Kapela Sarah & The Adams přichází po šesti letech s novou studiovou nahrávkou s názvem " Pověz mi..."

Kapela Sarah & The Adams přichází po šesti letech s novou studiovou nahrávkou s názvem " Pověz mi..."

Tisk

sarah 200Kapela Sarah & The Adams, zformovaná okolo zpěvačky Šárky Adámkové, podle které má kapela své jméno, vydala poslední album „Thank You“ v roce 2014. Nyní se po dlouhých šesti letech hlásí s novou studiovou nahrávkou.

 

 

Jde opět o autorské písně z pera samotné zpěvačky, která si stále drží svůj hudební směr, inspirovaný zvukem amerického folku a country, lehce se dotýkající i alternativy. Tentokrát bude album výhradně s texty v českém jazyce.

"Po našich dvou deskách „My Place“ a „Thank You“ jsem cítila silnou potřebu nadechnout se a nabrat nový směr. Po nějaké době začala vznikat nová deska, která však žádala mnoho. Chtěla mluvit v mateřském jazyce, bez obalu,“ přibližuje začátek práce na albu zpěvačka a dodává: „Během práce na desce jsem zažila sílu zrození života a stala se matkou. Nějaký čas jsem si chtěla užívat tuto roli naplno, proto se práce na desce nakonec rozložila do dvou let.“

Jako první singl byla z alba vybrána stejnojmenná skladba „Pověz mi…, kterou si stejně jako celé album můžete poslechnout na https://www.sarahandtheadams.cz/.

Nyní, ještě více než dřív, cítím touhu své písničky sdílet s ostatními. V době, kdy si všichni procházíme nelehkou situací, hudba kolem nás utichla a my jsme se ponořili do klidu svých domovů. Začala jsem si více vážit zdravých mezilidských vztahů a například běžné kamarádské konverzace, byť zprostředkované virtuálně. A o tom vlastně celá deska je - o naslouchání, vztazích a nelehkých životních situacích, ale i o lásce a naději.“

„Všichni asi nyní silněji cítíme křehkost světa, který jsme si vytvořili. Systému, na kterém jsme závislí a nejvíce svojí vlastní. Proto má pro mě vždy cenu hledat v životě cesty, které nám dávají pocit vnitřní svobody, síly a nezávislosti. I to je důvod, proč jsme se rozhodli vydat desku nyní, i přes složité okolnosti, se kterými nikdo nepočítal. Desku vydáváme zatím pouze elektronicky, s co nejmenšími náklady na vydání, tak, aby byla co nejdostupnější všem."

Produkce alba se ujal kytarista Michal Gregor spolu se Šárkou Adámkovou, k samotnému nahrávání si opět přizvali své kapelové kolegy: Martin Novák - bicí, Rastislav Uhrík - kontrabas, basová kytara, Josef Štěpánek - pedal steel, lap steel kytara, mandola, terciová kytara. Jako speciálního hosta si pozvali jednu z nejuznávanějších osobností české jazzové scény Jaromíra Honzáka, který do několika písní nahrál basovou kytaru. O zvukovou stránku se postaral Kryštof Pobořil a Jan Jakubec. Grafický návrh a design zpracovala Věra Marešová.

Album obsahuje 11 skladeb a nahrávalo se v KC Labuť Říčany, studia Martínek, Orm a Svárov, studio doma. Album vyšlo 10. dubna na obvyklých digitálních platformách Spotify, Google Play, Applemusic, Itunes, Deezer, Tidal a další…

sarah

Více informací na:
https://www.sarahandtheadams.cz/
https://www.youtube.com/user/theadamscz
https://www.facebook.com/sarahandtheadams/
https://www.instagram.com/sarah_and_the_adams/
https://open.spotify.com/artist/1MTbf9vxTEUUxZW6IWgHYf


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Daniela Krolupperová tráví léto v kraji Klíčníků…

200 danielaLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod sl...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Punisher opět tvrdě nakopává zadky

punisher muz z kamene 200MAX série Punishera pokračuje sedmým komiksem nazvaným Muž z kamene. Tentokrát se Frank Castle vydává až do Afghánistánu, kde svede souboj se zákeřným ruským parchante...

Divadlo

Divadlo Šumperk uvede premiéru legendárního příběhu Přelet nad kukaččím hnízdem

prelet200Přelet nad kukaččím hnízdem bude první premiérou nové sezóny v Divadle Šumperk. Proběhne v sobotu 10. září a v dramaturgii Michaela Sodomky, překladu Luďka Kárla a režii Jiřího Š. Hájka se představí oblíbení šumperští herci.

...

Film

Underwold se vrací ke svým kořenům

underwold200Při zmínce o akčních filmových sériích o upírech se mi ihned vybaví dva názvy. Tím prvním je samozřejmě Blade s nepřekonatelným Wesley Snipesem a druhým jednoznačně Underworld (fanoušci Stmívání prominou). Právě druhý jmenovaný se dočkal v po...