Metalové okénko – červenec

Metalové okénko – červenec

Tisk

mo 200Ohlédnutí za prvním prázdninovým měsícem přináší hlavně snůšku oznámení, která se týkají vydávání nových studiových alb. A že se s tím roztrhl pytel! Vybere si snad každý metalový fanda, co je jeho hudebnímu sluchu příjemné a milé. Ale najdeme tu taky několik videoklipů a teaserů k nejrůznějším akcím. Takže čtěte a poslouchejte! :-)

 

Po šestnácti letech si pro nás novou desku připravila extrémní kapela Brujeria. Následovník desky Brujerizmo bude čtvrtou nahrávkou této divoké bandy a ponese jméno Pocho Aztlan. Dočkáme se 16. září.

Švédští melodici In Flames dělají kvalitní desky a velmi zajímavé DVD – o čemž jsme se mohli přesvědčit v roce 2010 s Used & Abused: In Live We Trust. Nyní plánují do konce roku vydat další počin a to Sounds From The Heart Of Gothenburg. Na teaser se můžete podívat zde:

Wednesday 13, mix hororového rocku a punku nezahálí a také přichází s novým materiálem: jednak se v dubnu dočkáme nové desky – Condolences. Už tento rok chce vydat live DVD Almost Dead: Live. Zde najdeme živáky, akustické věci a taky záběry ze zákulisí a turné.

mo wednesday13

Do konce roku má vyjít i druhá sólovka zpěváka Godsmack, Sullyho Erny. Po desce Avalon z roku 2010 nám nabídne deset skladeb, sdružených na fošně Hometown Life. Domovská kapela Godsmack pak začne pracovat na novém materiálu počátkem příštího roku.

Začátkem září nám osmou studiovku předloží švédští elektro melodici Pain. Bude se jmenovat Coming Home a první vlaštovkou je pomalá písnička Black Knight Satellite.

{youtube}UBRMKyuwS54{youtube}

Líbí se vám písnička z nástupce zprofanované desky You Only Live Twice? A pokud vám ani tyto informace nestačí, mrkněte na oficiální album trailer.

{youtube}FnT0i5bjMw8{/youtube}

Francouzští metaloví mohykáni Gojora nejsou mými oblíbenci, ale nejde nezmínit fakt, že 17. června vydali svou šestou desku Magma a nedávno vypustili do světa klip ke skladbě Low Lands. Pokud velebíte technický a náladotvůrný metal, pak je to pravé ořechové pro vás.

Dvanáctá studiovka vyjde koncem října i mým oblíbencům – kapele KoRn. V základní verzi se můžeme těšit na 11 písní, v deluxe na 13 a mezi hosty patří zpěvák Corey Taylor a Sluggo. Udělejte si obrázek sami s pomocí parádního videoklipu k písničce Rotting in Vain.

Pokud tato kapela také patří mezi vaše favority, omrkněte krátký dokument, který se týká jejich letního turné v Evropě. Pokud se budete dívat pozorně, poznáte i záběry z koncertu v Praze.

Death metaloví veteráni Obituary nabízí ke zhlédnutí animovaný klip k písničce Violence. Tuto skladbu můžeme najít na zatím nejnovějším albu těchto Floriďanů, Inked In Blood z roku 2014. Rozhodně jim nevadí, dělat si ze sebe legraci, však posuďte sami.

Na konec října hlásí vydání nového materiálu, desky Blood Money Part 1, i partička Dope. Moderní aranžmá i zvuk vám představí ve videoklipu Blood Money.

Nezmarný provokatér Marilyn Manson taktéž oznamuje vydání nové desky, vtipně nazvané SAY10, a to na Valentýna příštího roku.

Kovbojové Hellyeah vydjai počátkem června novinku Unden!able a z ní nabízí klip k předělávce Phila Collinse I Don't Care Anymore. Původní kytarová linka patří Dimebagovi!

V našich končinách nepříliš známá kapela Rev Theory potvrzuje vydání čtvrtého studiového alba, The Revelation, na 9. září. Pokud vám kapela nic neříká, můžete se zaposlouchat do nejnovější písně Guns.

{youtube}ovSCXctuyUg{youtube}

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Texty leží pořád přede mnou na pracovním stole, učím se stále", říká herec Dušan Sitek

foto dusan sitek perexPětadvacet let strávil v angažmá Městského divadla Zlín, kde vytvořil sto osmdesát rolí. Poslední roky už ale žije v Praze, kde původně nastoupil do angažmá Divadla pod Palmovkou. Dnes je Dušan Sitek na ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jedinečný komiksový román

altS Jasonem Lutesem v románu Berlín – Město kamene navštívíme Německo roku 1928. Období, kdy Výmarská republika se zmítá v problémech, její ekonomika pokulhává, vláda porušuje podmínky příměří (vyzbrojování = peníze), nacistická st...

Divadlo

Pražské Divadlo Kolowrat ovládne shakespearovské divadlo v originále

prague shakespeare festivalVýjimečnou příležitost setkat se v originální angličtině s inscenacemi Williama Shakespeara a jeho postavami budou mít čeští diváci od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadl...

Film

Hon: nezištné lži na komunální úrovni

hon jagten 200Obecně vzato jsou skandinávská dramata opředena řadou mýtů. Například, že seveřané točí často filmy o patologických jevech ve společnosti (násilí, alkoholismus, rodinné krize) a že je točí realisticky a bez cíleného uspokojování diváckých oč...