31. ročník Plavecké soutěž měst proběhne ve středu 5. října v 35 bazénech po celé ČR

31. ročník Plavecké soutěž měst proběhne ve středu 5. října v 35 bazénech po celé ČR

Tisk

plavec perex(TZ – 4. 10. 2022, Praha) Již zítra, 5. října 2022, rozčeří hladinu 35 bazénů naší republiky účastníci Plavecké soutěže měst. Do organizace této akce, kterou pořádá Česká asociace Sport pro všechny za podpory České unie sportu, projektu Tipsport – Sportuj s námi, se zapojily plavecké kluby, sportovní areály, aquaparky, školy i samotná města. Touto cestou společně propagujeme kondiční plavání jako snadno přístupnou a zdraví prospěšnou pohybovou aktivitu. Zúčastnit se může kdokoliv bez ohledu na věk, původ či fyzickou zdatnost.


Patronkou je již třetím rokem plavkyně Petra Weber, česká reprezentantka a rekordmanka, dvojnásobná mistryně Evropy 2012, účastnice OH 2012, mistryně Evropy Masters 2018 ve světovém rekordu a držitelka tří vítězných titulů z letošního evropského šampionátu Masters v Římě. Duchovním otcem soutěže je sportovní reportér pan Aleš Procházka.

weber chocova 4

Plavecká soutěž měst je pravidelně pořádána od roku 1992, letos se tedy jedná již o 31. ročník. Za dobu své existence se stala nedílnou součástí propagace kondičního plavání jako vděčné, celoročně i celoživotně využitelné pohybové aktivity. Oslovuje zájemce všeho věku - od předškoláků až po seniory. Účastníci dostávají možnost zaplavat si libovolným stylem na čas trať 100 metrů. Otestují si tak svoji aktuální formu, mohou porovnat své výkony s ostatními a zároveň se na chvíli promění v jednoho z reprezentantů svého města.

PLAV SOUTĚŽ MĚST 2022 banner

Soutěží se ve třech kategoriích, A – město do 20.000 obyvatel, B – město do 50.000 obyvatel a C – město nad 50.000 obyvatel. Letos se přihlásila tato města: Hořice, Rumburk, Kravaře, Beroun, Volary, Uherský Brod, Lovosice, Jilemnice Náchod, Hlinsko, Nové Město na Moravě, Litovel, Rychnov nad Kněžnou, Litomyšl, Neratovice, Česká Ves, Skuteč, Kuřim, Orlová, Kutná Hora, Teplice, Bohumín, Chrudim, Kopřivnice, Česká Lípa, Vsetín, Hodonín, Pardubice, Hradec Králové, Liberec, Frýdek Místek (2 bazény), Most a Praha (PS Podolí).

Kdokoliv tedy přijde ve středu 5. října 2022 do přihlášených bazénů, může se připojit a podpořit tak své město získanými body. Řada provozovatelů navíc poskytuje v tento den účastníkům akce zvýhodněné vstupné či jiné bonusy, pro samotné plavce jsou připraveny drobné odměny.

Akci pořádá Česká asociace Sport pro všechny za podpory České unie sportu (ČUS), projektu Tipsport – Sportuj s námi.

psm

Česká asociace Sport pro všechny (ČASPV) je nezisková organizace, která prostřednictvím své činnosti plošně propaguje prospěšnost organizovaných pohybových aktivit – sportu pro všechny.

V průběhu Plavecké soutěže měst a dalších akcí se snažíme o co nejšetrnější přístup k životnímu prostředí a šíříme myšlenku prospěšnosti třídění a recyklace. Konkrétně s projektem Sport pro všechny a životní prostředí (SforAE), který je zaměřen na osvětu týkající se možnosti separace hliníkových nápojových obalů a jejich dalšího využití. Tento projekt je spolufinancován programem Erasmus+ Sport. Více na www.caspv.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavlína Brzáková: Jaké to je být „zapisovatelkou“ Jaroslava Duška

Pavlina Brzakova 200Pavlína Brzáková je velmi zkušená, zcestovalá a nezvykle vystudovaná etnoložka. Šéfredaktorka časopisu Regenerace a dáma s hlubokou znalostí kultur sibiřských kočovných pastevců.  Osud tomu chtěl, že jí redaktorsky a spisovatelsk...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zlínští herci budou pomáhat s distanční výukou

zlinske divadlo vyuka 200S originální nabídkou pro učitele a rodiče dětí školou povinných přichází Městské divadlo Zlín. Máte své oblíbené herce? Zapojte je do hodiny! Rádi vám pomůžou oživit či ozvláštnit distanční výuku.

...

Z archivu...


Literatura

Když hodný holky pomáhají padouchům

stockholm delete perexJens Lapidus se vrací se svou na první pohled nesourodou dvojicí Emelie a Teddym ve druhém dílu zamýšlené trilogie ve stylu Stockholm noir. Drogy, gangy, vraždy, hazard, nelegálně držené zbraně, vyřizování účtů, to vše vás p...

Divadlo

Divadlo ve Zlíně uvede premiéru Muže pod postelí

muz pod posteli200Docela jiného Dostojevského, než jak jej mnozí znají: Dostojevského komediálního, zábavného a zároveň zajímavého, který přinese vhled do žárlivostí zatemněné duše jednoho muže. To je téma novinky, kterou Městské divadlo Zlín uvede v pre...

Film

Reklamy světem vládnou

do Pod znackou Bata 200Když se zahledím na dnešní půlminutové reklamy (zvláště pak ty na čisticí a prací prostředky), jímá mě stud nejen za všemu přizpůsobivé tvůrce, ale i za hospodyňky, které se nechávají tímto paskvilem oslovit. Jinak si nedo...