Přečtěte si o Zlatých časech Václava Kopty

Přečtěte si o Zlatých časech Václava Kopty

Tisk

Zlate casy200Zlaté časy je název pořadu Václava Kopty, u kterého se mohou bavit posluchači Českého rouhlasu Dvojka. Ve spolupráci s redaktorem Milan Pokorným a Radioservisem pak vznikla kniha s výběrem celkem 26 vstupů.



Milan Pokorný o vyprávění Václava Kopty v úvodu říká, že se ve většině příběhů setkáte s člověkem, který se řítí z průšvihu do průšvihu a jeden trapas přebíjí jiným. „Nebojuje s dějinami, ale se zarezlými panty nebo výfukem skútru. Nezrazují ho démoničtí nepřátelé, ale jeho vlastní pohodlnost, zapomětlivost, nešikovnost,“ píše zde dále.

Já se v tomto úvodu už trochu našla a moc se těšila, jestli těch podobností s Václavem Koptou najdu více. Oproti němu nemám tolik zkušeností, ale mnohdy jsem s ním soucítila a smála se, že v tom nejsem sama. Jako například, když v kapitole o autobusu popisoval potřebné testy. „Bohužel jejich součástí byly i takzvané IQ testy. Nevím, jestli mám chuť se vám svěřovat s jejich výsledkem, ale bylo to tristní, někde mezi automatickou pračkou a delfínem. Nevím, co to se mnou je, ale jakmile na mě přijdete s rozloženými sirkami nebo s obrázkem modré šmouhy, kterou mám identifikovat, tam se mi nedaří. Pokud jde o IQ testy, nejsem skutečně žádným favoritem,“ uvádí na straně 108. Líbilo se mi také vyprávění o dabingu, Gérardovi Depardieum nebo výletu na Hanžburk.

U knihy se pobavíte, dozvíte se něco nového ze života slavné osoby a především zjistíte, že je Václav Kopta zkrátka jeden z nás. Kapitolky jsou krátké a dobře popsané, díky tomu není problém si vše představit. Já Zlaté časy hodnotím jako ideální knihu na dovolenou.

Zlate casy

Zlaté časy
Autor: Václav Kopta
Žánr: povídky, humor
Nakladatelství: Radioservis
Rok vydání: 2022
Počet stran: 111
Hodnocení: 85 %

https://www.radioteka.cz/detail/crobook-792917-vaclav-kopta-zlate-casy


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Peter Nagy: „Mám sám so sebou taliansky vzťah: nenávidím sa a milujem sa zároveň.“

peter nagyJeden z nejpopulárnějších zpěváků Slovenska, Peter Nagy, si s námi popovídal o škole, fotografování i písničkách.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Příběh pomsty a slávy

reka bohu 200Egyptské město Láhún zdárně rozkvétá pod rukama svého vládce. Je přemýšlivý. Dokáže lidem zajistit obživu a nestrpí zlovolné při. Připravuje svého mladšího syna Huie, aby jednou pokračoval v jeho stopách. Hui se cítí být potěšen a věří, že se o...


Literatura

Dračí mor aneb výlet do světa draků
ImagePokud máte rádi fantasy příběhy odehrávající se ve smyšlených světech, neměla by vaší pozornosti ujít kniha české autorky Jany Rečkové Dračí mor, kterou vydalo nakladatelství Straky na vrbě. ...

Divadlo

Egon Tobiáš: Ten kůň nelže aneb divadelní hra s živými koni, herci a hudebníky

ten kun nelze egon tobiasV rámci projektu Jiřího Ondry a Egona Tobiáše Velký třesk na Malé scéně jsme se zúčastnili premiéry inscenace s tajemným názvem Ten kůň nelže. A nelhal! V netradičním di...

Film

Festival Všemi směry očima manažerky Marie Pokorné

altBěhem minulého týdne jste mohli zaznamenat článek o chystaném netradičním publicistickém festivalu Všemi směry, který se uskuteční 12. dubna v pražském Rock Café. Pozvání přijalo mnoho odborníků z oboru, ...