Zveme vás na komedii Na Zlatém jezeře

Zveme vás na komedii Na Zlatém jezeře

Tisk

na zlatem jezere200V loňském roce měla premiéru divadelní hra, Na Zlatém jezeře se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích.

 

 

V kouzelném prostředí na březích Zlatého jezera tráví léto starší manželé. Věčně brblající, nepraktický a naschvál i doopravdy zapomínající profesor v penzi Norman a jeho chápající žena Ethel, starající se o muže i domácnost s neutuchajícím půvabem a noblesou. Příjezd dcery Chelseay s partnerem a jeho tvrdohlavým synkem Billym pomůže Normanovi vystoupit náhle z letargie a všechny zaskočí svým příkladem: Vždycky je čas za život, i ten nejobyčejnější, začít se znovu prát.

„Jsem moc šťastná, že jsme se s Láďou Frejem jako parťáci potkali na jevišti divadla ABC. A ještě v komedii, která nám oběma moc sedí a které oba rozumíme. Komedii o tom, jak si udržet lásku do pozdního věku, jak je důležitý ve vztahu humor, nadhled a dětský pohled na svět, jak je důležité blbnout až do stáří a jak to prostě za žádnou cenu nevzdat! Jak je krásné prostě spolu žít. Oba jsme s Láďou Frejem byli chvíli nemocní, nejdřív Láďa, pak zas já, ale už to zase rozjíždíme na plný plyn a proto vás srdečně zveme v sobotu, 9. dubna 2022, v 19.00 hodin do divadla ABC, kde po delší době tuto komedii opět hrajeme,“ řekla Simona Stašová. Další představení se v divadle ABC odehraje až v květnu. V květnu můžete také hru Na Zlatém jezeře vidět např. v Nymburce, Polici nad Metují, Novém Boru, Českých Budějovicích, Litoměřicích a Chcocni.

na zlatem jezere1

Příběh s ojedinělou partiturou pro herecké výkony zákonitě nemohl uniknout pozornosti filmařů. Světovou popularitu předlohy ve filmu režiséra Marka Rydella, který byl natočen v roce 1981, umocnily výkony Henryho Fondy (Norman Thayer) a Katherine Hepburnové (Ethel Thayerová), odměněné spolu se scénářem Oskary.

A není divu, že téma s nadčasovou platností zaujalo i evropskou dramaturgii, například v pařížském Theatre Montparnasse v roce 1986 vytvořili ústřední dvojici Jean Marais a Edwige Feuillerová.

Udělejte si tedy krásný večer, třeba hned 9. dubna 2022 v divadle ABC. Moc se na Vás těší hlavní představitelé Simona Stašová a Láďa Frej.

 na zlatem jezere2

Zdroj foto: archiv Simony Stašové


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Elize Ryd (Amaranthe) nejen o Masters of Rock: „Opravdu si užívám open air festivaly, protože to je tak obrovské a je tam tolik lidí!“

amaranthe elize 200Festival Masters of Rock se nezadržitelně blíží, tak jsme u této příležitosti vyzpovídali půvabnou děvu s čistým hlasem – Elize Ryd ze švédské skupiny Amaranthe. Můžete si přečí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nora, osekaná, Helmerová

nora uvodkaHenrik Ibsen a jeho Nora (původně Domeček pro panenky) patří k divadelní klasice. Hra byla napsaná před více než sto lety, ale její téma – postavení žen ve společnosti - je živé dodnes. Inscenace brněnské Reduty (Národní divadlo Brno) přijela v p...


Literatura

Nejosobnější případ Matěje Mynáře

hrichy-otcu200Martin Stručovský patří mezi mé oblíbené české spisovatele a jak už jsem uváděla v předchozích recenzím, jsem ochotná díky němu číst dlouho do noci. Proto jsem měla velkou radost, když se konečně objevila další kniha s Matějem Mynářem.

...

Divadlo

Inscenace Leviatan a Everyman uvede Ensemble Opera Diversa v brněnské Staré radnici

barton perex divadloRenomované hudební těleso Ensemble Opera Diversa uvede v pondělí 17. prosince v 19. 30 hodin ve freskovém sále brněnské Staré radnice inscenace Leviatan a Everyman. V obou vytvořil hlavní role dnes už pražs...

Film

KOUZELNÁ TAJEMNÁ CESTA THE BEATLES

the beatles magical mystery tourPřehrávám si LP Magical Mystery Tour a při písni The Fool On The Hill se mi vybaví slova Zdeňka Rytíře, která zpíval Ota Petřina v písni Nebýt tebe z LP Super-Robot (1978): ,,Nebýt...