Na mušce: Druhá nebezpečná mise Šedého muže

Na mušce: Druhá nebezpečná mise Šedého muže

Tisk

na musce200Nakladatelství Kalibr vydalo v červnu druhý díl série Šedý muž od Marka Greaneyho s názvem Na mušce. Načasovali si to pěkně, jelikož od července se můžete na Netflixu podívat na film Šedý muž. Garantuju, že se dočkáte fakt pořádné dávky akce a napětí!

 


Autor není žádné ořezávátko

Mark Greaney (* 1967) vystřelil na literární nebe v roce 2009, když vyšel jeho thriller Šedý muž. Kniha se okamžitě stala bestsellerem a autor pro velký úspěch napsal deset dalších dobrodružství s Šedým mužem v hlavní roli. Kvůli rešerším svých knih Mark Greaney procestoval celý svět, navštívil řadu vojenských základen včetně Pentagonu a účastnil se bojového výcviku s elitními vojenskými jednotkami, takže se vyzná jak ve střelných zbraních, tak ve vojenské medicíně a technikách boje nablízko.

Court Gentry opět na mušce

Před čtyřmi lety se na elitního agenta CIA Courta Gentryho vykašlali jeho šéfové a on, aby se zachránil, musel zabít i své tehdejší kolegy. Nyní vystupuje jako elitní nájemný zabiják, ovšem zabíjí jen ty, kteří si to podle jeho morálního kompasu opravdu zaslouží. Vynoří se však stín z jeho minulosti a donutí ho ke spolupráci. Místo Evropy se podíváme do Afriky a to se vším všudy – zažijeme poušť, nakoukneme do vězení, políčíme si na jeden pořádný atentát. Budeme řešit jeho možné následky – politické, sociální i mezinárodní. Nebude to jednoduché a ne všichni vyváznou se zdravou kůží, ale slibuju – bude to nezapomenutelná jízda!

Šedý muž podruhé

První díl se nesl v oparu přímočaré mise, kde akce střídala akci a nestačili jsme se ani rozkoukat, kdo všechno jde hlavnímu hrdinovi po krku. Dvojka nabízí propracovanější zápletku, pracuje i s politickým potenciálem, ale za mě ji hatí švihlá postava naivní idealistky Ellen, která ve své pracovní pozici nemá co dělat. Autor opravdu nemusel přistupovat na klišé, že všemocný hrdina má zachraňovat ženu v nesnázích.

Realistický akčňák

Na mušce představuje precizně odvedenou řemeslnou práci někoho, kdo ví, o čem píše a ví, jak má psát, aby čtenář hltal stránky a byl neustále ve střehu. Pokud hledáte napínavý akční thriller z neokoukaného prostředí se svérázným hrdinou, Na mušce to vše splňuje.

na musce

Název: Na mušce
Autor: Mark Greaney
Série: Šedý muž (2. díl)
Původní název: On Target (2010)
Žánr: thriller
Nakladatelství: Kalibr
Rok vydání: 2022, pevná vazba
Počet stran: 384
Hodnocení: 85 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/na-musce/kniha/14017/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zavzpomínejte na ikonu spirituálů Evu Olmerovou

200 olmerovaOrganizátoři akce Festival Evy Olmerové zvou všechny, kteří Evu Olmerovou měli a mají rádi, protože si tu vzpomínku zaslouží a splácíme jí tím dluh, protože společnost se k ní ve své době zachovala macešsky. Více přiblížil Martin Arden v to...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Cesta k mým matkám: Bible (nejen) pro adoptované

cesta 200Málokdo z nás se může pochlubit tím, že žije obklopen vlastními rodiči. Více než polovina českých manželství totiž končí rozvodem a stále častěji k oficiálnímu svazku vůbec nedojde. Někdy pokrevn...


Literatura

Nevěru tolerovat nebo řešit razantně?

200litRomán od Táni Keleové-Vasilkové „Druhá“ mě zase jednou přiměl k zamyšlení, jak bych se zachovala na místě hlavní hrdinky. V kostce je to klasický a obvyklý až skoro okoukaný příběh. Hlavní hrdinka Alena žije spokojený život na mateřské dovolené s dvěma mal...

Divadlo

Dramaturgický plán sezóny 2023/2024 ve Švandově divadle

Svandovo divadlo200Anna Karenina, Klec bláznů, retro muzikál o božském pop-idolu, sólo pro Marií Štípkovou i nová česká hra o nevšedním spolubydlení malířky Toyen. Švandovo divadlo chystá odvážnou sezónu 2023/2024.

...

Film

Hra na hraně – kvantitu nebo kvalitu?

200filmUž týden se prohání po našich kinech novinka režiséra Brada Furmana (Obhájce) se zpěvákem, hercem Justinem Timberlakem a budoucím netopýřím mužem, Benem Affleckem.

...