Lenny ve spolupráci s Red Bullem nahrála v Londýně nový singl Wake up a natočili k němu stejnojmenný dokument

Lenny ve spolupráci s Red Bullem nahrála v Londýně nový singl Wake up a natočili k němu stejnojmenný dokument

Tisk

Lenny 200Lenny ve spolupráci s Red Bullem zvou do centra Londýna, kde se zpívá, nahrává a žije. Společně tam ztvárnili dokument, který mapuje nespoutaný život talentované muzikantky uprostřed multikulturní metropole. Na natáčení dokumentu a nové písně Wake up se Lenny propůjčily Red Bull Studios London, kde singl od začátku do konce vznikl.

 

O produkci singlu se postarala známá dvojice Ondřej Fiedler & Marcel Procházka. Tvůrci videoklipu se stali Michal „Boodya“ Budinský se Štěpánem Svobodou, jimž se podařilo perfektně zachytit ruch velkoměsta v duchu sofistikované Lenny. Celý projekt předznamenává dlouho očekávané album, které Lenny plánuje vydat v květnu.

Lenny měla v hlavě už dlouho hudební nápad, který jí kdysi věnoval táta a už delší dobu s ním chtěla pracovat. Nyní nastala jeho chvíle a song zaplnil pomyslné chybějící místo na albu. Singl Wake up, který vychází spolu s dokumentem pod taktovkou Red Bullu, byl od začátku do konce vytvořen v Red Bull Studios London. „Byla jsem nadšená, že nám Red Bull umožnil ve svých studiích v srdci Londýna vytvořit jakousi naší „hudební kuchyni,“ kde jsme téměř čtyři dny na songu pracovali a obráběli melodii i úryvky textu,“ popisuje vděčně Lenny a dodává, že se k ní mimo britských inženýrů připojil i její osvědčený tým z Čech. Jako hosta přizvali bubeníka Davida Žbirku, který v Londýně dlouhodobě žije.

Lenny2

Práce na dokumentu byla pro všechny strany naprosto přirozená, jelikož tato sestava společně netočila poprvé. „Jedno větší natáčení jsme spolu absolvovali v roce 2018 a to dokument Level Up, který byl shodou okolností také projektem Red Bullu. Takže si myslím, že jsme na sebe s Lenny celkem zvyklí a víme, co jeden od druhého čekat,“ říká režisér Michal Boodya Budinský, který celé natáčení popisuje jako celkem hladké. „Na natáčení se snažím vždy pečlivě připravit. U dokumentu je to ale náročnější, protože nikdy nevíte, kde přesně, jak dlouho a s kým budete. Takže plán neokoukaných a atraktivních míst, který jsem si vygooglil, se změnil ihned po příletu,“ komentuje s úsměvem Boodya. Naštěstí je Londýn tak multikulturní a pestré místo, že bylo možné točit téměř všude, čehož tým náležitě využil. Během necelých pěti dnů tak posbírali materiály ze studia i centra Londýna a zbytek už ladili na domácí půdě v Česku.

Dokument krásně zachycuje rozmanité prostředí autorčina srdcového města i rozmanitost Lenny samotné. Provází nás vysokou hudební školou, kterou v Londýně vystudovala a bere nás do prostředí Red Bull Studios London na téměř přímý přenos nahrávání nového singlu. Ten, jak říká Lenny, „na rozdíl od většiny mých písní jsem celý text dopisovala až za chodu, protože jsem zjistila, že potřebuji, aby na mě ta londýnská atmosféra zapůsobila přímo a aby se to odrazilo i ve slovech.“

Wake up předznamenává dlouho očekávané album Weird & Wonderful, které vychází na konci května. Sama Lenny říká, že čím více se blíží jeho vydání, tím větší má chuť poodhalovat lidem, co na něm můžou čekat. V předprodeji se na něj fanoušci mohou těšit začátkem května.

Dokument Wake Up: https://www.redbull.com/cz-cs/videos/lenny-wake-up-premiera-dokuklip

Zdroj foto: Lukáš Wagneter


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Písně jsou venku, mám místo na nové!

jonasova 200Adélka Jonášová je skvělá holka a složila písničku pro mého hyperaktivního psa Jonáše. Má novou desku a pěje ve třech s mámou Pavlínou Jíšovou a partnerem Reném Součkem, autorem frýdecko-místecké hymny Fajne-Mjesto.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Televize jako loď s otroky na palubě

lod s otroky perexPublicistu a investigativního novináře Josefa Klímu není nutno dlouho představovat. Jeho knížky mají svůj okruh čtenářů, v této se ale poprvé představuje jako autor detektivky. Knížka vznikala v rozmezí pěti let a zahrnuje po...

Divadlo

Ľadové zrkadlo

ladove zrkadlo zpV rámci Bratislavského majálesu sa 1. mája predstavili deti z ochotníckeho divadla z Devínskej Novej Vsi pod vedením Marty Potančkovej v detskom muzikálovom predstavení Ľadové zrkadlo. ...

Film

Matt Damon je pryč, přichází Renner a Bourneův odkaz

Bourneův odkazTrilogie sledující osudy Jasona Bourna si získala velký obdiv kritiků i diváků. Tajný agent se vynořil z moře se ztrátou paměti a postupně začal zjišťovat, čeho se účastnil a kým vlastně je. Jeho napínavou akční pouť ...