Skvělá a vtipná kniha o svatbách

Skvělá a vtipná kniha o svatbách

Tisk

svatebni historky200Po Historkách z Tinderu se Lucie Macháčková vrací v jiném nakladatelství a tentokrát se Svatebními historkami. Úsměv na tváři při čtení je zaručen!

 

 

Už zmíněné Historky z Tinderu se mi moc líbily, zaujal mě jejich humor, a proto jsem si autorku zapamatovala a věděla, že její další počiny si nenechám ujít. Radost jsem měla také z toho, že se tato novinka věnuje svatbám, které jsou vděčným tématem, a to hlavně tehdy, když tu svou má člověk za sebou.

Kniha má podtitul Jak jsem se nevdala a první kapitola má název Jak jsem se skoro vdala (dvakrát). Musím přiznat, že jsem se rozesmála hned u prvního odstavce, kde Lucie tvrdí, že muži stárnou jako víno a ženy jako sýr eidam s tím, že mezi dvacítkou a třicítkou není velký rozdíl, ale třicítka je tučnější. Takových různých přirovnání a narážek je v knize celá řada a já osobně na ně nedám dopustit!

Lucie Macháčková v krátkých kapitolách popisuje jak své vlastní zkušenosti, tak zážitky z nejrůznějších cizích svateb. Přečtete si tak o nevěstě v černých šatech, o tom, jak se nevyplácí před svatbou hubnout, jak mohou dopadnout žertovné dary, nebo podrobnosti o holčičích rozlučkách se svobodou.

Co mě moc bavilo byly trefné vsuvky mezi kapitolami v podobě růžových stránek. Na nich byly například Tipy, jak naznačit muži, že se chcete vdávat, návod pro muže, jak nežádat o ruku, 13 věcí, které zjistíte, když plánujete svatbu nebo třeba svatební bingo.

Já jsem knihu četla, když jsem zrovna ležela pod dekou s nachlazením a musím říct, že to byla skvělá terapie! Smála jsem se opravdu hodně, vzpomínala jak na naši svatbu, tak na ostatní, na kterých jsem byla a občas si při čtení některých řádků představovala konkrétní přátele a známé. Byla to skvělá oddechovka, opravdu taková knížka do nepohody. Lucie Macháčková je podle mě zkrátka skvělá vypravěčka a doufám, že bude v psaní pokračovat!

Lucie Macháčková je česká stand-up komička, scenáristka, marketérka a moderátorka. Je známá především díky stand-up comedy, které se věnuje od roku 2014 v češtině a angličtině. Se svou anglickou show vystupovala na pódiích v Německu, Maďarku, Rakousku, Polsku i Velké Británii. Pravidelně se objevuje na televizních obrazovkách v pořadu Comedy Club. Je autorkou komediálního bestselleru Historky z Tinderu a knihy o rodičovství a mateřství Protivný sprostý matky. Pro český rozhlas vytvořila komediálně-historický podcast Vykopávky. Lucie má dcerku Charlotte.

svatebni historky

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala
Autor: Lucie Macháčková
Žánr: beletrie, humor
Nakladatelství: Ikar (Euromedia Group)
Rok vydání: 2023
Počet stran: 248
Hodnocení: 90 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/651131-svatebni-historky-aneb-jak-jsem-se-nevdala.html

https://www.ikar.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdeněk Zelenka: „Diváci si neoblíbí pohádku, která je hororová“

duch nad zlato 4Režisér a scenárista v jedné osobě. Tak to je Zdeněk Zelenka, který je právem považován za nekorunovaného krále české televizní tvorby, neboť dokázal na televizní obrazovky převést mnoho krásných příběhů v rozmanitých...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dharmachari Nagaraja: Pohádky pro malé Buddhy

Pohadky pro male Buddhy 200Příběhy v této knize dodají dětem odvahu vytvořit si pozitivní přístup k obtížím, které je mohou v životě potkat. Pokusila jsem se na tuto neobvyklou pohádkovou knihu podívat očima dětí. Jako dospělák bych řekla,...


Literatura

Nevšední Kouzlo všednosti

Kouzlo vsednosti 200Nakladatelství NOXI nedávno vydalo knihu oblíbené slovenské autorky Táni Keleové-Vasilkové. Ta píše o ženách a běžném životě jedinečným stylem, ve kterém se nejedna žena najde. Kouzlo všednosti čtenáře pozve do domácnosti Magdy ...

Divadlo

Tři muži v nesnázích

altBranické divadlo uvedlo ve čtvrtek 3. května premiéru komedie Tři muži v nesnázích. Typická divadelní fraška, plná zvratů, humoru a neuvěřitelných náhod je „nudolapkou“ s výborným hereckým obsazením a perfektní prací ...

Film

SPIRIT OF 45: MÁ SMYSL VRACET SE K IDEÁLŮM ROKU PĚTAČTYŘICÁTÉHO?

spirit perexKen Loach (1936) patří mezo režiséry levicového zaměření, jenž vytrvale mapuje odvrácenou tvář anglické společnosti. Vytrvale se vracel k sociálním problémům, kterými jeho chudí hrdinové trpí, zvláště když se snaží prosadit nárok ...