Návrat do Stínadel

Návrat do Stínadel

Tisk

tajemstvi velkeho vonta perexPo dlouhých bojích ve Stínadlech zvítězilo vontské hnutí Žlutý květ a Velkým Vontem se stal jeho vedoucí Vláďa Dratuš. Zdá se však, že s ním v poslední době něco není v pořádku. Může za to návštěva tajemného cizince?


Ulicemi se navíc šíří zvěsti, že Vláďa přišel o ježka v kleci. Mirek Dušín a jeho přátelé z klubu Rychlých šípů, kteří už do událostí ve Stínadlech několikrát zasáhli, se rozhodnou zjistit, co se děje, a vydávají se na další výpravy. Dokážou odhalit pravdu dřív, než stínadelské ulice zachvátí vlna nejistoty a násilí?


Závěr oblíbené trilogie
Tajemství Velkého Vonta je součástí Stínadelské trilogie a přímo navazuje na předešlé dva díly, Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří. Autorem oblíbených příběhů je Jaroslav Foglar, který pod přezdívkou Jestřáb vedl po celý život skautské oddíly.


Kniha s nádherným designem
Nové vydání knihy má opravdu nádherný design a je doplněné barevnými ilustracemi Jiřího Gruse, které skvěle zachycují napínavou atmosféru příběhu. Nechybí ani všitá záložka. Kniha se tak bezpochyby stane ozdobou vaší knihovny.


Dobrodružství ve stínadelských ulicích
Román zachycuje další dobrodružství pětice kluků ve stínadelských uličkách. Kromě Rychlých šípů se tu vyskytují i další chlapecké party, které významně zasahují do děje. Postavy dívek se objevují jen minimálně a mají pouze vedlejší role, což místy působí zvláštně. Tahle skutečnost se však většinou ztrácí ve víru napínavých událostí a záhad, které je třeba objasnit.


Odhalují se další tajemství Stínadel a boj o místo Velkého Vonta začíná znovu. Pravidla, která v této čtvrti vládnou, jsou originální, promyšlená a rozhodně vzbudí čtenářovu zvědavost. Nechybí ani zápletka s ježkem v kleci, časopisem Rychlých šípů či jejich boj s podlým Bratrstvem kočičí pracky, které znáte z předešlých dílů. Autor pečlivě buduje jednotlivé zápletky, ukazuje vodítka, vede příběh k logickému a promyšlenému závěru a vykresluje, jak kdysi vypadal život mladých lidí. Není to svět, jaký dnešní děti znají, ale to neznamená, že jim nemá co nabídnout.

tajemstvi velkeho vonta

Tajemství Velkého Vonta
Autor: Jaroslav Foglar
Ilustrace: Jiří Grus
Série: Stínadelská trilogie
Žánr: kniha pro děti a mládež
Vydáno: Albatros, 2021
Počet stran: 288

Hodnocení: 95 %

www.albatrosmedia.cz/tituly/72436120/tajemstvi-velkeho-vonta/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zpěvák a kytarista Petr Kocman: Jsem městský cowboy, který nosí stetson od narození

PETR KOCMAN 200Petr Kocman, zpěvák, kytarista a hráč na foukací harmoniku i mandolínu kdysi s Michalem Tučným vymyslel motto „Country je všechno, co se mi líbí.“ Přesně v tomhle stylu také žije. Muzika, kterou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Uspěte vaše nejmenší se zvířátky

jak zviratka chodi spat 200V nakladatelství Kazda vyšlo moc krásné leporelo s názvem Jak zvířátka chodí spát od německých autorek Mariny Rachner a Anny-Kristin zur Brügge.

 

...

Literatura

Růžový přebal neznamená „růžové čtení“

zmr 200Sladce růžová obálka s něžnými ilustracemi a název Zmrzlinové sedmé nebe, román, co napsala Abby Clementsová, jasně evokují, že půjde o pohodovou knihu. Až jsem se bála ji otevřít, aby nebyla růžová příliš. Na druhou stran...

Divadlo

Pravda versus lež: drama Mléčné sklo s Martinem Dejdarem uvede Divadlo MANA

mlecne sklo 200Světové premiéry napínavé hry Mléčné sklo v novém obsazení se konečně dočkají diváci v Divadle MANA v Praze-Vršovicích. Dramatický příběh s kriminální zápletkou plný zvratů ale i s dávkou humoru s Martinem Dejdarem v hlavní roli zde poprvé u...

Film

Den zrady aneb Politika je svinstvo

den zrady filmGeorge Clooney si za několik desetiletí, během nichž v Hollywoodu působí, již neotřesitelně získal pravý status hvězdy té nejvyšší svítivosti. Kromě vytouženého Oscara začal před deseti lety naplňovat své režijní amb...