Slavnosti břeclavského piva budou příští rok dvoudenní!

Slavnosti břeclavského piva budou příští rok dvoudenní!

Tisk

slavnosti breclavskeho piva 200Další ročník festivalu Slavnosti břeclavského piva bude příští rok dvoudenní a bude se tak konat 5. a 6. června 2020. Na koho se fanoušci mohou těšit?

 

 

Loni se v areálu břeclavského zámku představili například Harlej, Monkey Bussines, Divokej Bill nebo Vypsaná fixa, Poletíme? a další skvělé kapely. Nyní oznámených osm kapel slibuje opět skvělé zážitky.

Mezi první čtveřici oznámených kapel patřily Tři sestry, slovenští Horkýže Slíže, Trautenberk a Cocotte Minute. Tři sestry a Trautenberk se v Břeclavi představí poprvé, ale Horkýže se vrací po třech a „Kokoti“ po dvou. Tehdy podle slov organizátorů „zbourali“ nádvoří.

Tři sestry hrají svůj poctivý hospodský rock už od roku 1985 a je s nimi spojen Lou Fanánek Hagen. Příští rok tak slaví 35 let! Za sebou mají už desítky alb, přičemž poslední s názvem Svobodu ředkvičkám vyšlo loni. Řada jejich písniček už zlidověla a tak není pochyb, že si s nimi zazpívá celá Břeclav!

Horkýže Slíže jsou také stálicí oblíbenou jak u nich na Slovensku, tak u nás. Tato banda z Nitry si v čele se zpěvákem Kukem dokáže vždy vymyslet nějaké legrácky a jejich koncerty jsou tak skvělé na pohled i poslech. Horkýže jsou nyní na podzim na společném turné se Třemi sestrami, tak kdo ví, jestli si pro jižní Moravu něco nepřichystají.

Trautenberk hrající tanzmetal se v poslední době pěkně vyšvihnul a stává se stále oblíbenější. Kapela vystupuje v originálních kostýmech, na pódiu nechybí Anička ani Zemský rada (Prasopes) a každý přece ví, že hajnej je hovado. Trautenberk vydali zatím tři alba a jeden singl. Na tom posledním Ticho nad pekáčem (2018) vystupuje jako host také Veronika "Supice" Borovková ze Tří sester, což zavání překvapením…

Cocotte Minute letos slaví 15 let a nadělili si k tomu mimo jiné video singl k debutu CZEKO z roku 2004. Také jedou výroční turné a není pochyb, že v Břeclavi opět Zeller a spol. udělají pořádný bordel!

K dalším oznámeným jménům patří také velcí hudebníci v čele s Tomášem Klusem, Pokáčem a skupinami Rybičky 48 a Polemic.

slavnosti breclavskeho piva1

Tomáše Kluse čeká v Břeclavi premiéra a přiveze zde především svou nakažlivou energii a také loňskou desku Spolu. Koupit si tady budete moci určitě i novinku, která brzy vyjde - Klusymfonie s písněmi Tomáše Kluse v aranžích pro symfonický orchestr nahranou s Cílovou skupinou a Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Jan Pokorný – Pokáč je příjemným objevem české hudební scény. Jde o písničkáře hrajícího na kytaru a ukulele, který se vyznačuje především originálními texty. Vydal dvě demo alba(Pekáč a Pokák) a dvě oficiální – Vlasy a nejnovější Úplně levej.

Punkáči z Kutné Hory Rybičky 48 připlují do Břeclavi oslavit svou plnoletost a určitě to bude stát za to! Kapela vznikla v roce 2002 pod názvem Banánový Rybičky, po čase si jej změnila. Za sebou mají 6 studiových alb a také desítky videoklipů.

Letošní výročí dvaceti let může u břeclavského zámku zpětně oslavit také slovenská skupina Polemic. Ti hrají veselou hudbu – ska a reggae a zaručeně tak nenechají nikoho v klidu. Za sebou mají sedm alb, kdy poslední vyšlo už v roce 2013 a od té doby o nich není moc slyšet, tak si fanoušci mohou alespoň vychutnat jistě skvělý koncert.

Vstupenky ještě nejsou k dispozici, ale brzy budou, tak sledujte webové stránky  a facebookovou událost


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Ohrožený druh“ Trancer se po deseti letech vrací na scénu na parníku Tyrš

trancer 200Před deseti lety hrál po pražských klubech (tehdy jste ho mohli ještě někde zaznamenat pod pseudonymem Pán ostenů), vybudoval si poměrně slušné jméno a trancovými sety bavil mnoho fanoušků a tanečníků. Pak se ale z ničeho nic ztratil a věnoval se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Poďme sa stratiť v Provence!

pro 200Juh Francúzska je neuveriteľne krásne a rozprávkové miesto. Každý sa tam chceme raz dostať, niektorí z nás na turistiku, niektorí na filmový festival v Cannes, iných lákajú pláže Azúrového pobrežia. Mnohí z nás by si tam vedeli predstaviť letnú chatku ale...

Divadlo

Parchant v klobouku, víc než „konverzačka“ v BuranTeatru v Brně

BT 2Už je to skoro zvyk. Profesionální divadelní soubor, kterému se říká Burani uvádí na jevišti pravidelně nové, často provokující díla ze světového repertoáru. Tak i divadelní hra pro pět herců, Parchant v klobouku, má zde českou premiéru.

...

Film

Jak správně napsat rozbor filmu

RozborFilmu perexRadomír D. Kokeš se řadí k vyznavačům neoformalismu, jak potvrzuje jeho spoluúčast na české předmluvě ke kanonickému spisu Bordwella a Thompsonové Umění filmu. To znamená, že upřednostňuje průzkum toh...