Jde to i bez pšenice!

Jde to i bez pšenice!

Tisk

Zivot bez psenice perexVe své knize Život bez pšenice odhaluje autor řadu skutečností týkající se škodlivosti pšenice na lidský organismus. Zní vám to jako nesmysl? Začtěte se a zjistíte, že to dává nejen smysl, ale že to velice rychle pocítíte i vy!

 

Život bez pšenice představuje ucelený soubor vědecky podložených informací, které W. Davis nashromáždil a čtenářům předložil tak, aby byly srozumitelné a čtivé. Pokud patříte mezi příznivce zdravého stravování, možná jste se i vy už setkali s argumenty týkající se obdobných stravovacích návyků v minulých dobách. I v tomto případě platí jedno velké ALE, které je tentokrát velice prosté – pšenice, která je dnes tak hojně využívána a přidávána i tam, kde byste jí vůbec nečekali, je geneticky upravována. Autor tento fakt poměrně vtipně demonstruje následující větou: „Moderní pšenice má k pravé pšenici asi stejně blízko jako šimpanz k člověku. Zatímco náš chlupatý příbuzný má 99 procent všech genů společných s člověkem, podíváte-li se na jeho dlouhé ruce, ochlupení po celém těle a menší šanci vyhrát jackpot v televizním kvízu, určitě byste mi hned řekli, v čem tenhle jednoprocentní rozdíl spočívá.“ (str. 10) Právě to je její velká nevýhoda a důvod, proč s sebou přináší řadu nepříjemností pro náš organismus.


W. Davis je kardiolog a během mnoha let své praxe se potýkal s obezitou svých pacientů a se všemi problémy, kterou jim přinášela. Vysvětluje, že právě pšenice má na obezitě velký podíl, ale zříci se jí není až tak snadné, neboť v mozku aktivuje jisté části, které přináší pocit uspokojení a při dlouhodobé konzumaci vytváří závislost. Možná vám to bude znít neuvěřitelně, ale důkazem je nespočet případů, kdy vynechání pšenice vedlo k rapidnímu zlepšení zdravotního stavu a úbytku váhy.


Ve třech kapitolách autor popisuje obecné účinky pšenice a srovnává ji s obilovinami, které byly používány ještě poměrně nedávno, zaměřuje se na destruktivní vliv na zdraví člověka a uvádí informace o tom, jak se pšenice vyvarovat a čím ji nahradit. Všechna fakta jsou vědecky podložena a čtenáři vysvětlena. A já věřím, že si každý, kdo pšenici pravidelně konzumuje, začne všímat, že mnoho z těchto věcí je mu velmi známých. A jestli máte stále pochybnosti, řekněte si, co vlastně můžete krom velkého břicha, mužských prsou, vysokého krevního tlaku a akné ztratit?

Zivot bez psenice


Život bez pšenice
Autor: William Davis, MD.
Překlad: Jak Kozák
Odpovědná redakce: Eva Strnadová
Obálka a sazba: Veronika Cágová
Technická redakce: Petr Kovář
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2013
Počet stran: 336
Celkové hodnocení: 100 %


Zdroj foto: jota.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renáta Navrátilová: „Taky jsem si přála přibrat v těhotenství co nejméně. A oproti Alici nemám příšernou tchyni a mámu.“

renata navratilova 200Renátě Navrátilové před několika dny vyšla kniha Malý šikanista aneb Jak mámy přicházejí o iluze, a nejen o ní nám prozradila více v tomto rozhovoru.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Předloha pro vraždu. Kdo vraždí v literárním klubu?

Předloha pro vražduPokud máte rádi klasické detektivky ve stylu Agathy Christie, pak vás určitě zaujmou knihy spisovatelky Evy Maškové. Nakladatelství MOBA vydalo již druhou detektivku této autorky. Její název je Předloha pro vražd...


Literatura

Nejkrásnější výlety na tajemná místa

vylety perexV květnu vydalo nakladatelství Universum další ze své edice Rodinné toulky - Nejkrásnější výlety, tentokráte se zaměřili na tajemná místa. Jelikož se blíží prázdniny a počasí láká na výlety a objevování neokoukaných míst v naší malebné zemičc...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

miroticke setkani hudby a loutekChcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte tedy v srpnu do Mirotic!  Od 9. do 11.srpna se zde totiž koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby

Film

Příšerky jen pro děti

priserky 200Letošní léto nabízí mnoho zajímavých filmů a tak si do kina můžeme zajít i na Univerzitu pro příšerky. Je to poslední snímek z rodinky Pixarů. Setkáme se tam po dlouhé době nejen s Jimem Sullivanem a Mikem Wa...