Zoev Jho, Diana Luppi: E.T.101 kosmická příručka (nouzové vydání pro planetu Zemi)

Zoev Jho, Diana Luppi: E.T.101 kosmická příručka (nouzové vydání pro planetu Zemi)

Tisk

kosmická příručkaKus vtipu, kus sci-fi, kus moudrosti. Tak si to zkusme představit! Že tedy skutečně přiletí a možná právě tahle příručka bude to, co nám dají. Nebo… ještě lépe. Tato příručka je tím, co jejich příchod předchází. Výsledkem je kniha humorná, nadhledová, osvěžující, dílem nás ale zavádí do otázek ryze civilizačních, které nejsou příjemné. Jakožto lidstvo v tom totiž pořád nějak tápeme.


 Útlá knížka, rychlé čtení, které si můžete rozložit přesně podle svých představ.

Denní počteníčko.

Pěkně na jeden zátah.

Přiznám se, zvolila jsem první způsob, protože jsem si nechtěla knížku brzy vyčíst. A vlastně nad každou kapitolou jsem se chtěla zamyslet. S nadhledem, i vážně.

A opravdu nemohu říct, která kapitola byla jak myšlena, protože to už záleží na vašem osobním přesvědčení.

Ale není to úplně žádoucí, což? Ti mimozemšťané…

No přesně! „Lidé na této planetě projevují přímo neurotický strach z invaze Aliens. Spouštěčem tohoto strachu byl hlodavý pocit, že v nekonečném vesmíru by snad přece jen mohl někde existovat ještě jiný inteligentní život.

Vlády reagují svým typickým odporem vůči všemu cizímu a sobecky, tak, že zbrojí proti něčemu, co již dávno vědí, že je skutečností…“

Tak to vlastně víme, dá se říci…

Co dál?

Můžeme nad tématem spekulovat, můžeme si přát, můžeme snít. Každý o čem chce.

Faktem je, že takový příchod mimozemské civilizace na Zemi by způsobil naprostou změnu myšlení lidí a změnil by se svět, jak ho do této chvíle známe.

S ohledem na divoké situace ve světě mě kolikrát napadá, že právě tito návštěvníci jsou to, co nám ještě chybí do party průšvihů.

Tak co my víme… je dobré být připraven. Třeba E.T. příručkou.

E. T. příručka

Original: E.T. The Cosmic Instruction Manual An Emergency Remedial Edition

Hodnocení: 70 % (specifické čtení)

Vydalo nakladatelství Anch-Books

Rok vydání: 2022, www.anch-books.eu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Honza Paulík: Absenci na pódiu jsem začal kompenzovat živým vysíláním

Honza perexHonzu Paulíka znám od října 1979, kdy jsme se přestěhovali do Buštěhradu a já jsem nastoupila do třetí třídy Základní školy Julia Fučíka. Při prohlížení školních fotek mi teprve nedávno došlo, že jsme stáli vždycky za sebou. A určitě to nebylo s...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Kouzelná místa a postavy ze světa Harryho Pottera

harry 200V rámci dvacetiletého výročí od vydání prvního dílu knih o slavném kouzelníkovi připravilo nakladatelství Albatros nejenom nová vydání stávající série, ale i řadu bonusů, které potěší každého fanouška.

Z archivu...


Literatura

Britské letectví potřebuje pomoc. Na výzvu odpovídá i řada žen. Mohou se vyrovnat mužům?


Holky od spitfiru perexDruhá světová válka zuří naplno po celém světě a britské letectvo začíná pociťovat nedostatek pilotů. Ti nejlepší umírají při bojích s Luftwaffe a není nikdo, kdo by je mohl nahradit. Na výzvu velitelství se ale k...

Divadlo

Igor Bezdieniezhnykh z Tanečního centra Praha je mistrem a vicemistrem Evropy ve stepu

Igor Bezdieniezhnykh European TAP Dance Championship 2023Stepař Igor Bezdieniezhnykh, pedagog a absolvent konzervatoře Taneční centrum Praha, patří mezi nejlepší ve svém oboru. Tanečník, který je původem z ...

Film

Zlomené město

200filmNew York coby město hříchu, kráska v nesnázích a cynický policajt s temnější minulostí. Allen Hughes ve svém novém snímku křísí klasické atributy americké drsné školy.

...