Prodej tašek s designem Lukáše Macháčka podpoří LGBTQ+ komunitu

Prodej tašek s designem Lukáše Macháčka podpoří LGBTQ+ komunitu

Tisk

LGBTQ perexČerven patří tradičně oslavě diverzity a rovnosti LGBTQ+ komunity. Na podporu měsíce hrdosti – Pride month – vytvořil talentovaný český designér a módní návrhář Lukáš Macháček design pro látkové tašky s mottem ALL DRESSED IN LOVE. Výtěžek z jejich prodeje poputuje na podporu organizací zaměřených na osvětu, pomoc a práva LGBTQ+ komunity. Charitativní tašky jsou od začátku června k zakoupení na Informačním centru štěrboholské Fashion Arena Prague Outlet, která celou aktivitu iniciovala.

Projekt na podporu LGBTQ+ komunity připravila evropská síť outletových center VIA Outlets, jejíž součástí je i pražská Fashion Arena Prague Outlet. Každé z jedenácti outletových center po celé Evropě si vybralo svého designéra, kterému svěřilo vytvoření originálního grafického návrhu Pride bag. Všechny zrealizované návrhy jsou pak až do 7.7. k vidění ve všech jedenácti evropských outletových centrech VIA Outlets v rámci unikátní pride výstavy.

Pražská Fashion Aréna si vybrala Lukáše Macháčka, který se do vizuálu tašky nebál použít velmi osobní prvek vyzývající k bezpečnému chování s ohledem na ochranu sebe i svých sexuálních partnerů. „Zvolil jsem pro toto poselství stylový černý kondom s nápisem ALL DRESSED IN LOVE, který odkazuje na několik atributů spojených s duhovou komunitou. Zaprvé je oblečení důležitým faktorem pro vyjádření osobnosti, zadruhé je metaforou pro používání kondomů a zatřetí odkazuje na znělku kultovního filmu Sex ve městě. Součástí grafiky je fotka mojí ruky s tetováním LOVE & HOPE,“ vysvětluje designér Lukáš Macháček.

LGBTQ

Limitovaná edice látkových tašek vyzývajících k bezpečnému sexuálnímu chování je v prodeji od 6. června do 7. července pouze v Informačním centru štěrboholské Fashion Arena Prague Outlet. Tašku z limitované edice 500 kusů si budou moci zákazníci zakoupit za 399 Kč. Výtěžek z prodeje podpoří organizaci ILGA (Mezinárodní asociace pro práva LGBTQ+) a Dům světla České společnosti AIDS pomoc, což je charitativní organizace věnující se osvětě a pomoci lidem žijícím s HIV/AIDS a jejich blízkým. Hrdým nošením tašky na veřejnosti může kdokoli přispět k významnému posunu ve prospěch zdraví a osvěty LGBT+ komunity.

V poslední době si nejen umělci, ale také zaměstnavatelé začínají uvědomovat, že rozmanité pracovní týmy přináší firmám přidanou hodnotu v podobě neotřelých nápadů a různých pohledů na věc.

Pozitivní vliv smíšených pracovních skupin na produktivitu a kreativitu týmů potvrzují mnohé vědecké výzkumy. Díky diverzitě a jedinečnosti členů týmu mohou vznikat inovativní produkty, služby a řešení, ze kterých prosperuje celá společnost.

Jednou z uvědomělých firem je nejnavštěvovanější české outletové centrum Fashion Arena Prague Outlet. „Věřím, že díky diverzitě našich zaměstnanců dokážeme lépe porozumět našim zákazníkům. K příležitosti duhového měsíce jsme spojili své síly s odvážným českým designérem Lukášem Macháčkem a představujeme limitovanou edici tašek Pride bag. Nejde jen o tento projekt, v našem outletovém centru podporujeme diverzitu společnosti a rovnost všech lidí dlouhodobě. Vytváříme prostor pro dialog a zaměstnáváme lidi bez ohledu na pohlaví, orientaci nebo genderovou identitu,“ říká Lenka Čapková, ředitelka outletového centra Fashion Arena Prague Outlet.

