almost.artist ve svém prvním klipu zapalují Cigarettes

almost.artist ve svém prvním klipu zapalují Cigarettes

Tisk

almost artist200Pražská skupina almost.artist se představuje debutovým klipem k samostatnému singlu s názvem Cigarettes. Čtveřice muzikantů v kouři podávané cigarety polemizuje o frustraci z nepohodlí i o jeho hořkém přijetí.



„Cigarettes je hlavně o pocitu, že na nějakým místě už nemůžeš dlouho zůstat, že už ti dalo všechno a budeš muset jít brzo pryč. Je to přesně o tom momentu, kdy nejde ještě teď hned odejít. Tak jdeš aspoň ven na cígo a u toho si trochu víc v klidu přemejšlíš nad tím, jaký to bude, až budeš pryč, až budeš zase konečně volnej,” říká zpěvák a kytarista Petr Freitag.

Smíchání skladby natočené ve zkušebně se ujal rakouský producent a skladatel Julian Werl stojící za projektem Nichi Mlebom a debutovým albem brněnských sinks coby producent. Režie minimalistického videoklipu se chopila Adéla Haschková, střihu frontman skupiny Petr Freitag, produkce Kateřina Nekvindová. Z jednodenního natáčení tak společnými silami vznikl první videoklip skupiny.

Garage-rockovou kytarovku odkazující na éru skupin Petera Dohertyho Libertines či Babyshambles založili kytaristé Adam Mičinec a Petr Freitag. Později se na baskytaru přidal David Moudrý koncertující také s Aiko nebo Funky Monx. Formaci uzavírá bubeník Matej Kráľ. Na přelomu jara a léta chystají hudebníci další singl a debutové EP natočené v pražském Golden Hives Studiu.

almost artist1

Zdroj foto: Kateřina Nekvidová

Více informací:

Multilink Cigarettes: https://songwhip.com/almostartist/cigarettes

Facebook: https://www.facebook.com/almost.artist.official
Instagram: https://www.instagram.com/almost.artist.official/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kluk, který nikdy nezestárl

200litTo je název útlé knížky vydané v roce 2012 v nakladatelství ČAS.

...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi představí premiéru muzikálu Miluju tě, ale…

premiera200První premiérou roku 2023 bude muzikál Miluju tě, ale…, který bude mít premiéru v pátek 17. února od 19 hodin na velké scéně Městského divadla v Mladé Boleslavi. Hra mladoboleslavskému divákovi představí ne neznámého autora Joea DiPietra (hraje se tu...

Film

Přísloví praví: když se kácí les, létají třísky

ruzena polsky filmPolský režisér Wojciech Smarzowski na sebe upozornil již ponurým dramatem Dům zla, kde uhrančivě rozehrál až ke zločinu vedoucí patologické vztahy jak mezi lidmi, tak ve společnosti, a ...