Brněnskou Otevřenou zahradu o víkendu zaplaví dýně

Brněnskou Otevřenou zahradu o víkendu zaplaví dýně

Tisk

dyne perexChcete se dobře najíst, skvěle pobavit a ještě se dozvědět něco nového? Pokud ano, určitě si tuto neděli 12. října udělejte výlet do Otevřené zahrady Nadace Partnerství. Areál, který se nachází pod špilberským svahem v samém centru Brna, v tento den bude žít dýněmi.

 

Program odstartuje v 11 hodin dopoledne a už teď je jasné, že nuda rozhodně nehrozí. Těšit se můžete nejen na již několikrát zmiňovanou zeleninu, ale také na soutěže a divadlo pro malé i velké. Připravena bude i výtvarná dílna, v níž si z libovolné dýně můžete vyřezat strašidlo.

Pokud rádi pečete, zapojte se do soutěže O nejlepší dýňový koláč. Svůj moučník (ať už sladký nebo slaný) může prezentovat naprosto každý. Stačí ho pojmenovat a dopředu zaregistrovat na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  

dyne 3

Vítěze posléze vyberou sami návštěvníci akce, prostřednictvím hromadné ochutnávky. Koláče totiž budou od 15 hodin vystaveny na podzimně vyzdobeném stole a každý tak může hlasovat pro svého favorita.

Soutěží se ve dvou kategoriích – Koláč nejchutnější a Koláč nejpůvabnější. Autor vítězného moučníku získá hodnotnou ceny – mimo jiné i láhev kvalitního vína. Ochutnat a zakoupit si na Dýňových slavnostech můžete také podzimní dobroty z restaurace Rebio, která je zaměřená na zdravý životní styl. A zajímavá bude určitě i prezentace biomoštů z Hostětína – těšte se na ukázky moštování.

dyne 1

Více informací o celé akci včetně podrobného programu najdete na www.otevrenazahrada.cz nebo na facebooku.

Zdroj foto: www.facebook.com/otevrenazahrada


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Černobílá fotka má své kouzlo, může obsahovat tajemství i příběh, říká Robert Rohál

robert perexI když nechtěl letos vystavovat, nakonec bude mít od druhé poloviny července fotografickou výstavu v kroměřížské cukrárně Amadeus. Záměrně prý plánoval na tento rok pauzu s tím, že musí vymyslet něco nového. A zatímco přemýšlí o novém proje...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Dějiny Skandinávie v češtině

dejiny skandinavie perexZatížení náloží knih, především detektivek a thrillerů, ze severu Evropy nám dává jisté obeznámení s tímto koutem světa. Ale měli bychom se také seznámit s historií zemí, které jsou dnes v různých průzkumech a žebříč...

Z archivu...


Literatura

Od semínka v prach: Něžné vyprávění o jedné zahradě

Od semínka v prach 200V nakladatelství Kazda vyšla kniha Od semínka v prach od Marce Hamera nabízející milý pohled na práci s rostlinami.

 

...

Divadlo

Helenku Součkovou stíhá jedna darda za druhou

darda 200Žákyně 2. a posléze 3. třídy Helenka Součková zvaná též Moby-Dick už dávno odrostla dětským střevíčkům. Místo nich teď v dramatizaci románu Darda spisovatelky Ireny Douskové<...

Film

Spletenec vztahů v Batalionu
ImageNejedná se o slavný němý film z roku 1927 režiséra Přemysla Pražského, ale jeho zvukovou “předělávku”. Ovšem o kvalitách tohoto o 10 let staršího díla nemůže být pochyb. Inspirace německým kammerspielem už tady není t...