Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude plná strašidel

Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude plná strašidel

Tisk

200traDopřejte sobě i svým dětem nevšední zážitek a vydejte se v sobotu, 2. listopadu, do ústecké ZOO. V rámci oslav Halloweenu tam na Vás čeká hromada překvapení. Těšit se můžete například na dlabání dýní nebo na výtvarnou strašidílnu. Chybět nebude ani oblíbená Strašidelná stezka s živými příšerami. Celá akce vyvrcholí lampionovým průvodem a večerním vystoupením lachtana Moritze.

 

 

Strašidelnou ZOO pořádají v Ústí nad Labem už poněkolikáté. Zatímco loni se hlavní program odehrával v pavilonu šelem, letos budou moci návštěvníci využít také prostory vedlejšího Exotária. Právě tam se můžete směle ponořit do uměleckého tvoření. K dispozici budou nejen dýně a pomůcky na dlabání, ale také vše, co je potřeba k výrobě strašidelných masek. Pavilon šelem ve strašidelném odpoledni ožije zábavným programem. Připravena je celá řada soutěží a také malování na obličej.

tra1

V 17 hodin se na cestu vydá lampionový průvod. Lampiony je možné zakoupit přímo v ZOO, ale protože jejich počet je omezený, organizátoři doporučují přinést si vlastní lampion z domova. Všichni, kteří tak učiní, budou mít v den konání akce vstup do ZOO zdarma. Totéž platí pro návštěvníky, kteří si přinesou vlastní dýni nebo dorazí v maskách.

Letošní ročník Strašidelné ZOO zakončí v 18 hodin večerní cvičení lachtana Moritze.

tra2

Den se strašidly je v ústecké ZOO velmi populární. Loni na akci dorazilo přes tisíc návštěvníků. Organizátoři odhadují, že letos by jich mohlo být ještě více.

Foto: Věra Vrabcová


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Novou akvizicí rockové kapely GAIA je zpěvačka a textařka Bára Havelková

bara havelkova perexI když začala zpívat s otrokovickou rockovou kapelou GAIA teprve loni, i na aktuálním kapelovém albu nazvané Druhá múza přesvědčila o svém pěveckém talentu. Kromě toho je muzikální Bára Havelková nejen pohlednou ženou, ale ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

„Krmě – jídlo – žrádlo“ aneb co jsme za císaře pána jedli?

vystava krme jidlo zradlo cyklus monarchieNárodopisné muzeum Praze připravilo další výstavu z cyklu Monarchie. Výstava Krmě – jídlo – žrádlo je v pořadí již třetí vý...

Z archivu...


Literatura

Pačinko: dramatické osudy několika generací korejské rodiny v Japonsku

 Pačinko obalÚstřední postavou nového románu Pačinko z nakladatelství Jota, je chudá dívka Sundža, která vyrůstá se svými rodiči v jihokorejské vesnici. Otec jí zemřel ve 13 letech a od té doby se s matkou musely o sebe postarat samy.

Divadlo

Strach jíst duši (Angst essen Seele auf ) Premiéra v divadle Reduta v Brně

Strach jist dusi perexPodtitul opravdu zajímavého díla zni: Romantická kabaretní komedie s pohádkovými rysy, s Ivanou Hloužkovou a Romanem Blumaierem v hlavních rolích!

...

Film

Kafarnaum – strhující výpověď o životě těch nejchudších v libanonském slumu

kafarnaum perexU soudu proti sobě stanou dvanáctiletý Zain a jeho rodiče. Je to netypická situace – chlapec totiž žaluje své rodiče za to, že ho zplodili. Za to, že mu dali život – život v bídě a nedostatku, plný utrpení.

...