Pro milovníky krásné literatury se vrací třetí BookFest - Plzeň

Pro milovníky krásné literatury se vrací třetí BookFest - Plzeň

Tisk

bookfest plzne22 logoPBookFest je putovní festival nakladatelů krásných a kvalitních knih a jejich autorů. Je to však především festival čtenářů milujících vůni tiskařské černě a vášeň z četby. Odehraje se v již podruhé osvědčených prostorách Depo spolu s osvědčeným Mint Marketem a Plzeň Designem. Na návštěvníky čekají vybraní nakladatelé, jejich knižní trh a doprovodný program (hosté + autorská čtení + setkání + workshopy). Budou mít rovněž možnost si zkusit klasický tisk na "bostonce", či zanechat své děti v okouzlení pískovými mandalami, pít vybrané nápoje a hovořit s přítomnými nakladateli. Program festivalu je určený pro širokou i odbornou veřejnost a malé čtenáře.

Jedná se o první zimní knižní festival ve skvělém multifunkčním kulturním prostoru v samém centru Plzně, kde jde v prvé řadě o literaturu, tudíž především o čtenáře.

Festival je zdarma pro nakladatele i návštěvníky – svou přítomností je možné své oblíbené nakladatelské značky nejen podpořit, nýbrž jim i výrazně pomoci, jelikož veškeré tržby poputují jim.

Co je potřeba udělat? Prostě přijít či přijet!

Další informace najdete na https://www.cechnakladatelu.cz/

Festival se koná s laskavou podporou města Plzně, Ministerstva kultury a Státního fondu kultury.

3. ročník knižního festivalu BookFest - Plzeň

Místo konání: DEPO2015
Termín konání: 2. - 3. prosince 2023, 10 - 19 hodin
Vstupné: zdarma
Pořadatel: Cech nakladatelů

Program:

sobota 2. prosince 2023

14:00 Čteme dětem z knih Daisy Mrázkové (BAOBAB)
15:00 Dopoledne s mátovým čajem – nová básnická sbírka Víta Dana Kolingera (TOFANA)
15:30 Modrobílý skauting v Plzni – uvedení knihy Jitky Radkovičové (NAUTILUS)
16 :00 Dokumenty - křest souborného vydání básnického díla Kamila Boušky (TRIGON)
17:00 Mešuge dům – představení sbírky poezie izraelské básnířky Lali Michaeli (DAUPHIN)
tiskařská dílna - vyzkoušejte si klasickou tiskařskou techniku s dřevěnými literami

neděle 3. prosince 2023

12:00 Aleš Hejna čte Pohádky z chlupaté deky (nakladatelství Z CHLUPATÉ DEKY)
13:00 Roman Douděra čte dětem knížky z Klára Luna (PAVEL MERVART)
14:00 Básníci z Českých Budějovic
Kateřina Bolechová, Šimon Leitgeb, Jan Cempírek, Marcela Linhartová a další - autorské čtení
15:30 Návrat umlčeného pastýře – biskup Mons. Josef Hlouch 1968–1972
nakladatel Radek Gális představuje svou novou knihu
16:00 David Růžička – autorské čtení (PAVEL MERVART)
tiskařská dílna - vyzkoušejte si klasickou tiskařskou techniku s dřevěnými literami
mandaly pro děti

bookfest plzne22 logo


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Beata Hlavenková: „Člověk píše, zkouší, skládá, a pak stejně nakonec musí přijít ono políbení múzy, aby to zafungovalo“

BeataHlavenkova 200Beata Hlavenková je velice výraznou osobností nejen české, ale i světové hudební scény. Působí jako skladatelka, zpěvačka, pianistka a producentka. Její tvorba je vždy odvážná, oscilující mezi žánry a vycházející z hluboké znalosti...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Culturea: Brazilský den zářil

cultu 200Druhý den cestovatelského festivalu Culturea byl zaměřený na Brazílii – zemi kávy, tance a zábavy, což se snažil reprezentovat i nabitý program. Dopoledne patřilo dětem, které mohly využít prostorů ve zlínském zámku k různému vydovádění se. A ti star...


Literatura

Intimní historie od antiky po baroko

intimni historie vondruska 200Intimní historie od antiky po baroko je velmi zajímavá kniha. Týká se věcí, o kterých se ve společnosti dříve příliš nemluvilo, ale přesto se o ně lidstvo svým způsobem neustále zajímá. Důkaz...

Divadlo

Lidé, vraťte se do divadel, vzkazují ochotníci veřejnosti a zvou na podzimní Divadelní přehlídku ochotnických souborů

holesov divadelni prehlidka 200Po tříleté covidem vynucené pauze se do Holešova vrací tradiční Divadelní přehlídka. Od 21. do 23. října vystoupí v kině Svět ochotnické soubory z regionu. Přehlídka je tentokrát nesoutěžní, podle členů holešo...

Film

Annabelle vrací úder

anna200Film Annabelle (2014) je dost zvláštní klasický horor plný detektivního pátrání a překvapivých lekavých scén. Nikdy nekončící boj dobra se zlem začíná tentokrát u nastávajících rodičů John a Mia.

...