Nakladatelská značka audioknih Témbr slaví 1. narozeniny!

Nakladatelská značka audioknih Témbr slaví 1. narozeniny!

Tisk

tembr 200Je to přesně rok, co se na audioknižním trhu představila nová nakladatelská značka Témbr. Důvod jejího zrodu byl vlastně úplně prostý – mateřské nakladatelství Euromedia Group, které vlastní mnohé již zavedené knižní edice (Ikar, Odeon, Kalibr, Universum, Yoli, Esence, Pragma, Laser, Listen, Brána, Pikola), už nějakou dobu plánovalo posílit svoji aktivitu také ve vlastní audio produkci, kterou pro ně až dosud externě zajišťovali jiní audio vydavatelé (např. Radioservis, OneHotBook, Tympanum).

 

Od roku 2017 ale začaly v Euromedii vznikat první vlastní „audio vlaštovky", které však byly zpočátku vydávané pod stejnou nakladatelskou značkou, pod jakou vznikly i tištěné předlohy audioknih. V roce 2017 to byly jen dva tituly, v roce 2018 jich bylo již 14 v roce 2019 dokonce 26 titulů.

Narůstající množství vlastní audioknižní produkce logicky vyvolalo potřebu pro vlastní audioznačku. Z tohoto důvodu vznikla v březnu 2020 samostatná nová značka Témbr, která od této chvíle produkovala všechny audioknihy, vycházející v rámci nakladatelství Euromedia souběžně s vybranými tištěnými tituly.

Nastalo synergické propojení nově vydávaných tištěných i audio novinek, jasnější a přímočařejší komunikace těchto novinek směrem k posluchačům, odborné veřejnosti i médiím.

První audioknihou, která před rokem vyšla pod novou značkou Témbr, byl jeden z nejočekávanějších thrillerů roku – Konec hry ze série Hadrový panák od Daniela Colea ve skvělém provedení dvojice Martin Stránský a Monika Žáková a režii Jana Drbohlava.

Během prvního roku existence značky následovalo ještě 74 dalších novinkových titulů.

Nejúspěšnější titul roku 2020

Jedna z audioknih vydaných v Témbru se dokonce stala vůbec nejprodávanější audioknihou roku 2020 – je to Třicet let pod přísahou Roberta Šlachty a Josefa Klímy (v interpretaci Davida Prachaře a Josefa Klímy).

tembr sarlatan

Dalšími úspěšnými tituly Témbru se v minulém kalendářním roce staly také Šarlatán Marka Epsteina a Josefa Klímy (to byla celkově pátá nejprodávanější audiokniha roku 2020), Myšlenky za volantem Marka Ebena, Mé cesty do hlubin mozku Vladimíra Beneše a Martina Moravce a také Motiv X Stefana Ahnhema.

 

Jednou z nejlépe hodnocených audioknih samotnými posluchači se pak stal thriller Já, Poutník ve vynikající interpretaci Martina Stránského.

 tembr poutnik

 

Ediční politika Témbru je od počátku rozmanitá - snaží se posluchačům přinášet široké spektrum nabídky od největších beletristických bestsellerů až po umělecké a úzkoprofilové žánry.

Na následující rok připravuje Témbr asi stovku nových audio titulů, od osvědčených trhillerů (např. Pustina Stiny Jackson, Krize Felixe Francise nebo Její konec Shari Lapeny) až po náročnější českou i světovou literaturu (např. Soběstačný Zuzany Dostálové či Tancuj, tancuj, tancuj Haruki Murakamiho). Chybět nebude ani zajímavá non-fiction produkce (např. Byznys etiketa a komunikace Ladislava Špačka).

Část audioknižní produkce Témbru se stále prodává na tradičních CD nosičích, stále častěji však vítězí digitální stahování audioknih ve formátu MP3, které aktuálně představuje více než 62% prodejů v rámci celého audioknižního trhu. Tento trend bude zřejmě pokračovat i nadále - vzhledem k tomu, že CD mechanika postupně mizí z počítačů, automobilů i našich domácností...

