Poslechněte si příběh o ozdravné moci přírody

Poslechněte si příběh o ozdravné moci přírody

Tisk

pobrezni cesta 200Nakladatelství Kazda vydává v nejbližších dnech audioknihu Pobřežní cesta. Jedná se o otevřenou optimistickou osobní výpověď o tom, jak těžké je zvládnout zármutek a jak ozdravnou moc může mít příroda. Především je to však příběh o domově, který můžeme ztratit, znovu vybudovat i nečekaně objevit. V tomto napínavém čtení o vítězství naděje nad zoufalstvím autorka Raynor Winnová provede čtenáře poutí, která je zároveň cestou k sebeuvědomění i k čirému prožitku těch nejzákladnějších věcí.

 

V příběhu knihy Pobřežní cesta zoufalí manželé Raynor a Moth kvůli špatné investici ze dne na den přijdou o dům i o práci a ocitnou se bez domova. Jen několik dnů nato se dozvědí, že jeden z nich navíc trpí nevyléčitelnou nemocí. Nezbývá jim skoro nic – ani čas. Když přemýšlejí, co si počít, vzpomene si Raynor na knihu, kterou kdysi četla a manželé se spontánně rozhodnou vypravit se pěšky značenou cestou dlouhou asi tisíc kilometrů podél jihozápadního anglického pobřeží ze Somersetu přes Devon a Cornwall až do Dorsetu. S každým krokem, s každým dalším setkáním a potížemi, jimž musejí čelit se z pěší výpravy po útesech mezi mořem a nebem stává životní pouť. Manželé putují přímoř¬skou krajinou a v batozích si nesou jen to nejnutnější. Popis jejich cesty je až brutálně upřímný. Mají často hlad, nemají se kde umýt, ostatní se od nich s nedůvěrou odvracejí. Zároveň si ale stále dokážou uvědomovat krásu okolní krajiny. 

pobrezni cesta1

Audioknihu načetla herečka Dana Černá, která často dabuje herečky Melanii Griffithovou, Meg Ryanovou, Umu Thurmanovou, Salmu Hayekovou nebo Penelope Cruzovou. Milovníci seriálů ji mohou znát například ze Zoufalých manželek (postava Teri Hatcher) nebo ze Sexu ve městě v hlasu Charlotte.

Poslechněte si ukázku:

Pobřežní cesta
Autor: Raynor Winnová
Interpret: Dana Černá
Délka: 11 hodin 5 minut
Žánr: cestování

Více informací: https://www.knihykazda.cz/pobrezni-cesta/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Letní kočičí a pohádkové novinky z LIKA KLUBU

lika klub logoZatímco si leckde stěžují na „okurkovou“ sezonu, v nakladatelstvích je tomu během prázdnin právě naopak. Všichni finišují s přípravami knih, aby byly všechny včas hotovy pro tak toužebně očekávaný vánoční trh.

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Biomanželka - Provokativní humoristický román Michala Viewegha jako audiokniha

biomanzelkaHumoristický a částečně autobiografický román nejpopulárnějšího českého spisovatele Michala Viewegha. Čte Radek Valenta.

...


Literatura

Bernard Minier exceluje s dalším případem Martina Servaze

big sestry-100Vynikající francouzský autor thrillerů Bernard Minier je zpět s pátým případem Martina Servaze. Tentokrát v něm jednu z hlavních rolí hrají Sestry, po kterých je i celá kniha pojmenována. Dočkáte se při jeho čtení velkého zážitku jako u př...

Divadlo

Taková normální rodinka vytvořená z prachu hvězd

200diV naší galaxii je asi 200 miliard hvězd. Z toho asi 10 miliard podobných našemu Slunci. Asi. Protože ročně se narodí asi 7 hvězd a několik umře. Kolem většiny hvězd obíhají dvě i více planet. To je asi 1 bilion planet. Z toho asi 1 miliarda podobných Zemi....

Film

Co přinesou ozvěny Febiofestu ve Zlíně

febiofest 200V tomto článku bychom vás rádi informovali, na jaké filmy můžete vyrazit od 15. do 17. dubna do zlínského Golen Apple Cinema v rámci regionálních ozvěn Febiofestu.

...