Veronští milenci z Bratislavy konečně v Praze a Brně

Veronští milenci z Bratislavy konečně v Praze a Brně

Tisk

romeo julia 200Nesmrtelný příběh velké lásky Romea a Julie v podání slovenských hereckých hvězd zpestří program Letních shakespearovských slavností v pouhých čtyřech večerech. V Brně se hraje 10. a 11., v Praze pak 13. a 14. srpna. Generálním partnerem Slavností je skupina PPF.

 

 

Úspěšnou premiéru bratislavských Letních shakespearovských slavností 2019 se vzhledem k pandemické situaci podařilo pořadatelům přivézt do Čech a na Moravu až letos. Dva roky čekání se ale určitě vyplatily a diváci se mají nač těšit. Zkušený režisér Dodo Gombár se v populárním příběhu zaměřil na čistou lásku, naději, harmonii a možnost odpuštění.

Mladý Romeo miluje volný a nevázaný život. Svoje názory vtělené do shakespearovské poezie sděluje světu prostřednictvím kapely. U rodičů pro své aktivity nenachází pochopení, ale jak už to bývá, hudba přiláká i zdánlivě neočekávané posluchače. Třeba dceru Kapuletů, krásnou a křehkou Julii. Příběh známe. Mladí se do sebe fatálně zamilují a jejich láska vede k tragédii.

romeo julia

Do hlavních rolí mladých milenců si režisér vybral herce nastupující slovenské generace – Davida Hartla a Máriu Schumerovou. Po jejich boku se představí, mimo jiné, Sisa Sklovská jako Juliina chůva, Marek Majeský coby Kapulet, Lenka Barilíková nebo Soňa Norisová jako Kapuletová a v rolích Monteků Renáta Rundová a Marcel Ochránek. Inscenace ozdobí svými akrobatickými kousky členové skupiny Born to trick.

Hra je uváděna ve slovenštině.

Vstupenky je možné zakoupit na stránkách festivalu (www.shakespeare.cz) a v prodejní síti Ticketmaster (www.ticketmaster.cz).

romeo julia2

Zdroj foto: Agentúra JAY production s.r.o.

Více informací: www.shakespeare.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jak Jana Andresíková spadla z koštěte…

Jana Andresikova 200Herečka Jana Andresíková jako host Toboganu v pyžamu vyprávěla o svých neuvěřitelných karambolech, které ji v životě potkaly. Její zdravotní karta má několik stránek popsaných odshora dolů. Pa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Labutí jezero – baletní klenot v ústeckém divadle

200divSeveročeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem má na svém repertoáru klasické zpracování Čajkovského baletu Labutí jezero. Baletní klasika „na špičkách“ vyprávějící severskou legendu o dívce Odettě proměněné v labuť si získala svou nesmrtelnost díky...


Literatura

Lhotákův vláček opět míří mezi děti

vlacekobalkaNakladatelství Albatros přináší nejen dětem nové vydání mnoha generacemi milovaného a jako rodinnou vzácnost uchovávaného leporela Šťastně dojeď, dlouhý vláčku!, jehož stránky zdobí nostalgický půvabné ilustrace jednoho z nejznámějších českých ...

Divadlo

Peter Gábor režíruje v Česku i Slovensku, ale představil se i na scéně Théâtre Moliére v Paříži

peter gabor perexKrásných sedmapadesát let oslavil koncem října renomovaný režisér Peter Gábor. Řadu let sklízí úspěchy na divadelních scénách v Česku i Slovensku, ale objevil se také jako herec se objevil v několika filmech a seriálech. Působil j...

Film

Malá holčička se v dubnu pokusí zachránit posledního žijícího draka

Jak zachranit draka 200Ve starověké Číně byli draci a lidé přáteli, ale lidská chamtivost ukončila jejich spojenectví a tato kouzelná stvoření se stala kořistí. Posledního z nich teď drží v zajetí krutý císař. Jednoho dne přinese krmení drakov...