Tip na dárek za vysvědčení: Kouzelné čtení

Tip na dárek za vysvědčení: Kouzelné čtení

Tisk

kouzelne cteni 200Společnost Albi nedávno přišla s unikátní novinkou – s Kouzelným čtením. K němu je zapotřebí elektronická tužka a speciální knihy, které zaručeně nadchnou jak děti, tak jejich rodiče či prarodiče. V tomto článku vám tyto knihy představíme, a to bez použití čar a kouzel.

 

Elektronická tužka je především čtečkou a vypravěčem, ale díky vestavěné paměti se dá používat i jako MP3 přehrávač nebo USB paměť. Také má funkci pro záznam zvuku. Stránky knih jsou pokryty speciálními kódy, které dokáže přečíst právě elektronická tužka. Díky speciální technologii tužka čte, popisuje, vydává různé zvuky a obecně provází knihami.

Kouzelné čtení je určeno především pro děti od tří do dvanácti let. Ty, které ještě neumějí číst, mohou poslouchat popisy a komentáře, poznávat objekty a vnímat zvuky. Děti jsou zvídavé, takže si práci s knihou zaručeně zamilují a dozví se tak mnoho nového. To platí samozřejmě i o starších dětech i jejich rodičích. Víte například, kde leží Yamoussoukro?

kouzelne cteni elektronicka-albi-tuzka

Všechny knihy mají pevné desky, na kterých se nacházejí krásné ilustrace. Ale jen o ilustracích to není. To, co je na čtení kouzelné je právě interaktivnost vyvolaná elektronickou tužkou. V knize Hravé učení se například čtenáři ocitnou na statku u babičky s dědou, který je plný různých zvířat. Když čtenář klikne na zvíře, kniha mu poví jeho jméno, vydá jeho typický zvuk nebo poví nějakou zajímavost. Dítě si vše může procvičit také v několika kvízech, kde se otázky náhodně střídají, proto u her vydrží dlouho. Každá strana je doplněna jednoduchými symboly, například hracími kostkami právě pro zábavu s kvízy nebo žárovkou pro různé zajímavosti o objektech na stránce.

Ve spolupráci s Českým rozhlasem vznikla kniha s pohádkou O perníkové chaloupce, která je namluvena Josefem Somrem a Zorou Jandovou a nechybí v ní různé zábavné úkoly. Atlas světa je pokladem pro milovníky zeměpisu – obsahuje osm různých map a nepřeberné množství zajímavostí. Do lesa, moře nebo na poušť se můžete přenést díky knize Svět zvířat, kde je můžete poznávat podle názvu, zvuku a zajímavosti. Skvělým výukovým materiálem jsou pak knihy Hravé učení a Hravá angličtina postavené na interaktivní a zábavné formě získávání základních znalostí. Nejnovější knihou jsou pak Zpívanky obsahující dvanáct lidových písniček.

kouzelne cteni svet zvirat

Momentálně se připravuje další kniha zaměřená na Českou republiku, Hry do auta, Večerníčkovy pohádky nebo speciální logopedická kniha, slovník a slabikář.

Pokud tedy chcete děti něčím potěšit a zároveň je vést ke vzdělání, je Kouzelné čtení jasnou volbou!

Více informací na: www.kouzelnecteni.cz

Zdroj foto: www.albi.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Miluji Vás!“ vzkázala svým fanouškům spisovatelka Jenny Han

jenny han perexV pražské Meet Factory proběhl letos druhý ročník knižního festivalu pro děti a náctileté.

Naší redakci se poštěstilo „ulovit“ rozhovor s jednou z hlavních autorek letošního ročníku Humbook Fest, Jenny ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Pomoc dětem s postižením, bravurní tanec Dády s amputovanou nohou

pomoc200Osmiletý Míša po dětské mozkové obrně, šestnáctiletá Terezka s následky po vážném onkologickém onemocnění na mozku, malá Emička s těžkou mikrocefalií, tříletý Adámek s cystickou fibrózou, osmiletá Lucinka, u které kvůli banálnímu vyšetření v nemocnici do...


Literatura

Pepíci - dramatické století Čechů polskýma očima
ImagePolský historik a novinář Mariusz Surozs, jehož literární debut Pepíci nyní vychází i v českém překladu, se v knize, kterou vydalo nakladatelství Plus, nijak netají svou láskou k českým dějinám a ku...

Divadlo

Simona Stašová a Svatopluk Skopal si střihnou manželství po italsku

filumena marturanoTragikomedii Filumena Marturano italského režiséra, dramatika a herce Eduarda De Filippa připravuje Simona Stašová spolu se svým dvorním režisérem Zdeňkem Kaločem.

Film

Komedie Po čem muži touží 2 představuje titulní píseň

po cem muzi touzi 200Nová česká komedie Po čem muži touží 2 představuje ústřední píseň a videoklip. Film je volným pokračováním úspěšné komedie, která se stala divácky nejúspěšnějším českým snímkem roku 2018. Píseň Chci, abys věděla, kdo opravdu jsem ...