Dětská hra 2 je plná veselého zabíjení

Dětská hra 2 je plná veselého zabíjení

Tisk

detska hra2 plakat 200Film Dětská hra 2 (1990) je horor ze staré školy. Upřímný malý chlapec si chce hrát a užívat života, když najednou se mu do cesty připlete panenka očarovaná kouzly Voodoo. Něco podobného se může stát každému z nás.

 

 

Příběh druhého pokračování začíná tam, kde první díl skončil. Malý kluk Andy dostal tenkrát jako dárek panenku GoodGuy, do které se převtělil sériový vrah Charles LeeRay. Následovala série brutálních scén, v nichž postupně Chucky odrovnal jeho chůvu, a aniž by mu jeho máma věřila, vraždila panenka na potkání dál.

Ve druhém díle se už starší Andy dostává do krize důvěry znovu. Podnikatel, který továrnu na panenky GoodGuy vlastní, nechává spálené a rozsekané kusy z té „vraždící“ znovu zrekonstruovat. Možná jako suvenýr, možná se potřeboval o něčem přesvědčit. Každopádně Chucky znovu ožívá a se šíleným šklebem na roztomilé umělé tvářičce začíná zase zabíjet.

detska hra2

Je to jako když Andy ví o něčem strašném a hrozně nebezpečném, jenom to nikomu nemůže říct. Vlastně o tom mluví neustále, ale protože mu nikdo takovou bláznivinu nevěří, pomalu se učí nechávat si některé věci pro sebe. Autoři filmu dostali tenkrát rozhodně zajímavý nápad. Podobné „školení“ totiž každému malému dítěti naznačuje, že ne všichni mohou rozumět tomu, co máme právě na mysli.

A tak se Andy dostává z dětského domova do pěstounské rodiny. Jeho nová nevlastní sestra je taková rozumná arogantní mrcha a rodiče zase ušlápnutí nýmandi, pro něž je pěstounství a spořádaný život snad tím nejdůležitějším na světě.

detska hra2 2

Jeho novou rodinu však začíná provázet celá řada zvláštních náhod. Chucky si ho totiž našel a o řádění vraždící panenky ví jenom on. Po sérii brutálních scén, které velmi dobře útočí na poslední zbytky naivity diváka, se dostáváme do továrny na výrobu panenek. Se štěstím a místní technikou se Andymu daří Chuckyho opět zlikvidovat.

Někdy nenajdeme u ostatních pochopení ani při těch nejlepších úmyslech. I malý Andy se teprve začíná učit, jak se před ostatními prezentovat, a je pro něj obtížné pochopit, že ne všechno, čemu sám věří, budou akceptovat i ti ostatní.

detska hra2 plakat

Dětská hra 2 - Child's Play 2
Horor / Thriller
USA, 1990, 84 min
Režie: John Lafia
Kamera: Stefan Czapsky
Hudba GraemeRevell
Hrají: Alex Vincent, Jenny Agutter, Christine Elise, Brad Dourif, GraceZabriskie, Beth Grant, GregGermann, Edan Gross, Adam Wylie
Hodnocení 95 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s odvolaným ředitelem kroměřížského Domu kultury Jiřím Králíkem

Kralik perexNa webu Kultura21.cz se snažíme věnovat aktuálním tématům a rádi dáváme prostor lidem, aby se mohli vyjádřit. Proto jsme k rozhovoru vyzvali pana Jiřího Králíka, který byl Radou města Kroměříž odvolán z postu řed...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

V únoru bude mít v kinech premiéru rodinný snímek Děti Nagana

deti nagana200Rodinný film Děti Nagana připomene divákům atmosféru devadesátých let, konkrétně roku 1998, kdy čeští hokejisté slavili velkolepé vítězství na olympijském turnaji století v Naganu. Rekvizity, hudba a kostýmy vrátí diváky zpět v čase, největší ...


Literatura

Deset let Ladislava Špačka s Václavem Havlem

spacek havel perexLadislav Špaček napsal řadu populárních knížek o etiketě. Nyní však změnil styl a napsal knížku vzpomínek na bývalého prezidenta Václava Havla a na různé významné i bezvýznamné události, které se jim společně přihodily v době jeho půs...

Divadlo

Kdyby Nestroy vědel…premiéra PRO NIC ZA NIC v Městském divadle v Brně

pro nic za nic perexKdyby Johann Nepomuk Nestroy věděl, že po něm bude ve Vídni pojmenováno náměstí i zastávka metra, asi by se moc divil. On to byl totiž už za svého života na jedné straně miláček publika, měšťanského i lidového, ale mocn...

Film

Mládí bez naděje aneb když spravedlnost dostává na frak

altTen den mě docela rozhodilo zpravodajství. Řidič automobilu, který jel nepřiměřenou rychlostí pod vlivem léku, při jejichž užívání by se nemělo řídit, srazil jiné osobní auto a jeho řidiče zabil, vyvázl s podmínkou. Kdežto “tykadlový malíř” bude sedět n...