7 zásad pro život, kterými se řídí Arnold Schwarzenegger

7 zásad pro život, kterými se řídí Arnold Schwarzenegger

Tisk

bud-uzitecny200Jo, Arnold Schwarzenegger, to je ten známý kulturista, co se díky tomu stal filmovým hercem – co ten mě bude co vykládat, řeknete si možná, pokud nejste zrovna jeho fanoušek, co po něm šílí. Budete se však divit: má co říct, ví, jak to říct a proč to říct. Arnie totiž není jen světoznámý svalovec a herec, ale také guvernér státu Kalifornie, a pro každou z těchto rolí se dokázal vypracovat z nuly na vrchol. Není to tedy jen chlap s vymakaným tělem, ale také důsledně a systematicky uvažující osobnost, která se nedostala nahoru pouhou náhodou, nýbrž proklestila si cestu díky své vizi, píli, a hlavně díky tomu, jak mu to myslí.

Ví, proč žije, ví, proč píše, ostatně své krédo vyslovil už názvem své knihy „Buď užitečný“. To krédo zdědil po svém otci, to bylo na začátku, ale na své životní dráze potkal řadu dalších lidí a podnětů k zamyšlení, které ho zformovaly a dovedly k pochopení, co dělat. O tom nám svou knihou vypráví a zároveň nám tím předává „7 zásad pro život“ (jak zní podtitul). Chce nám tak svěřit, co při své životní pouti pro sebe našel jako smysl, a přitom chce tyto zásady předat dál, protože si uvědomuje, že není jediný, kdo takto hledal a hledá.

Tato knížka je cenná také tím, že každé slovo je zde prožité, a má proto svou váhu pravdy. Arnie se tu řídí oblíbeným pořekadlem „Když už, tak už“, když už něco dělám, tak to dělám pořádně. Taková je kniha Arnolda Schwarzeneggera, takový je on. S nostalgií si představuji, že takhle nějak by měl žít, myslet, mluvit, psát a konat americký prezident.

bud-uzitecny450
Buď užitečný. 7 zásad pro život
Autor: Arnold Schwarzenegger
Původní název: Be useful: Seven Tools for Life (2023)
Žánr: popularizující literatura
Nakladatelství XYZ
Rok vydání: 2024, pevná vazba
Počet stran: 264

Hodnocení: 100 %

www.xyz.cz/tituly/87951791/bud-uzitecny/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„...i do sítí pavoučích se dá štěstí chytat..."

aneta200Aneta Langerová je v pilných přípravách na turné k novému albu „Jsem", které se stalo v den jeho křestu zlatým. Turné začíná na koncertě v brněnském Semilassu 16. 2. 2010. Na koncertech zazní jak nové skladby, tak i oblíbené kusy z alb předchozích. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ohlédnutí za Plaveckou soutěží měst 2023

PSM2023 perex poVe středu 4. října 2023 se vodomilové všech věkových kategorií vydali do bazénů, aby podpořili svá města v rámci 32. ročníku Plavecké soutěže měst. Je sice pravda, že ne všichni pořadatelé letošního ročníku této republikové soutěže (zúčast...


Literatura

Nové putování po československém opevnění 1935-1989 - Muzea a zajímavosti

Bunkr perAktualizované vydání nepostradatelné příručky je určeno pro všechny zájemce o proslulé československé bunkry. Nová podoba originálně koncipovaného průvodce čtenáře seznamuje s opevněním a dalšími vojenskými stavbami na území někdejšího Československa ...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

Mamma Mia Here we go again! v kinách

mmV Eurovei sa 17. júla uskutočnila po desiatich rokoch premiéra pokračovania muzikálu Mamma Mia! A nemohlo to byť ani teraz inak a veľkolepá letná filmová párty sa dotýka sŕdc návštevníkov.

...