Eurovize začala národním kolem se šesti finalisty

Eurovize začala národním kolem se šesti finalisty

Tisk

Eurovize16

V letošním roce se po deseti letech uskuteční národní kolo Eurovize, které dostalo název Eurovision Song CZ. Hned šestice umělců bude bojovat o hlasy fanoušků a poroty, které je můžou poslat do celosvětového finále v Lisabonu.

 

Toto národní kolo začíná právě dnes a mezi jeho finalisty patří Debbi, kapely Doctor Victor a Eddie Stoilow, Eva Burešová, Mikolas Josef a Pavel Callta. Jen jednomu z těchto interpretů se dostane té cti a bude bojovat v lisabonském finále.

Hlasovat budou nejen diváci, ale i mezinárodní porota složená z těch pravých odborníků. Konec hlasování bude 22. ledna. Česká televize samozřejmě připravila šestici soutěžních klipů, podle kterých můžete vybírat svého favorita. Chystá i přímý přenos finále v Lisabonu, který bude již potřetí moderovat Libor Bouček.

Eurovize14

Moderování Eurovize mě čeká potřetí a myslím si, že pro českého moderátora je to vlastně jediná možnost, jak se podílet na tak velké produkci a celoevropském přenosu. Eurovize je významná oslava hudby a velmi se na ni těším jako každý rok,” říká moderátor Libor Bouček.

Hlasování probíhá pouze pomocí mobilní aplikace, která je zcela zdarma. Po jejím stažení si v ní můžete prohlédnout klipy účastníků a samozřejmě jim i dát svůj hlas.

„Česká televize vítěze oznámí následující pondělí od konce hlasování, tedy 29. ledna a ihned s ním začne pracovat na celkové podobě vystoupení v soutěži Eurovision Song Contest 2018,“ říká pověřený kreativní producent Jan Potměšil.

Eurovize7

Určitě se dobře rozmyslete, komu nakonec svěříte svou důvěru. Jedná se totiž o velice prestižní soutěž a postup do finále bude pro každého z účastníků velkým úspěchem. V minulých letech nás reprezentovali Vašek Noid Bárta, Martina Jandová nebo Gabriela Gunčíková. Ale kdo pojede do Lisabonu letos? Na to si ještě budeme muset chvíli počkat.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotografka Kateřina Janišová: „Je to možná silné tvrzení, ale přede mnou se nestydí nikdo.“

janisova 200I fotografie jsou typem umění, a proto patří ke kultuře. Nejen z toho důvodu vám přinášíme další rozhovor o focení, tentokrát s mladou fotografkou Kateřinou Janišovou, která se zaměřuje jak na modelky, tak na obyčejné lidi. Focení je pro ni rados...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Analfabetka jiskří mnohem méně, než Stoletý stařík

analfabetka 2Všichni už ji četli, tak jsem se do ní taky pustila. Analfabetku, která uměla počítat provázela před jejím vydáním velká kampaň a jednoznačná doporučení. Jakpak by ne, když jejím autorem je Jonas Jonasson, který svou prvotinou o stoletém st...

Divadlo

Do divadla i o prázdninách! Pozvěte přátele na promítání

letní pohodaUžijte si divadlo z pohodlí domova, třeba ve společnosti přátel při letní grilovačce. Na Dramoxu najdete stovky inscenací, které jste během roku nestihli vidět nebo které už mají po derniéře. Dobrá zpráva pro všechny divadelní fanoušky – o zážitk...

Film

Petr Jákl pozval oscarového Michaela Caina do Karlových Varů a další film produkuje v zahraničí

Foto perex Michael Caine, foto © Stanislav Honzík (2)Nebylo snad sportovního fanouška, který by nesledoval olympijské hry, které byly pro českou výpravu velmi úspěšné. Se světem tohoto svátku sportovců je úzce spja...