YAEL po singlu s Tinou představuje celé EP s názvem BAY B

YAEL po singlu s Tinou představuje celé EP s názvem BAY B

Tisk

yael 200Slovenský rapper YAEL s exotickými kořeny vydává svoje první EP s názvem BAY B. Společně s ním vychází videoklip ke skladbě Blízko a nechybí na něm ani singl Sen, na kterém zahostovala zpěvačka Tina.

 

 

Že si YAEL zaslouží své místo v hudebním světě bylo jasné už po vydání předešlých singlů, nyní to zpěvák ještě potvrzuje debutovým EP BAY B. Spolu s ním vychází videoklip k tracku Blízko, ze kterého díky přímořskému prostředí Benátek čiší letní atmosféra. Song udává hudební styl a melodický charakter celého EP.

Další z dominant alba je singl Sen. Na něm YAEL spolupracoval s renomovanou R&B zpěvačkou Tinou, která už má za sebou bez mála dvacetiletou kariéru. “Zpívat s Tinou pro mě byla super zkušenost. Vážím si toho, že Tina přijala moje pozvání. Je to perfektní zpěvačka a v neposlední řadě taky dobrá kamarádka.“ Pochvaluje si spolupráci YAEL.

O mix a master BAY B se postarala produkce dvatritridva. EP vychází pod slovenským labelem Illuminate a je dostupné v prodeji spolu se stylovým merchem na e-shopu Ruka Hore. V digitální podobě vychází 6. května. „Moc si vážím podpory všech, kteří mi pomáhali při zrodu EP a budu rád, když v budoucnu vydám celé album.“ Doplňuje na závěr YAEL, který 6. května vyráží na tour po Slovensku.

yael1

Více informací:
https://rukahore.ffm.to/yael
https://www.instagram.com/matuskolarovsky/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Lékárník z Osvětimi - Nevyřčený příběh Victora Capesia

 

Lékárník z Osvětimi, perexMyšlenka o vyhlazení evropských Židů a koncentrační tábory, kde genocida zuřila na plné obrátky, patří k nejděsivějším památkám na minulé století. Druhá světová válka a zvěrstva s ní spojená je milník naší ...

Divadlo

Faust na deskách Buran Teatr v Brně

Faust 200Nejdřív několik základních informací:  BURANTEATR se zrodil v létě 2003 v hlavách dvojice studentů Divadelní fakulty JAMU Zetela a Jana Šotkovského – z potřeby realizovat své představy o divadelním provozu mimo existující divadla. Zakladatelé se tehd...

Film

Muž z oceli aneb Návrat Supermana na filmová plátna

Superman je asi nejslavnější komiksovou postavou na světě a patří k největším klenotům, jaké tato literatura má. Celovečerní film Richarda Donnera z roku 1978 byl navíc průkopníkem, protože tehdy se podobné adaptace nenosily a šlo o velké riz...