Krutě přímočaré myšlení a jak změnit svět, aneb Poď mi HOP!

Krutě přímočaré myšlení a jak změnit svět, aneb Poď mi HOP!

Tisk

krute primocare mysleni saatchiVětšina složitých problémů mívá překvapivě jednoduché řešení. Často se stává, že si člověk nad něčím dlouho láme hlavu, v noci nespí, ve dne nejí a myslí na to, kudy chodí. A pak, ve chvíli, kdy to nejméně očekává, objeví se spásná myšlenka, nápad…občas dokonce geniální nápad! To musí být krásný okamžik!

 

 

Výběr takovýchto myšlenkových perel přináší kniha Krutě přímočaré myšlení, která není dílem jednoho autora. Zrodila se jako příručka pro zaměstnance firmy Saatchi a jednotlivé korálky myšlenek na ni navlékly desítky úspěšných lidí, kteří byli osloveni a vybrali příspěvky, kterými byli předtím sami inspirováni. Seznam těchto osob je uveden na jedné z posledních stránek.

Kniha je vpodstatě pojata jako firemní prezentace, takže při jejím čtení vlastně absolvujete jakési školení na dálku. Mezi hlavní principy prezentací patří stručnost, jednoduchost, názornost, údernost – má tam být jen to nejdůležitější. A přesně to publikace splňuje. Na jedné stránce najdeme vždy obrázek k tématu, na stránce protilehlé krátký text, vyvedený velkými tučnými písmeny a pod ním, drobnějším písmem, je uvedeno vysvětlení a přiřazení myšlenky příslušné chytré hlavě.

Dozvíme se, že v jednoduchosti je krása a že světový vývoj je postaven na idejích, které jsou tak jednoduché a přímé, až jsou geniální. Přinášejí prosperitu a pokrok, mají být motivací pro čtenáře, politiky, podnikatele, vynálezce, filosofy, studenty, mírotvůrce, bojovníky za svobodu, obchodníky, zaměstnance, bezdomovce a třeba i nenapravitelné snílky.

Nač zbytečné tlachání, tato kniha si zasluhuje krutě přímočarou recenzi! Je třeba proniknout k jádru věci a projít nezbytností myslet…někteří lidé tuto knihu potřebují, aby věděli, že stačí změnit pouze jedno slovo ve větě a ta potom přetrvá věky. Jiní zjistí, že nic není nemožné a díky novému přístupu naleznou své štěstí, vydají ze sebe to nejlepší a dosáhnou nevídaných výkonů. Takové je přání Maurice Saatchiho v úvodní kapitole Pár slov o přímočarosti.

krute primocare mysleni saatchi

Firma Saatchi je marketingová a reklamní agentura, která se podílí například i na úspěšné a oblíbené kampani firmy T-Mobile s Vojtou Kotkem, Lukášem Pavláskem a Jakubem Kohákem. No uznejte sami, že „Poď mi HOP“ má opravdu něco do sebe! :-) Více informací na www.saatchi.cz a www.saatchi.com , kde se představují takto: Kreativní kotel, kde vášnivě věří v sílu myšlenek, které přetváří byznys, značku a pověst klientů k lepšímu.

Krutě přímočaré myšlení (Brutal Simplicity od Thought: How it Changed the World)
Autor: Charles Saatchi
Překlad: Pavel Bakič
Žánr: populárně naučný
Rok vydání: 2012
Počet stránek: 111
Vydavatel: Kniha Zlín
Hodnocení: 75%

Zdroj foto: Kniha Zlín


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

BU-FU: „Přátelství na hudebním poli jsou základem všeho.“

BU FU 200K rozhovoru jsme si přizvali skupinu BU-FU, která nedávno vydala nové CD s názvem Buy Us Fuck You. Dozvíte se spoustu zákulisních informací o vzniku tohoto počinu, ale také o tom, jaké je mít v dnešní době kapelu a co...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Bůh chodí po světě vždycky inkognito

buh chodi po svete inkognito„Lidi nezměníš. Můžeš jim jen ukázat cestu a probudit v nich chuť se po ní vydat.“ Dalo by se říct, že tahle věta dokonale vystihuje podstatu a hlavní myšlenku knihy. Někomu stačí málo, jin...


Literatura

Tajná večeře s „racčím masem“

tajna vecere 200Znáte takové ty knihy, o ktercýh někdo vypráví a vy si říkáte, jak něco tak šíleného může někdo číst? Tak Tajná večeře od Raphaeal Montese je přesně jedna z nich!

 

...

Divadlo

Halloweenská noc patřila ve Zlíně premiéře hry Kráska z Leenane

kraska200Městské divadlo Zlín se rozhodlo právě na Halloweenský večer, 31. října, uvést tragikomedii irského autora Martina McDonagha Kráska z Leenane. Jak se povedlo převést tuto trýznivou hru, nabitou referencemi na nelehký život v zapadlém Irsku, na zlín...

Film

La Grande Bellezza

grande200Pri sledovaní filmu som sa stále vracala k novšiemu Sorrentinovmu filmu Mladosť, ktorý som videla ešte pred Veľkou nádherou. Nedalo mi to, navzájom ich neporovnávať a nehľadať medzi nimi paralely. Zatiaľ čo Mladosť na mňa pôsobila viac európsky (niel...