Zuzana Mikulcová pokračuje v projektu Fúzie s Beatou Hlavenkovou

Zuzana Mikulcová pokračuje v projektu Fúzie s Beatou Hlavenkovou

Tisk

beata 200Singlem Tancuj pokračuje mezinárodní projekt Fúzie slovenské zpěvačky Zuzany Mikulcové. Na něm se dosud podíleli čeští hudebníci Dan Bárta, Jakub König a Barbora Mochowa, slovenský jazzman Peter Lipa a syrská zpěvačka Lara Abou Hamdan. Tentokrát přizvala Mikulcová oceňovanou českou zpěvačku, skladatelku a producentku Beatu Hlavenkovou.

 

Společně stvořily chytlavou alt popovou skladbu Tancuj kořeněnou hip hopovými beaty i jazzovými plochami. Stejně jako u ostatních skladeb Fúzie vznikal výsledný materiál naživo, dva dny v bratislavském studiu přinesly nejen píseň Tancuj, ale i videoklip Dominika Janovského.

Fúzie si klade za cíl boj uměním proti rostoucímu extremismu, rasismu i předsudkům vůči jinakosti, věku či pohlaví. A připomíná, co je v životě opravdu důležité. „Tanec ako symbol bytí, ktoré sa môže v okamihu skončiť. Každý deň pretancujme, akoby bol posledný,“ přibližuje symboliku písně Mikulcová.

Pojícím prvkem obou umělkyň je spolupráce s producentem, kytaristou a zvukovým inženýrem Andrejem Hruškou (Lucie Bílá, Katarína Máliková aj.). Mikulcová tvoří s Hruškou dlouhodobě tvůrčí tandem, Hruška zároveň stojí za mixem aktuálního alba Hlavenkové s názvem Žijutě, výrazně se podílel také na písni Tancuj.

„Na spoluprácu s Beatou som sa veľmi tešila. Demo, ktoré sme mali pre ňu pripravené jej veľmi sadlo, a to ako celú skladbu doplnila, je fantastické. Je nielen skvelá speváčka a hudobníčka, ale aj výnimočný človek,” dodává Mikulcová.

„Často v poslední době tvořím sama a tohle byla po delší době krásná tvůrčí spolupráce s Andym a Zuzkou. Pinkali jsme si mezi sebou píseň, aranžmá, formu, pak text. Pro někoho aktuální teď, pro někoho třeba jindy anebo nikdy. Ale vždy se - děje všechno, všechno se děje - jenom v nás samotných,“ přibližuje proces vzniku a text Tancuj Hlavenková.

Projekt bude pokračovat i nadále. Do konce roku chystá tým Fúzie nejméně další dvě spolupráce. Zuzana Mikulcová Duo vystoupí v nejbližší době na festivalu Fullove dni 2022 v Ružomberku.

beata1

Více informací:

Multilink: songwhip.com/zuzanamikulcova/tancuj


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Doušek magického realismu v japonském podání

Nez vystydne kava perexPředstavte si, že vstupujete do docela malé japonské kavárny. Usadíte se u jednoho ze stolků, objednáte si hořký tmavý nápoj a necháte se pohltit místní atmosférou. Je to tichá kav...

Divadlo

Na podzim do divadla: A voda stoupá

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co se v podzimních měsícíchzejdete podívat. V listopadu si můžete vyrazit do Divadla Rokoko na komedii A voda stoupá.

...

Film

Cesta na Měsíc znovu po 110 letech aneb pojďme 6. 9. 2012 na premiéru unikátního, dokumentárního filmu!

cesta na mesic plakatKdo by neznal obrázek měsíční tváře se zabodnutým projektilem v oku? Který z kluků nečetl román Julese Verna a kdo by neznal díla H. G. Wellse? A kdo by neslyšel o slavném ztraceném, zničen...