Pod značkou Témbr zatím vyšly v období 3/2020 – 2/2021 tyto tituly: (řazeno chronologicky)

Hadrový panák: Konec hry * Muffin a čaj * Fabian Risk 2: Devátý hrob * Dokonalá manželka * Motiv X * Převážně zdvořilý Leopold * Puls * Dvakrát dole, jednou nahoře * Poslední láska císaře Karla * Žít jako single * Třicet let pod přísahou * Praskliny * Jeden z nás * Černooká * Chyba * Bez naděje * Na chalupě s moderním fotrem * V bílém plášti * Milé dítě * Kavárna U Anděla 1: Nová doba * Smrtka * Iluze * X ZPŮSOBŮ SMRTI * Vladimír Beneš Mé cesty do hlubin mozku * Můj bratr Albatros a jiná rodinná zvěrstva * Pravda nebo lež * Bohatý táta, chudý táta * Cizinec * Osvobození * Zamilované povídky * Malý princ * Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku * Mengeleho děvče * Poslední Lucemburk * Šarlatán * 100x Václav Havel * Smrt nosí rudé škorně * Jsi prostě borec * Tapetář * Já, poutník * Půl krále * V první linii: Armádní generál Petr Pavel‎ * Kdo o tom ví * Případy Kim Stoneové 1: Němý křik * Ti druzí * Zpupnost * Najdeš mě ve tmě * Stella * Temný vzorec * Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové * Neuvěřitelně šílené příběhy * Jediný příběh * Soukromá tajemství * Imaginární přítel * Než jsme byly tvoje * Emil a upíři 1-5 * Kim Čijong - ročník 82 * Kdo s ohněm zachází * Nejkrásnější dárek * Stela a 16 huskyů * Myšlenky za volantem * Sekta * Mluvící balík * Ranhojič * Všechno nejlepší, Anno * Jak přežít svého muže * Žebrákova pomsta * Muž z chatrče * Terapeutka * Pustina * Hrad mrtvých * Jako hvězdy v temné noci * Úkol pro šaška * Ke dnu * Pokání * Dívka, žena, jiné

 

tembr benes


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Rozhovor s maliarkou Stanislavou Habšudovou

Stanislava Habsudova 200Stanislava Habšudová sa narodila v Ilave a po svojich štúdiách a životných skúsenostiach sa rozhodla skombinovať fotografiu, maľbu a kováčske zručnosti a prácu so sklom jednotný celok. Každá jedna z tý...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Otcovia a dcéry – zo života pre život

otcove200Súčasná spoločnosť je zahltená vzťahmi, ktoré nemajú dlhú trvácnosť. Mladí, ale i starší ľudia utekajú zo vzťahu do vzťahu, nenachádzajú naplnenie a nevedia alebo ani nehľadajú príčinu svojho vnútorného zmätku. Čo ak treba hľadať v detstve?

...

Literatura

Nová kniha o první dámě českého šansonu

hegerova PEREXUž dlouho jsem nebyla v takových rozpacích jako nad knihou Hana Hegerová: Lásko prokletá. Nakladatelství Malý princ inzeruje tuto knihu s mottem „Francouzi mají Edith Piaf, my máme Hegerovou.“ A tohle víme již ...

Divadlo

Šestnáctá Flora nabízí desetidenní porci divadla

altCelkem osm scén bude hostit 16. ročník mezinárodního festivalu Divadelní Flora, který se tentokrát v Olomouci uskuteční 10. – 20. května. Tradiční nesoutěžní přehlídka divadelní tvorby českých i zahraničních soubor...

Film

Salem – čarodějnice, intriky a láska

salem 200Pokud se toužíte vrátit do minulosti a dozvědět se o honech na čarodějnice v americkém Massachusetts v roce 1692, zkuste seriál s všeříkajícím názvem Salem. Pokud hledáte příběh o epické lásce s nemálem tajemna, pak jste také na sp...