Jak se dožít dlouhověkosti? Praktická kniha vás nakopne k dlouhodobým změnám

Jak se dožít dlouhověkosti? Praktická kniha vás nakopne k dlouhodobým změnám

Tisk

7 navyku200Dá se dožít 150 let v plném zdraví? Autoři 7 návyků dlouhověkosti se domnívají, že ano. Jak na to? Dýchání, spánek, voda, jídlo, pohyb. Pilíře, na kterých stojí dlouhodobé zdraví a vitalita. V rámci projektu Vitalvibe Longevity vyšla nová kniha, která pomáhá vytvořit a udržet jednoduché, ale naprosto zásadní zdravé návyky. Zároveň otevírá cestu k fascinujícím poznatkům o dlouhověkosti. 


Za knihou 7 návyků dlouhověkosti stojí dvojice ostřílených autorů ve složení Matouš Vinš, který je dobře znám díky projektům jako Travel Bible nebo X-Challenge, a Zuzana Noah tvořící pod hlavičkou Love of Raw.Věříme, že díky nejnovějším poznatkům v lidské biologii se můžeme dožít 150 let v plném zdraví,” říká spoluautor knihy Matouš Vinš. „Než každý začneme hledat a zkoušet různé cesty, jak ‚hacknout’ svoje tělo, je potřeba mít na čem stavět,” dodává.

Kniha se v první části nesnaží nabízet nic nového. Nečekejte žádné zázračné techniky ani pilulky nesmrtelnosti. Velmi srozumitelně ale vysvětluje, co pro své dlouhodobé zdraví můžete dělat i proč je to důležité, a rovnou nabízí konkrétní jednoduché návyky, u kterých můžete začít. Dostanete i užitečné tipy, jak s návyky pracovat – zbavovat se těch nezdravých a naopak efektivně upevňovat ty pro tělo prospěšné.

7 navyku2

Pokud víte, že chcete pro své zdraví začít něco dělat, ale nedokážete se k žádným reálným změnám rozhoupat, bude pro vás kniha 7 návyků dlouhověkosti ideálním nástrojem. I pokud se ale svému zdraví věnujete už dlouho, oceníte připomenutí základních principů a silných „proč”. Jakmile máte základní návyky zvládnuté, nabízí kniha ve druhé části pokročilejší návyky a směřuje vás k dalšímu studiu.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Osvojte si 7 návyků dlouhověkosti

Autoři knihy stojí za projekty jako Vitalvibe a Love of Raw a dlouhodobě předávají své zkušenosti se zdravým životním stylem a inspirují ostatní k drobným a přitom zásadním změnám. „Vycházíme z vlastních zkušeností i výsledků vědeckých studií, všechny informace jsme se ale snažili podat jednoduše a jasně. Tak, aby jim porozuměl každý a mohl je rovnou využít,” píše o knize spoluautorka Zuzana Noah.

Kniha 7 návyků dlouhověkosti má 152 stran a je k dispozici jak v tištěné, tak elektronické verzi na eshopu Vitalvibe Longevity. Autoři navíc témata z knihy dál do hloubky rozvíjejí v Longevity magazínu a stejnojmenném podcastu.

7 navyku1

O autorech

Matouš Vinš
Většina lidí ho zná díky projektům jako Travel Bible nebo X-Challenge. Už přes deset let se ale intenzivně zajímá o zdraví a lidské tělo. Pročítá vědecké poznatky a snaží se do hloubky pochopit souvislosti a reálný efekt našich návyků na dlouhodobé zdraví. Vždycky ho také bavilo na sobě testovat, co tělu dělá dobře a co mu naopak škodí. Spojení aktuálních vědeckých poznatků s jednoduchostí a praktičností je pro něj hlavní cíl celého projektu Vitalvibe Longevity.

7 navyku Matous Vins

Zuzana Noah
Její vášní je inspirovat a motivovat druhé ke zdravým návykům, které dokážou proměnit tělo, zdraví a energii v životě. Tvoří a sdílí skrz projekt Love of Raw, pořádá kurzy živé stravy, píše knihy, natáčí videa a videorecepty, připravuje přednášky a workshopy. S celou rodinou s radostí šíří vše, co jim dokonale funguje a co na jejich cestě za stále zářivějším zdravím a harmonickým životem objevují.

7 navyku Zuzana oah

Tým Longevity
Na vzniku knihy se nemalou měrou podíleli i další členové „dlouhověkého“ týmu Vitalvibe. Jmenovitě Jan Noah, Filip Hanák a Petr Sax. Každý přinesl své životní zkušenosti i důležité úhly pohledu na jednotlivá témata.

Více informací: https://www.vitalvibe-longevity.cz/kniha/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Danielom, bývalým vedúcim redaktorom Dikobrazu o legendárnom karikaturistovi Jiří Winterovi Nepraktovi (1924-2011)

Neprakta perexV tomto roku si kultúrna verejnosť v Čechách pripomína nedožité deväťdesiate narodeniny výtvarníka, ilustrátora a karikaturistu Jiřího Wintera Nepraktu. Známy karikaturista bol vedúcou výtvarn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Partnerská osudová čísla: Jak na vztahy?!

Partnerská osudová číslaRegresní terapeutka Ester Davidová vydala svou novou numerologickou příručku, která se zaměřuje na partnerské vztahy. Autorka vychází ze svých letitých zkušeností z praxe. Pokud vás zajímá, proč nejste kompatibilní se svým partnerem a...


Literatura

Celaena Sardothien pozvedá Krvavé ostří
 

kravave ostriNakladatelství CooBoo přináší náctiletými čtenářkami jako zákusek před toužebně očekávaným pátým dílem bestsellerové série Skleněný trůn americké spisovatelky Sarah J. Maaso...

Divadlo

Wintonovy děti přežily. Jejich příběhy ale často neměly šťastný konec

Kabaret Winton perexBěhem prvních osmi měsíců roku 1939 dostali Nicholas Winton (Matěj Anděl) a jeho spolupracovníci 669 dětí z pomnichovského Československa. V hotelu Šroubek na Václavském náměstí bydlel tenkrát necelý měsíc, pak se vrátil do Vel...

Film

Český film Magician je natočen. Začala postprodukce

Magician 200Nový film režiséra Davida Stejskala MAGICIAN v česko-marocké koprodukci vstupuje do druhého stádia příprav. Štáb má za sebou náročné, ale krásné natáčení v Maroku. Nyní pracuje hudební producent David Vostrý na hudebních podkladech a originálních...