Festival Ostrava v plamenech představil první hvězdy

Festival Ostrava v plamenech představil první hvězdy

Tisk

ostrava v plamenech 200Sedmý ročník festivalu Ostrava v plamenech začíná pomalu vystrkovat růžky a představil první hvězdy. Bude se opět konat v areálu Dolních Vítkovic, a to 1. srpna 2020.

 

 

Organizátoři slibují celkem 10 kapel, z nichž první oznámenou je německá thrashmetalová legenda Sodom. Spolu s KREATOR, DESTRUCTION a TANKARD jsou považováni za tzv. “velkou čtyřku, big teutonic four”. Nepřetržitě hrají od roku 1981 a na kontě mají 15 alb, přičemž některé z nich patří k největším klenotům světového thrash metalu. Koncem listopadu by jim měl vyjít singl s názvem Out of the Frontline Trench, který bude obsahovat pět skladeb. Plnohodnotné album pak má spatřit světlo světa v roce 2020.

Další oznámená kapela je také z Německa – jedná se o gothiky Crematory s výrazným frontmanem Gerhardem "Felixem" Stassem. Na scéně jsou aktivní od roku 1991 s malou dvouletou pauzou a na kontě mají 14 alb. Brzy své fanoušky potěší další deskou!

Především mladší publikum anebo naopak milovníky starého stadionového rocku potěší partička Kissin´ Dynamite. Její členové v průměru nemají ani 30 let, ale vše dohání skvělou muzikou. Původně vystupovali pod názvem Blues Kids, v roce 2007 se přejmenovali a o rok později vydali první album Steel of Swabia. Následovalo dalších 5 alb – poslední s názvem Ecstasy vyšlo v roce 2018 a momentálně s ním jedou druhou část evropského turné.

První českou oznámenou skupinou jsou Witch Hammer z nedalekého Jablunkova. Tito metalisté hrají už od roku 1999 a kombinují klasický heavy metal s rock´n´rollem. V březnu letošního roku jim vyšel třískladbový singl s názvem S.U.P.

Všechny tyto kapely se v Ostravě představí poprvé, tak si to nenechte ujít! První vlna vstupenek za nejnižší cenu je už vyprodaná, momentálně je v prodeji druhá vlna za 850 korun, a to osobně v Infostánku OC Futurum v Ostravě - Mariánských Horách na Novinářské ulici nebo v síti Ticketportal.

ostrava v plamenech2

Více informací najdete na webových stránkách a facebookové události.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plážové tempo Stanislav Rudolf nezná

200 rudolfLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dům pod náměstím vypráví příběhy

dumPodNamestim (2)Dostala se mi do rukou pozoruhodná kniha, která je zajímavá tím, že její hlavní postavou je dům. A tato neživá stavba, která je vlastně ve skutečnosti až příliš živá, vypráví svůj vlastní příběh, a to od svého samotného zrození. Au...

Divadlo

Unikátní akce: Festival Tanec Ostrava

festival tanec ostravaLetos se již po 12. uskuteční jediná přehlídka soudobého tance, fyzického a pohybového divadla v Ostravě. Unikátní akce zve příznivce ladného i nekonvenčního umění, kde schopnost ‚čtení mezi řádky‘ je více než vítanou. O čem, že j...

Film

Kam kráčíš, Národní filmový archive?

hori-ma-panenko 200Roku 2013 uplyne rovné půlstoletí od (znovu)založení Národního filmového archivu, respektive Československého filmového ústavu, který mu předcházel. Tato ctihodná organizace zahrnuje nejen unikátní sbírku filmov...