Kniha pro duši = Štěstí voní jako chleba

Kniha pro duši = Štěstí voní jako chleba

Tisk

stesti voni jako chleba200Začátek roku nám díky nakladatelství Cosmopolis přinesl další feel good knihu německé autorky Pauline Maiové – Štěstí voní jako chleba. Pokud prahnete po odpočinkové knize, která vás uklidní, přenese do krásného Skotska a díky které ucítíte vůni čerstvého chleba, tak neváhejte, našli jste ji!


Seznamte se s autorkou

Pauline Maiová (* 1987) vyrostla u Tegelerského jezera v Berlíně. Studovala literaturu a na cestách po jižní Francii a Itálii poznala srdečný způsob života lidí, kteří milují malebnou krajinu a lahodnou středomořskou kuchyni. Dnes žije autorka opět v Berlíně, ale stále má v sobě touhu po dálkách – stejně jako touhu podělit se se svými čtenáři o zvláštní atmosféru těchto vytoužených míst. Česky jste si mohli přečíst knihy Štěstí má barvu levandule (2021) a Štěstí hřeje jako slunce (2022).

Seznamte se s Milou

Mila je mladá dívka z německého Heidelbergu, kde pracuje v hotelu a je až po uši zamilovaná do krasavce Thea. Má zde své nejlepší kamarády, kteří společně tvoří romantický klub – zbožňují totiž vše, co se točí kolem lásky. Takže chápete, že Mila je beznadějná romantička a tudíž někdy hodně naivní. Třeba když se dozví, že Theo je zasnoubený, odmítá tomu uvěřit. Rozhodne si dát dovolenou. A pořádnou! Dovolenou od lásky.

Mila tedy odjíždí do Skotska, do malebné vesničky Applemore, aby si odpočinula, nabrala síly a zjistila, co vlastně od života chce. Zpočátku se však život ve vísce neodvíjí tak, jak by si představovala, počasí je totiž nevyzpytatelné, sousedé nerudní a taky tu nemají pořádný chleba! Časem však dokáže najít přátelé a zjišťuje, že vše není tak špatné, jak na první pohled vypadá. Začne péct poctivý křupavý chleba, takový, jak ho známe my, a tím si podmaní i ty největší bručouny. A kdo ví, třeba dojde i na nečekané nalezení lásky?

Kniha o síle lásky a přátelství s příchutí pečení

Pokud jste natrefili na knihy Julie Caplinové a zaujaly vás, pak vám jistě padnou do oka i příběhy Pauline Maiové. Jsou totiž podobné v tom, že přináší oddech, toulky po různých půvabných místech světa a romantiku. Jejich nevýhoda spočívá v tom, že pak máte pořád chuť na něco dobrého k jídlu. Líbilo se mi, že autorka v této knize dávala důraz na samotné pečení, tedy přípravu surovin i těsta. Všechny ingredience důkladně smísila a vytvořila dílko příjemné pro dlouhé večery nebo když potřebujete dodat dávku poklidu.

stesti voni jako chlebaNázev: Štěstí voní jako chleba

Autor: Pauline Maiová
Žánr: román pro ženy
Originální název: Liebe funkelt apfelgrün (2022)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2023, brožovaná vazba
Počet stran: 392
Hodnocení: 85 %

Odkaz na web: https://www.grada.cz/stesti-voni-jako-chleba-12298/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dokumentarista Petr Horký: Příběh je to nejcennější, co můžete zachytit

horky perexPokud chcete svou prací odvyprávět příběhy i z těch nejtěžších cest, je zapotřebí špičkové vybavení. Své o tom ví dokumentarista Petr Horký, který projel svět křížem krážem. Nejen o tom, co hraje největší roli během pořizování těch nejlepších zábě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Další až příliš dokonalá hospodyně v akci

Hospodyne perexJodi Bishopová, úspěšná realitní makléřka a živitelka rodiny, to nemá v životě snadné. Stará se o dvě děti, její manželství s průměrným spisovatelem Harrisonem, který na ni žárlí, za moc nestojí, a k tomu všemu se musí věnovat také svým ...


Literatura

Sleduje i nás Boží oko?

bozi-oko 200V nakladatelství Plus vyšel poměrně aktuální thriller Barryho Eislera s názvem Boží oko, který u některých jedinců rozhodně dokáže podpořit paranoie…

 

...

Divadlo

O zakázané lásce kocoura Moura a slečinky Vlaštovičky


kocour vlastovicka 200To není pravda,“ zvolal polotichým hláskem asi sedmiletý chlapec, když v divadelním ztvárnění brazilské bajky Jorge Amada Kocour Mour a slečinka Vlaštovička důrazně zaznělo, že vlaštovka si nesmí vzít kocoura,...

Film

Maniak

maniak plakat200Psychologický thriller s názvem Maniak rozhodně není filmem pro slabší povahy. Jedná se o novodobé podání stejnojmenného filmu z roku 1980, které v sobě nese odkaz na Jacka Rozparovače. Premiéra tohoto temného příběhu bud...