LGBTQ2

V červnu se po celém světě konají různé akce proti diskriminaci a nespravedlnosti. V každé zemi, kde je zastoupena síť outletových center VIA Outlets, se oslavuje Pride month ve spojení s výtvarnou tvorbou místních umělců vytvořených speciálně pro tuto příležitost. Generální ředitel společnosti VIA Outlets Otto Ambagtsheer doplňuje mezinárodní rozměr aktivity: „Iniciativa BE PROUD, BE YOU je připomínkou, že je třeba být vždy sám sebou, a být hrdý na to, kým jste. Pride month je nejen oslavou, ale také upozorňuje na pokrok, který je stále potřebný k vytvoření světa, kde nikdo nebude pronásledován, utlačován ani diskriminován kvůli své sexuální orientaci nebo genderové identitě.“

Ačkoliv v posledních desetiletích došlo k významným pokrokům v boji za práva LGBTQ+, komunita se stále potýká s diskriminací a omezením svých práv po celém světě včetně sousedního Polska nebo Maďarska. Ve všech případech má diskriminace negativní dopad na kvalitu života členů znevýhodněných skupin. ,

Rovná práva LGBTQ+ komunity celosvětově prosazuje Mezinárodní asociace ILGA, která zastřešuje přes 700 organizací v 54 státech světa. Výkonná ředitelka ILGA-Europe Evelyne Paradise popisuje prospěšnost Pride projektů: „Přestože v oblasti práv leseb, gayů, bisexuálů, transsexuálů a intersexuálů došlo k velkému pokroku, situace LGBTI komunit v celé Evropě zůstává křehká a jejich práva jsou přímo napadána nejen v zemích, kde se rozmáhají nenávistné projevy, ale i tam, kde panuje všeobecné přesvědčení, že LGBTI lidé jsou postupně přijímáni. Abychom zajistili, že v současné situaci bude pokračovat skutečný pokrok směrem k rovnosti, potřebujeme podporu odhodlaných spojenců napříč sektory. Proto jsme rádi, že můžeme spolupracovat s prodejnami VIA Outlets na získávání životně důležitých finančních prostředků a zvyšování povědomí a přinášet poselství o přijetí a inkluzi do jejich center v celém regionu."

LGBTQ1

„Těší nás, že se společnost VIA Outlets rozhodla podporovat diversitu a rovnost a přispět v rámci této akce také na činnost Domu světla České společnosti AIDS pomoc, která se už 33 let v ČR stará o lidi žijící s HIV a jejich blízké. Rovnost je totiž velmi důležitá také pro lidi žijící s HIV, kteří jsou ve společnosti, a někdy i ve vlastních rodinách, stáje ještě diskriminováni a stigmatizováni,“ říká Jiří Pavlát, ředitel České společnosti AIDS pomoc a dodává: „HIV je stále vážné a zatím nevyléčitelné onemocnění, ale pokud se podchytí včas a začne se s léčbou, HIV pozitivní člověk může prožít plnohodnotný život, jako lidé bez HIV, dožít se spokojeného stáří. Při správné léčbě hladina HIV viru v krvi pacienta klesá na nezjistitelnou úroveň (nezjistitelný = neinfekční (N=N), Undetectable = Untransmittablea (U=U)) a člověk se stává neinfekční pro své okolí, což znamená, že nemůže nakazit svého sexuální partnera, může založit rodinu a mít zdravé děti.  

www.fashion-arena.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Benjamínek zlínského divadla Tomáš Červinek: „Přijít do nového kolektivu není nikdy jednoduché“

200rozJak jsme již psali, soubor Městského divadla Zlín v 68. sezóně oživili dva Tomášové – Tomáš David a Tomáš Červinek. S druhým jmenovaným, který je nyní nejmladším hercem divadla, vám nyní přinášíme rozhovor. Popsal nám, jak probíhala jeho studia a předev...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zlínské Vítání prváků se blíží!

vitani 200Snad žádná zlínská akce pro studenty není legendárnější než Vítání prváků. Tato noc je šílená, zábavná a hlavně nezapomenutelná. Kromě tradičního půlnočního pasování je připraven bohatý program, který se bude konat hned na 8 místec...


Literatura

Sophie Hannah: Záhada tří čtvrtin a Poirot v novém kabátku

Hercule PoirotHercule Poirot se v tomto případu, který je nakonec zamotanější než se zprvu zdálo, prostě chová tak jako vždycky. Příběh nemá nudná místa a i když se v některých částech musíte víc soustředit, protože je informací hodně, tak to vynahrad...

Divadlo

a-á-a-á-a

kavarna 200Švandovo divadlo uvedlo v sobotu 28. dubna 2018 premiéru hry Kauza pražské kavárny. Na vzniku inscenace se podíleli sami herci divadla pod vedením Jacoba Erftemeijera, který hru také režíroval. Pražská kavárna – útočiště intelektuálních povalečů ...

Film

Dvakrát Národní filmový archiv

NFA perexNárodní filmový archiv (NFA) zřejmě nemá čas, chuť ani kapacity na to, aby přichystal a vydal přehledné dějiny české (československé) kinematografie, takže raději upřednostňuje zpracování dílčích témat. Přitom první, ještě interní nárys dějin se...