Česká asociace Sport pro všechny se připojila k celosvětové kampani Hodina Země

Česká asociace Sport pro všechny se připojila k celosvětové kampani Hodina Země

Tisk

HZ perexKaždoroční mezinárodní akce Hodina Země si klade za cíl atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Česká asociace Sport pro všechny se zaregistrovala do letošní celosvětové akce Hodina Země. Zveme i vás, abyste se přidali a sdíleli tuto výzvu.

Nejenže v sobotu 25. března od 20.30 do 21.30 symbolicky zhasneme, ale dali jsme si také závazek, že budeme v co největší možné míře a podle vlastních možností důsledně třídit odpad, snížíme teplotu vytápění v prostorách našich zařízení a nebo bytech alespoň o 2 °C a zavedeme třídění bioodpadu. Spočítáme si naši uhlíkovou stopu. Uspořádáme brigádu spojenou se sběrem odpadků v přírodě a sázením stromků. Budeme i nadále pokračovat a ekologických aktivitách nejen s projektem Sport pro všechny a životní prostředí SforAE.

HZFB

Chcete být aktivní v ochraně klimatu a nevíte jak začít?

Změna vyžaduje hlavně změnu myšlení.

- Začněte jednoduchými věcmi – zhasínejte i když máte světlo super úsporné.
- Nalijte do konvice vody akorát – i když ohřátí trvá pár minut a stojí pár haléřů.
- Zkraťte sprchu.
- Šetřete i tam, kde vás to nic nestojí – třeba v práci.

Rutina vzniká opakováním. Kapky se dávají dohromady – i malé úspory a změny návyků mohou ušetřit hodně energie (a uhlíku, o který jde především). Malé posuny sice svět nezmění, ale mohou změnit nás. A změna světa je na nás všech. Začněte u sebe – a kdoví, kam se společně dostaneme! Přidejte se k dalším lidem po celém světě a přihlaste se na ZDE.

logo-hodina-zeme-male

Zdroj informací: www.hodinazeme.cz 

caspv logo cervene tmaveČeská asociace Sport pro všechny (ČASPV) je nezisková organizace, která prostřednictvím své činnosti plošně propaguje prospěšnost organizovaných pohybových aktivit – sportu pro všechny. Již podruhé je také součástí projektu Sport pro všechny a životní prostředí (SforAE), který si klade za cíl propagovat šetrný přístup k životnímu prostředí nejen v rámci pořádání a realizace sportovních akcí. www.caspv.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejchytřejší Čech Jiří Šafka: „Svoji paměť netrénuji a jsem si jist, že moje přítelkyně by vám řekla, jak špatnou ji mám.“

nejchytrejsi cech200Nejchytřejší Čech, student Jiří Šafka z Hradce Králové, si 29. května odnesl z České mincovny svou zaslouženou výhru. Stal se totiž vítězem zábavné show České televize Nejchytřejší Čech. Pět čty...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Originální svačina na každý školní den? Inspiraci najdete v nové kuchařce

velka-svacinkova-bichle 200Po dlouhé pauze způsobené situací okolo pandemie koronaviru se školy zase konečně otevírají v plném rozsahu. Spousta rodičů si tak aktuálně láme hlavu nad tím, jak dětem pravidelně dopřát dobrou a zdravou svačinu. T...


Literatura

Lest: Brownovka jak vyšitá

lest 200V lednu pod taktovkou nakladatelství Ikar v Edici Světový bestseller vyšla další kniha světoznámé a zejména u čtenářek tak oblíbené autorky Sandry Brownové. Detektivní román Lest přináší, napětí, kriminální zápletku a hlavně milostný příběh.

Divadlo

Vánoce u Ivanovových aneb bezhlavé svátky naruby

vanoceV divadle Stará aréna uvádějí hru Vladislava Vveděnského Vánoce u Ivanovových čili Úplně předělaný snář. Jedná se o drama nebo komedii? Najdeme zde obojí. A jedno podtrhává druhé.  

...

Film

Jupiter vychází do problémů

jupiter 200Film Jupiter vychází (2015) je velmi povedený mix ze světa sci-fi. Kromě toho, že se zde pořád něco děje a divák se nenudí ani na chvíli, je v hlavní roli navíc ženská hrdinka (Mila Kunis), která tenhle svět chápe po svém.