Generálka hromadné skladby ČASPV pro Světovou gymnaestrádu v Amsterdamu

Generálka hromadné skladby ČASPV pro Světovou gymnaestrádu v Amsterdamu

Tisk

WG 2023 perexVe dnech 23. – 25. června se ve Sportcentru České asociace Sport pro všechny Doubí u Třeboně uskutečnil poslední nácvik hromadné skladby, která bude reprezentovat naši organizaci a Českou republiku na významné mezinárodní akci.

Na přelomu července a srpna proběhne v Amsterdamu World Gymnaestrada 2023 za účasti cvičenců a cvičenek z 55 zemí z celého světa. Za ČR vycestují zástupci České gymnastické federace, České asociace Sport pro všechny a České obce sokolské.

Česká asociace Sport pro všechny vysílá do Amsterdamu 312 účastníků, kteří celou skladbu pilovali během víkendového nácviku. Ten v neděli završili generální zkouškou. Kompletní provedení skladby, kterou autoři Viléma Novotná, Iveta Holá a Jaroslav Sauer nazvali Příběhy léta, okomentovala V. Novotná slovy „Byli jste skvělí a moc vám to sluší!“ Věříme, se stejně tak se bude provedení líbit v samotném dějišti Světové gymnaestrády, a držíme naší výpravě palce!

WG OL

Část výpravy ČASPV z olomouckého kraje

World Gymnaestrada je celosvětová, nesoutěžní akce, která se koná každé čtyři roky a přitahuje velký počet aktivních účastníků nejen z oblasti gymnastiky. Ta letošní startuje 30. července v Amsterdamu a zúčastní se jí na 25 000 cvičenců z 55 zemí celého světa. Vůbec první ročník se konal před 70 lety v Nizozemsku (Rotterdam) v roce 1953 pod heslem „Radost ze života v gymnastice“. Od té doby World Gymnaestrada cestovala po celém světě a rozrostla se v multikulturní gymnastický festival. Nyní se po 32 letech vrací do Amsterdamu, kde proběhla již v roce 1991. Očekává se, že to bude nejlepší a největší světová gymnaestráda všech dob.

www.caspv.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je cukr zdraví škodlivý? Aneb když se dva pustí po stopě mýtu - rozhovor s MUDr. Jonášem

jonas perexU nás je toto téma skoro tabu. Konspirační teoretici se nebojí bílý cukr označit za legální drogu s devastujícími účinky na lidský organismus. MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař se rozhodli, že na toto téma napíší knihu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Život na hraně: Nadcházející věk kvantové biologie

zivot na hraneNejnovější vědecký bestseller, který získal ocenění „Stephen Hawking Medal for Science Communication“ přibližuje nejnovější poznatky kvantové biologie a genetiky. Je opravdovou lahůdkou pro zájemce o biologické obory i vysokoškolské studenty. Zodpovídá základní ot...

Z archivu...


Literatura

Tajemství umění

Tajemstvi umeni 200Tahle zvoleným rozměrem překvapivě malá knížka vzhledem k tomu, co slibuje na své zadní straně, tj. výběr 80 výjimečných obrazů a soch z celého světa napříč staletími, se snaží určit, proč a čím tato díla tolik uchvacují.

<...

Divadlo

Muzikál Doktor Faust odtajnil kostýmy a jde do finále

doktor faust 200Muzikál Doktor Faust je nový, původní, český, muzikál autorů Vojtěcha Adamčíka a Jana Batysty, o kterém se mluví již několik měsíců. V repertoáru jej bude mít Divadlo Na Maninách, kde 22. září 2022 bude mít světovou premiéru. Ještě předtím ...

Film

Psychobitch – norská love story

psycho2Severský filmový podzim letos promítne i norské drama Psychobitch z prostředí střední školy. Už jste určitě viděli spoustu filmů o lásce mladých lidí, ale tento příběh je prostě jiný, je severský, a to má svá specifika. I přes drsný název, věřte nebo ...