Dr. Med. Anne Flecková: Energie!

Dr. Med. Anne Flecková: Energie!

Tisk

Energie

Kdo by jí nechtěl mít co nejvíc! Energie, radost ze života, elán! Existuje několik způsobů, jak si nalít krev do žil a nemusí jít jenom o dobrou stravu a pohyb. Autorka se do nejmenších podrobností pouští do tématu, které je nadmíru zajímavé a podle mého názoru by se mělo učit ve škole. Jako základní gramotnost k obsluze lidského těla.

 Počítejte, že dostanete:

Dokonalé vysvětlení toho, jak tělo funguje a jaké všechny procesy se v něm navzájem ovlivňují.

Návody na malá i větší sebezlepšení.

Odhalíme zloděje energie, ale také to, co nám ji až zázračně přidá.

Seznamy všeho, co si nechat překontrolovat u lékaře.

Všechno je v nádherné grafické podobě, tak přehledné, že stačí jen rychle nalistovat a máte k ruce přesně to téma, které potřebujete.

A když se podělím o pár zajímavostí? Tak prosím…

Víte, že:

- Na spaní je vhodné mít nohy v teple a hlavu naopak v chladu?

- Že syrová strava k večeři není moc vhodná, protože je relativně těžko stravitelná?

- Mléko a lepek skutečně mohou být tajní nositeli únavy?

Vezměte si tedy k ruce program Energy!, který autorka propracovala tak důkladně, že si vůbec nedovedu představit, že by nefungoval. A její kniha Energie!, která u nás vyšla v dokonalém vydání, přehledném a všeříkajícím, je dobrým průvodcem a ochutnávkou jejího ozdravovacího programu.

A já říkám, nemusíte ho dodržovat doslova a přesně, ale vezměte si z něj to, co v tuto chvíli zvládnete. Upevníte tím svůj vztah ke svému tělu, protože toto starání se o svou energii ponese okamžité výsledky a bude to tedy motivující. A nastolíte si nový, zdravější rytmus života.

A nechte si knihu k ruce! Protože pak stačí jen zalistovat a připomenout si. Nebo se pustit do dalšího tématu.

Energie opravdu dodá energii, nebo jen přehled o tom, jak tělo funguje.

Ačkoliv asi nemáme všechny možnosti k tomu být stoprocentní, kniha je dobrá i jako základní přehled toho, jak tělo funguje a na co jak reaguje. Od zubů po plosky nohou. Ostatně třeba body na nohou a rukou, kterými můžete zjemnit stres a rozpustit bolest, jsou hodny základních vědomostí!

ener

Rok vydání:2022

Originál: Energy! - Der gerunde Weg aus dem Mudigkeitslabyrinth

Autor: Anne Flecke

Překladatel: neuveden

Nakladatelství Kazda

www.knihykazda.cz/energie/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Upír Krejčí: „Nejhůř se pracuje s blbcem…“

upir krejci 200Václava Upíra Krejčího myslím netřeba představovat. Upír Krejčí zastává tolik funkcí - komik, herec, scenárista, spisovatel, dramaturg, textař (o sobě ale říká: „Spíše veršovatel, textař je moc silné slovo. Ale mé tex...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kdo poradí s českou gramatikou? Akademická příručka českého jazyka!

akademicka prirucka perexVěřím, že nejsem sama, kdo zaváhá při psaní i/y, kdo dumá, jak správně psát slovo protektorát – velkým, malým? –, kterak skloňovat vlastní jména na -us, -as… Kdo nad slovem, větou, souvět...

Z archivu...


Literatura

Pokračování Smrtky opět hitem letošního roku

Nimbus maláPrvní díl trilogie s názvem Smrtka od Neala Shustermana se stal jednou z nejoblíbenějších young adult knih za minulý rok. Dokázal Nimbus doskočit na vysoko nastavenou laťku?

...

Divadlo

Vinohradská inscenace Já třeba zabít Sekala se podobá šílené realitě dnešního světa

sekal 200Velké téma, které vymyslel špičkový scenárista a které se dočkalo adekvátní divadelní adaptace na velkém jevišti, se odehrává ve skvělé režii Pavla Kheka. Tak hodnotím jednu z posledních inscenací Je třeba zabít Sekala v Divadle na Vinohradech. Syrové ...

Film

Abraham Lincoln – Lovec upírů: dřevené kolíky, česnek a jde se likvidovat

Na počátku byla kniha, alespoň co se týče tohoto filmu. Napsal ji americký spisovatel Seth Grahame-Smith, který se dostal do povědomí již předcházejícím dílem Pýcha a předsudek a Zombíci. Nyní, na základě jeho předlohy, přichází do...