Advent plný andělů představí 44 neziskových organizací

Advent plný andělů představí 44 neziskových organizací

Tisk

Advent andele-200,,Daruj a budeš obdarován.“ Tak zní motto již IX. ročníku benefiční akce s názvem Advent plný andělů, která se uskuteční 27. listopadu 2014 od 15 hodin v prostorách Gongu v Dolní oblasti Vítkovic na Ostravsku.    

 

 

Jedná se o projekt podporující neziskové organizace, které se starají a věnují lidem s tělesným a duševním postižením, seniorům a v neposlední řadě i sociálně slabším dětem a studentům. Cílem je jednak představit činnost těchto organizací, motivovat je, probouzet v nich fundraisingové aktivity, ale také zapojit další firmy a významné osobnosti a navázat vztahy s potencionálními dárci.

Advent andele 1

Devátý ročník dobročinné akce Advent plný andělů odstartuje v Gongu, a to slavnostním zahájením a představením 44 místních, ať už menších nebo středních, neziskových organizací, které se do projektu přihlásily. Návštěvníci se tak budou moci seznámit s jejich činností, prohlédnout si a případně zakoupit jejich výrobky.

Andělé, to jsou všichni, kteří podporují neziskové organizace. Buďte jimi i vy. Přispějte na činnost těchto organizací a to zakoupením ručně výráběných předmětů a dárků z jejich dílny. Potěšíte nejen obdarované, ale i autory, kteří získají osobní benefity. Také se můžete zúčastnit dražby, jejíž výtěžek rovněž poputuje na činnost organizací. Dále bude probíhat soutěž o nejlepší tři projekty. Hlasovat pro organizaci a jejich projekt, který vás nejvíce oslovil, můžete jednak na internetových stránkách, ale i během benefičního večera. Stačí si zakoupit dobrovolnou vstupenku v minimální výši 5 Kč, která bude zároveň sloužit jako hlasovací lístek.

Advent andele 2

V následujících dnech bude projekt pokračovat dalšími samostatně pořádanými akcemi. Těšit se můžete nejen na koncert Jarka Nohavici nebo Věry Špinarové, ale také na vánoční trhy.

Podrobnější informace o akci naleznete na stránkách www.adventplnyandelu.cz.

Foto: https://www.facebook.com/adventplnyandelu/photos_stream

upravila Marie Janečková


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Překladatelka Porodní báby, Jitka Hanušová: potřebuji textu věřit

porod200Jitka Hanušová je překladatelka velmi výjimečného díla. Finský román Porodní bába se dostal mezi české čtenáře, kde šokuje, ukazuje syrovost válečných let na severním finském pobřeží a vše ukazuje očima ženy. A že to ženy za války vůbec neměly lehké. Př...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Živý mýtus Roger Federer. Narozen ve znamení Lva a předurčen zářit

Roger FedererSvětoznámý tenista v srpnu oslavil čtyřicítku a při této příležitosti nakladatelství Prostor vydalo působivou biografii obohacenou o prvky astrologie s názvem Živý mýtus Roger Federer, jejímž autorem je publicista Milan Hanuš. Nemusíte mí...


Literatura

Kuchařská škola Marie B. Svobodové má co říct i dnes

kucharska skola 200Ljuba Vašáková dala dohromady knihu Kuchařská škola Marie B. Svobodové, která rozhodně není obyčejnou kuchařkou, ale spíše velmi cenným návodem nejen pro mladé hospodyňky.

 

...

Divadlo

Dvě nominace na Ceny Thálie pro soubor opereta/muzikál Národní divadlo moravskoslezské

thalie 200Soubor opereta/muzikál v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě získal dvě užší nominace na Ceny Thálie za rok 2014. Dvěma nominovanými umělci jsou Hana Fialová za roli francouzské šansoniérky Edith Piaf v inscenaci maďarské spisovatelky a scená...

Film

Ženy v běhu pobaví i dojmou

ženy v běhu 1

Komedie mají v našich končinách dlouhou tradici. Bohužel v poslední době vychází celá řada špatných zástupců tohoto žánru, které se nebojím nazvat až za trapné. Naštěstí se čas od času objeví i snímek, který má naději...