Dvé ženy. Stejné jméno. Jeden vysněný život

Dvé ženy. Stejné jméno. Jeden vysněný život

Tisk


Chci tvuj zivot perexKelly Medinová se cítí osamělá. Její syn před rokem odešel na univerzitu a její život je od té doby prázdný. Když se náhodou dozví, že ve městě žije žena se stejným jménem, jaké má ona, nedokáže na ni přestat myslet. Tato druhá Kelly Medinová má navíc miminko.


Kelly si nemůže pomoct a pořád musí na svou jmenovkyni i jejího chlapečka myslet. Zajde to dokonce tak daleko, že ji začne sledovat, a to nejen na sociálních sítích, ale i mimo ně. Jednou na sebe narazí před pediatrickou ambulancí, a tak se mezi nimi zrodí přátelství. Ne všechno je ale vždycky takové, jak to vypadá… a když jedna Kelly zmizí, ta druhá o tom možná ví víc, než by měla.


Zvědavost, ze které se stává posedlost
Knihu Chci tvůj život, kterou v českém překladu vydalo nakladatelství Ikar, napsala americká spisovatelka Amber Garza. Příběh, jež vypráví, začíná vcelku nevinně. Kelly se dozvídá o ženě se stejným jménem a je přirozeně zvědavá. Z jejího zájmu se však rychle stává znepokojující posedlost, která ji donutí dělat šílené věci. Neskončí to ani poté, co se tyto ženy spřátelí. Když se starší Kelly začne na tu mladší a jejího syna nezdravě fixovat, začnou se o ni její přátelé obávat. Protože to, co dělá, rozhodně není normální.


Spousta překvapivých zvratů
Ani život druhé Kelly není dokonalý, a to samé platí i pro ni samotnou. Ani v její povaze nechybí stinné stránky. Vztah těchto dvou žen se tak rychle změní v šílený boj. To, která z nich nakonec vyhraje, zůstává tajemstvím až do konce.


Kniha se dělí na tři části, v nichž má každá hrdinka své pasáže, takže se můžete s oběma seznámit, udělat si na ně svůj názor – a vybrat si svou oblíbenkyni. Příběh je strhující a obsahuje spoustu překvapivých a promyšlených zvratů, které vás donutí pochybovat a neustále měnit názory na všechno, co se v ději odehrává. Chci tvůj život je zkrátka thrillerem, který neodložíte, dokud nedočtete poslední stranu.

Chci tvuj zivot

CHCI TVŮJ ŽIVOT
Autorka: Amber Garza
Originální název: When I Was You
Překlad: Viktorie Košnarová
Žánr: Simona Klára Kučerová
Vydáno: Ikar, 2021
Počet stran: 312

Hodnocení: 95 %


www.knizniklub.cz/knihy/393139-chci-tvuj-zivot


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Myslím, že je určeno pro většinu hudbymilovného publika, říká o svém novém albu RED Tomáš Kympl

tomas kympl200Je dobré si pustit tohle album v klidu, třeba se zavřenýma očima, protože díky tomu oceníte nejen jeho zvukovou bohatost i světové parametry stejně jako tvůrčí potenciál Tomáše Kympla. Barevně rockové jiskření, rámus ve světě ticha, promě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Karen Wallace, Lou Kuenzler: Vílí pohádky na dobrou noc

vili pohadky200Z osobních důvodů mě jako autorku zajímají knihy, které mají dva autory, jež se o svou práci podělili. A když je to knížka o vílách! Nelze odolat. Dvě dámy a jejich podobné příběhy. Dvě dámy podobného věku, které jsou prostě rozené „pohá...


Literatura

Organická oprátka

organicka opratka 200V říjnu vydalo nakladatelství Host velmi zajímavou knihu mladého a nadějného autora české fantastiky Viléma Koubka se zvukomalebným názvem Organická oprátka. Mix apokalyptického světa, westernu a nezřízeného zabíjení v kombin...

Divadlo

Mistrovská lekce bude majstrštyk Heleny Čermákové

Mistrovska-lekce plakat200Diváci, kteří zavítají do Městského divadla Zlín na hru Terrence McNallyho o věhlasné operní superstar Marii Callas pod názvem Mistrovská lekce, zažijí doslova masterclass, hodinu zpěvu a života. Hořká komedie v režii o...

Film

Do kin se řítí dobrodružný film pro celou rodinu Bella a Sebastián: Nová generace

BELLE-ET-SEBASTIEN200Hlavní hrdinové 10letý chlapec a velký bílý pes prožijí nezapomenutelné prázdniny, které oběma změní život. Vysoké hory, divoká zvířata, tajné jeskyně, temné lesy, ale i silná auta řítící se horskými průsmyky, paragliding a lanovk...