený nabitý program festivalu v početné rodině českých hudebních festivalů.

Vstupenka na každý den stojí 420 Kč a kapacita je omezená. Na místě pak návštěvníci zaplatí 500 Kč. Pořadatelé nabízí i zvýhodněné vstupné v předprodeji na oba dny za 740 Kč / na místě za 840 Kč. Zakoupené vstupenky na letošní ročník zůstávají v platnosti na příští rok v termínu 21. 8. 2021.

brod horkyze slize

Line-up:
PÁTEK, 21. 8. 2020
HORKÝŽE SLÍŽE, GAIA MESIAH, MEDVĚD 009 a EŠUS
SOBOTA, 22. 8. 2020
VYPSANÁ FIXA, PSH, UNITED FLAVOUR SOUNDSYSTEM, KRAUSBERRY, COCOTTE MINUTE, MUCHA a BIG S

Více informací na www.brod1995.cz a www.facebook.com/ceskybrod1995


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Bílá: Z egyptské princezny v muzikálu Aida na metalovou královnu za deset minut

lucie bila modiLucie Bílá se zvládá za deset minut převtělit z egyptské princezny v muzikálu Aida na metalovou královnu na koncertě Arakainu. Prý stačí změnit kostým a už se to hraje úplně samo, říká se sm...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

David Deida: Prostá pravda

prost 200V anglickém originálu je tato kniha známá jako Blue Truth… Bavilo mne pátrat po emočním původu toho výrazu „modrá pravda“. Blankytná, průzračná, ryzí pravda. Pravda tak jednoduchá, že nad ní stojíme v úžasu. Prostě PROSTÁ.

...

Divadlo

Tragédie Kapuletů a Monteků navléknutá do baletních střevíců

romeoajulie 200Kdo by neznal nejslavnější příběh všech dob, který pojednává o zamilované veronské dvojici, jejíž láska se kvůli nepřátelství dvou vlivných rodin dočkala tragického konce. Jen málokdo si už ale dokáže představit, že by tato tragédie mohla ...

Film

Herecký koncert Jana Wericha v krásné dvojroli

cisaruv-pekar 200Historická komedie Císařův pekař a Pekařův císař (1951) byla už v té době barevná, a přitom natočena tak dokonale, že dějový spád celého filmu nenudí ani dnešní, takzvaně uspěchané době. Režisér Martin Frič