Udělejte radost blízkým udržitelnými dárky

Udělejte radost blízkým udržitelnými dárky

Tisk

darky 200Přinášíme tipy na udržitelné dárky, které můžete svým blízkým darovat na Valentýna, Mezinárodní den žen, Den matek či při jakékoliv jiné příležitosti. Nebo prostě jen tak z lásky k planetě nebo s láskou k sobě.



Víno, které doslova chutná po dobru

Charitativní limitovaná edice biodynamického vína Nakup na Dobro z rodinného vinařství Vinné sklepy Kutná Hora, která doslova chutná po dobru. Z každé zakoupené lahve putuje 20 Kč do neziskové organizace Střediska Na Sioně, která podporuje rodiny se specifickými potřebami dětí, jako je například autismus nebo ADHD.

Oceněno zlatou medailí v soutěži BIO VÍNO 2020 a zlatou medailí v Národní soutěži vín za vinařskou oblast Čechy v roce 2020. Vinné sklepy Kutná Hora mají také prestižní certifikaci biodynamického hospodářství Demeter.

darky 1 vino

Eko svačinové kapsičky

Svačinová kapsička Nakup na Dobro vás na cestách, v práci nebo ve škole zbaví hladu a planetu plastu.

Ušitá rukama i srdcem lidí s tělesným hendikepem v sociálním podniku Green Smile, který s láskou spojuje ekologický způsob života a pomoc lidem se zdravotním znevýhodněním.

Dobrem se odměníme vám i planetě. Kapsičku jsme zabalili do rostoucího papíru, plného semínek.

Obal můžete zasadit, zalít a brzy se těšit z lučního kvítí.

darky 2 tasticky

Káva Láska na první šálek

Láska na první šálek. Čerstvě pražená káva z Brazílie vhodná na popíjení v tichosti i ve společnosti těch, které máte ještě radši než kávu.

Jedinečná směs kávy namíchaná pouze pro e-shop Nakup na Dobro první pražskou kavárnou s neslyšící obsluhou. Koupí kávy podpoříte Tichou kavárnu a přispějete k rozvoji a podpoře služeb pro neslyšící.

darky 3 kava

Srdce ze zlata

Máme srdce ze zlata. A můžete ho mít i vy. Darujte zlatý charitativní odznáček ve tvaru lidského srdce. Stane se navíc symbolem vaší pomoci tisícům dětí a dětských pacientů s vážným onemocněním.

Koupí odznáčku v hodnotě 150 Kč přispějete Nadačnímu fondu Be Charity Báry Nesvadbové, který dlouhodobě podporuje a pečuje o děti, jejichž osud není jednoduchý. Zakoupením Srdce ze zlata pomůžete přispět na operační stůl pro dětské pacienty Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

A proč právě tento operační stůl?

„Představte si, že vaše dítě leží na nejmodernějším stole při mnohahodinovém výkonu. Stole, jehož povrch se přizpůsobí tělu ať je v jakékoliv poloze bez nebezpečí otlaků. Variabilita stolu, která umožňuje bezpečný přístup ke kterékoli operované části dítěte.“ prof. Mudr. Andrej Sukop, Ph.D., přednosta Kliniky

Děkujeme, že společně s námi s láskou pomáháte malým pacientům!

darky 4 srdce

Rostoucí přání plné semínek

apište láskyplný vzkaz své drahé polovičce, mamince nebo ženě, které si vážíte. S tímhle přáním navíc darujete i květinu. Tu si obdarovaný již vypěstuje sám.
Přání jsme pro vás vyrobili z rostoucího papíru. Je plné semínek divokých květin. Přáním tak potěšíte nejen obdarovaného. Radost budou mít i čmeláci, včely a motýli. Pestrou směs květin, která po jeho zasazení vyroste, tihle mrňousci totiž přímo zbožňují.

darky 5 prani

Kytka pro babi a dědu

Květinový puget, který zahřeje hned několik srdcí naráz. Květinářek s epilepsií, které jej s umem uvážou, seniorů, kdy někteří z nich květiny už desítky let nedostali, a to vaše.

Přičichněte s námi hned k trojitému dobru. Stůjte na začátku květinového příběhu rozdávajícího radost.

Za každou pečlivě uvázanou kyticí se skrývají ruce květinářky, pro kterou naplňující práce nebyla vždy samozřejmostí. Květinová dílna Aranžérie zaměstnává ženy s epilepsií. Představa běžného zaměstnání je tak často nedosažitelná.

Poté, co květinářky puget vyladí k dokonalosti, poputuje k oslavencům v domovech pro seniory či pečovatelských službách. Každá kytice je jiná a má své kouzlo. Co je na konci příběhu však společné, jsou rozzářené oči, úsměv a emotivní šťastné chvilky seniorů.

darky 6 kytka

Už jste určitě několikrát v životě zažili, jakou radost dokáže přinést květina. A co teprve, když ji darujete člověku, který ji nedostal už řadu let. Zahřejte jim společně s námi srdce.

„Bylo to překrásné. Kytka je kytka, umí potěšit člověka. Dodává radost, povznese duši a člověku je pak příjemně. Vznešeně jsem se cítila.“ Nina Stolařová, klientka Pečovatelské služby Prahy 6.

Všechny produkty zakoupíte na e-shopu Nakup na Dobro www.nakupnadobro.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Keramika i malba se staly mou velikou láskou, říká výtvarnice Věra Katka Tatarkovičová

tatarkovicova perex"Nádherné obrazy. Vyzařují neskutečnou pohodu a teplo a vy máte pocit, jako by rozzářily celý prostor foyer Domu kultury v Kroměříži. Tvorba olomoucké výtvarnice má neskutečné pozitivní atmosféru..." To jsou názory návštěvníků na n...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Národní galerie: Návštěvnost v roce 2013 lámala rekordy

galerie perexNejnavštěvovanějším objektem Národní galerie v Praze byl v roce 2013 Veletržní palác. Tým  Sbírky moderního a současného umění spolupracoval na realizaci více než patnácti výstav a projektů; ty přilákaly do Veletržního paláce té...


Literatura

Ukulele jam, válka očima dospívajícího dítěte

ukulele jam perex
Pamatujete si na kazety v kazeťáku? Devadesátá léta, která byla těsně před těmi tanečními zlatými devadesátkami? Už do téhle doby je situována předchozí kniha z Arga, Abych přežila, ze Severní Koreje, a pokud si dobře vzpomínáte...

Divadlo

Máma říkala, že bych neměla: divadelní hit pro matky i dcery ve Vršovickém divadle MANA

mama rikala 200Říkáte si, že svoje dítě vychováte úplně jinak než vaši rodiče? Máte starosti s dětmi? A také vám máma říkala, co by se mělo nebo nemělo? I o tom je nová hra o rodinných vztazích Máma říkala, že bych neměla uznávané anglické autorky Char...

Film

PLANETA PRAHA se hlásí trailerem

planeta praha 200Kolik „obyvatel“ má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města.

...