Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Tisk

Walls & HandbagsDivadlo, akrobacie a tanec. Novému cirkusu propadá stále více diváků. Na Dramoxu si užijete hned několik fascinujících představení z Česka i zahraničí, v nichž můžete sledovat neuvěřitelné výkony akrobatů.

Vraťte se s partou akrobatů do dětského světa fantazie, kdy stačí vylézt na vysokou zeď a zažít opravdické dobrodružství! V branži jim nikdo neřekne jinak než „lůzři,” přestože na české scéně patří mezi špičku. Losers Cirque Company si můžete na Dramoxu užít v představení Walls and Handbags. Nudu nezná ani nadějný student herectví Mates, který se vloupal do zavřeného divadla, aby udělal kariéru. Podívejte se na jeho akrobatické kousky v Kabaretu BRAVO NAŽIVO.

Sweat&Ink

Čísla, při kterých se tají dech!

Čeští diváci znají i hvězdy nového cirkusu z Kanady, soubor Cirque Barcode, který loni vystoupil na pražských Jatkách 78. Krásné představení Sweat & Ink si můžete užít na Dramoxu. Kanadský soubor v něm překračuje hranice lidských možností i gravitace. Při jejich akrobatických číslech se vám bude tajit dech! Sweat & Ink je krásná, neuhlazená, bolestivá a současně zábavná novocirkusová show, která vás přiměje vzlykat, plakat, ale i smát a divit se.

Skvělá představení nabízí i soubory ze Španělska nebo Itálie. Nudit se rozhodně nebudete s pouličním umělecko-klaunským duem Vol´e temps, které v představení DistanS přehrává příběh dvou kluků, co si kdysi dali sraz na jednom stromě.

Kouzelná pantomima beze slov

Cirkusová i pantomimická představení mají výhodu, že jim můžou porozumět diváci ze všech koutů světa. Odpočinout si proto můžete třeba u zábavné pantomimické show Bang Bang! Trio klaunek z italské skupiny The Clown Angels v ní řeší záhadný detektivní případ, který se promění ve veselou hru plnou dovádění a nečekaných zvratů. K zábavě občas stačí málo: třeba tři mimové, žebřík a žárovka. Vítejte v pantomimě Mimes of britsko-italského souboru The Three Dots Company, který vás přesvědčí, že to nejdůležitější se dá často vyjádřit beze slov. Na výlet do české pantomimy se pak můžete vypravit s autorskou dvojicí Kozel ve fraku, která mimicky skvěle sehrála milostné Absurditky.

Walls & Handbags

dramox.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Anita? Právě takový svěží vítr jsem si už dlouho přál, říká zpěvák Pavel Vítek

pavel vitek 200I když začínal jako popový zpěvák, postupně se Pavel Vítek zavedl i jako úspěšný muzikálový herec. Má za sebou tedy nejen řadu alb či velké hity, ale i pěkné muzikálové role. Dokonce si na divadle střihl i činoherní roli, což ho prý také m...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vzpomínky legendární tanečnice Josefíny Bakerové

josephine-bakerova-pametiNakladatelství Ikar vydalo staronovou knížku pamětí legendární tanečnice Josefíny Bakerové. Tato publikace francouzského novináře a spisovatele Marcela Sauvage vyšla u n...


Literatura

Mohou neurovědci opravdu číst naše myšlenky?

neuromarketing 200Nakladatelství Portál vydalo útlou populárně naučnou knihu s názvem Mohou neurovědci číst naše myšlenky? A podtitulem Od detektoru lži po neuromarketing. Jaké je toto dílo na aktuální téma?

 

...

Divadlo

Filozof k smíchu, filozof k zamyšlení

200divV pražském Divadle Palace uvedli v říjnu komedii hru E. E. Schmitta Heslo morálka. Komedie současného francouzského dramatika a spisovatele, narozeného ve Francii a žijícího v Belgii, je popisem událostí jednoho dne v životě známého francouzského encyklope...

Film

Hudba z Marsu je hudba historie

hudba z marsu 200Budovatelská komedie Hudba z Marsu, ve které hrají hlavní roli tehdejší Československé hvězdy, jako Jaroslav Marvan nebo Oldřich Nový, nabízí možnost podívat se na povahu tehdejší spo...